Thumbnail
Αποχή από πλειστηριασμούς και μεταβιβάσεις μέχρι τις 26 Ιανουαρίου, αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι

Με σημερινή σχεδόν ομόφωνη απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μελών του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου, αποφασίστηκε από σήμερα έως την 26 Ιανουαρίου 2020, η αποχή από τα καθήκοντα τους.

Ειδικότερα, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών πραγματοποιήθηκε σήμερα η έκτακτη γενική συνέλευση, στην οποία συμμετείχαν άνω των 400 συμβολαιογράφων.

Οι παριστάμενοι συμβολαιογράφοι ψήφησαν σχεδόν ομόφωνα (εκτός από 12 μέλη που τάχθηκαν με την άποψη του προέδρου του συλλόγου, Γεώργιου Ρούσκα, για μη αποχή), υπέρ της αποχής έως την ημέρα της τακτικής γενικής συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί την 26η Ιανουαρίου, και σε περίπτωση μη απαρτίας, την 2α Φεβρουαρίου 2020.

Οι συμβολαιογράφοι απέχουν από τους πλειστηριασμούς, από κάθε πράξη μεταβίβασης ακινήτου, και κάθε πράξη που απαιτεί καταβολή ΕΦΚΑ και δηλώσεις φόρου. Εξαιρούνται διαθήκες και άλλες απλές συμβολαιογραφικές πράξεις.

Αναλυτικότερα, οι συμβολαιογράφοι αντιδρούν για τις πρόσφατες ρυθμίσεις που τους μεταβιβάζουν την αρμοδιότητα της ηλεκτρονικής υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τις μεταβιβάσεις ακινήτων, απειλώντας τους με βαριά πρόστιμα. Αποδέχονται - όπως τονίστηκε και στη συνέλευσή τους - την αρμοδιότητα της υποβολής ηλεκτρονικά, των δηλώσεων για τον καταλογισμό των φόρων στις μεταβιβάσεις, αλλά αντιδρούν στο να βεβαιώνουν εκείνοι και όχι η φορολογική αρχή (ΔΟΥ) το ύψος του φόρου.

Τέλος, έχουν ζητήσει βελτιώσεις στις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις, ώστε το πλαίσιο να διασφαλίζει τις συναλλαγές, τους πολίτες και το συμφέρον του Δημοσίου.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δασκαλος
Έχετε ξαναδεί δημόσιο έγγραφο για ... «Υποχρέωση σε ανάκληση λεγομένων»; Διευθυντής Π.Ε ζητά από πρόεδρο ΣΕΠΕ να ανακαλέσει δηλώσεις του με αυτό!
Ζήτησε ανάκληση για δηλώσεις επειδή «τον “συνδέουν” με κείμενα της 7χρονης δικτατορίας»
Έχετε ξαναδεί δημόσιο έγγραφο για ... «Υποχρέωση σε ανάκληση λεγομένων»; Διευθυντής Π.Ε ζητά από πρόεδρο ΣΕΠΕ να ανακαλέσει δηλώσεις του με αυτό!