Σάμος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το προσφυγικό
Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα στο λιμάνι του Μαλαγαρίου Σάμου καλεί ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, σήμερα Τρίτη στις 16:00, με αφορμή την παρουσία δυο αρματαγωγών πλοίων στο λιμάνι του νησιού

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα τη Δευτέρα σε έκτακτη συνεδρίαση του δημάρχου, των επικεφαλής των παρατάξεων και των προέδρων των Κοινοτήτων Σαμίων και Βαθέος.

Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου κάνει λόγο για ανακολουθία λόγων και έργων της κυβέρνησης στο θέμα του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος. Καλεί, δε, σε συγκέντρωση γιατί η κυβέρνηση «παρά την εξαγγελία της ότι θα μεταφέρει ευπαθείς ομάδες προσφύγων και μεταναστών στα πλοία αυτά, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί, μέχρι στιγμής κανένας από τους διαμένοντες πέριξ του ΚΥΤ δεν έχει μεταφερθεί».

Με την ανακοίνωση ο δήμος ζητάει «ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ την άμεση επιβίβαση των ευπαθών ομάδων στα πλοία αυτά, όπως επίσης και τη μεταφορά αυτών στην ενδοχώρα, καθώς και όλων των προσφύγων μεταναστών με επιβατικά πλοία σε Δομές που να τους εξασφαλίζουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία ασύλου».

Σύσκεψη δημάρχων υπό τον περιφερειάρχη

Εν τω μεταξύ, σε έκτακτη σύσκεψη καλεί σήμερα Τρίτη 7 Ιανουαρίου, στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τους δημάρχους των νησιών ο περιφερειάρχης, Κώστας Μουτζούρης. Η σύσκεψη πραγματοποιείται με αφορμή αυριανή συνάντηση για το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα με υπουργούς της κυβέρνησης, στην οποία έχουν κληθεί ο περιφερειάρχης και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας του βορείου Αιγαίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Θερμοσίφωνας
«Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»: Παράταση για επιδότηση έως 7.440 ευρώ
Νέα παράταση για τις αιτήσεις στο «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης» – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την επιδότηση
«Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»: Παράταση για επιδότηση έως 7.440 ευρώ
φοιτητες
Αναθεώρηση άρθρου 16: Αντιδρούν οι φοιτητές – «Δεν θα περάσει η ταφόπλακα των σπουδών μας»
Η αναθεώρηση του άρθρου 16 θα νομιμοποιήσει τη λειτουργία των ιδιωτικών πανεπιστημίων που έχει ήδη θεσμοθετήσει η κυβέρνηση
Αναθεώρηση άρθρου 16: Αντιδρούν οι φοιτητές – «Δεν θα περάσει η ταφόπλακα των σπουδών μας»