magda fyssa
Στην Μνήμη του Παύλου Φύσσα και όλων των αμέτρητων αγωνιστών πάνω στην γη..

«ΑΝΑΓΚΗ» … 

Η  Ελληνική λέξη που βρήκε ο Βίκτορας Ουγκώ στην Νοτρ Νταμ σε μια σχισμή και έτσι ξεκίνησε να γράφει την «Παναγία των Παρισίων».

Ανάγκη για δίκαιη πραγματική δικαιοσύνη…

Χθές χάσαμε πάλι την δικαιοσύνη, δεν υπήρξε δίκαιο, μια ολοφάνερα εγκληματική και ναζιστική οργάνωση, προτάθηκε  να αθωωθεί….

Ντροπή!.. ντροπή μεγάλη,  για τον τόπο μας….

6 χρόνια και κάτι χρειάστηκαν για να φτάσουν σε αυτό το σημείο την δικαιοσύνη μας!..  6 χρόνια μιας δίκης που θα έπρεπε να τελειώσει πολύ πιο σύντομα,  6 χρόνια η δικαιοσύνη μας, ανεχόταν(!) τους κατηγορούμενους - φασίστες,  να καθυστερούν την νόμιμη πορεία και εξέλιξή της δίκης….

Να έχουμε καλά στην μνήμη μας τι έγινε, την αλήθεια!   τα επικοινωνιακά τεχνάσματά τους  την κρύβουνε την έρμη την αλήθεια!

Πως ανορθώθηκε αυτή η εκτρωματική ναζιστική οργάνωση;  Ποιοι καλλιέργησαν το κοινωνικό υπόστρωμα που τους περιέβαλε;….  ποιους εξυπηρέτησε….,  ποιανών ναζιστικό - φασιστικό δεκανίκι υπήρξε σπέρνωντας τρόμο και φόνους….

Ας ξυπνήσουμε!  Φτάνει τόσο καναπέ, και τιβι, ας πάρουμε χαμπέρι ότι μας κρύβουν την αλήθεια!  Κάποιοι κάνουν σχέδια για τον τόπο μας, για μας, και εμείς είμαστε απόντες!  Χρόνια πολλά πιπιλίζουνε τον νου μας, βρώμικων συμφερόντων έντυπα και μμε (ευτυχώς όχι όλα),  αποκρύπτοντας το αντικειμενικό, το αληθινό, την πολιτική ουσία:  ποιοι συγκεκριμένοι χρεοκόπησαν το τόπο, ποιοι συγκεκριμένοι χάιδευαν τους ρατσιστές και φασίστες (οι οποίοι είναι ικανοί το μαύρο να το κάνουν άσπρο… είναι η γλοιώδικη τακτική τους), ποιοι σπέρνουν ξενοφοβίες, τέλος ποιοι μιλάνε για Ελλάδα και είναι έτοιμοι να τα ξεπουλήσουν όλα;  (ότι δεν πουλήθηκε ακόμη)….

Οι τεχνικές αφύπνισης είναι αμέτρητες και απεριόριστες και είναι μέσα στην παιδεία στην μη βία στην ειρήνη και στις τέχνες, όπου όλοι έχουμε δικαίωμα αλλά πολλοί το στερούνται…

Ας γίνουμε πραγματικοί πολίτες να διεκδικήσουμε το δίκαιο, την  ευθύνη, την αλήθεια, την δημοκρατία. Η αλληλεγγύη μεταξύ μας και μεταξύ των λαών όλης της γης είναι στην φύση μας. Αυτοί που εγκλημάτησαν και οι πιονιέροι τους είναι λίγοι, έχουν κάθε λόγο να κρύβουν την αλήθεια, δεν θέλουν την ειρήνη από τον φόβο μην λογοδοτήσουν σε μια άξια δικαιοσύνη. …

Να μην το ανεχτούμε. Έχουμε κάθε λόγο και δικαίωμα να μαθαίνουμε την αλήθεια, να έχουμε πραγματική δικαιοσύνη και πραγματική δημοκρατία. Μάλιστα όχι μόνο στο τόπο μας αλλά σε όλη την γη:

 

«»»»  Τα λόγια που δεν ξέρω σου τα δένω

         Με τους ανθρώπους που δαν το κακό

         Και το χουν στο ονομά τους κεντημένο

        Αυτός που σπέρνει δάκρυα και τρόμο

        Θερίζει την αυγή θανατικό

         Μαύρα πουλιά του δείχνουνε τον δρόμο

          Και χει κρυφή πληγή πάνω στον ώμο

          Σημάδι ριζικό και μυστικό

          Πως ξέφυγε από τον Αδη και τον Νόμο  »»»»»      

των: Μάνου Ελευθερίου και Γιάννη Μαρκόπουλου.

Στην Μνήμη του Παύλου Φύσσα και όλων των αμέτρητων αγωνιστών πάνω στην γη..

Με τιμή,

 Γρηγόρης  Δατσιάδης – Λαμπράκης. (όπως ακριβώς με βαφτίσανε οι γονείς μου, το 1963.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pikantika-fagita.jpg
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά
Μαγειρέψτε σαν Έλληνες στην πατρίδα του Τσελεμεντέ - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχώρισε γαστρονομικά το βρετανικό περιοδικό National Geographic
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά