dimotiki vivliothiki
Τι γίνεται όταν τα παιδιά αποφασίζουν να κοιμηθούν ανάμεσα σε δεκάδες παραμύθια, ιστορίες, όμορφες εικόνες και εκατοντάδες βιβλία;

Ένα παραμύθι ταξιδεύει συνήθως τη φαντασία των παιδιών λίγο πριν πέσουν για ύπνο κάθε βράδυ. Τι γίνεται, όμως, όταν τα παιδιά αποφασίζουν να ...κοιμηθούν ανάμεσα σε δεκάδες παραμύθια, ιστορίες, όμορφες εικόνες και εκατοντάδες βιβλία; Αυτή τη μοναδική εμπειρία προσέφερε σε παιδιά και γονείς η δημοτική βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», σε μια νυχτερινή εκδήλωση που εξελίχθηκε σε πραγματική πρόκληση για μικρούς και μεγάλους αναγνώστες!

Η διευθύντρια της δημοτικής βιβλιοθήκης Καβάλας Κατερίνα Κουμανίδου, με τους συνεργάτες της, κατάφεραν για μια ακόμα φορά να διοργανώσουν μια εντυπωσιακή εκδήλωση στους καλοφροντισμένους χώρους του κτιρίου, στην καρδιά της πόλης, που κράτησε όχι μόνο λίγες ώρες αλλά ολόκληρη τη νύχτα.

dimotiki vivliothiki

Συνολικά 16 παιδιά που δήλωσαν συμμετοχή, μαζί με τους γονείς τους, πέρασαν ένα αξέχαστο βράδυ στη δημοτική βιβλιοθήκη Καβάλας, παρακολουθώντας όμορφες εκδηλώσεις και στο τέλος κοιμήθηκαν όλα μαζί, ανάμεσα στα βιβλία, κάτω από το αναμμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο, ταξιδεύοντας τη φαντασία τους.

Είναι η πρώτη φορά που η δημοτική βιβλιοθήκη της Καβάλας διοργανώνει μια ανάλογη εκδήλωση και, όπως δηλώνει, η κ. Κουμανίδου στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «ούτε εμείς μπορούσαμε να φανταστούμε πόσο μεγάλη αποδοχή θα είχε αλλά και πόσο όμορφα θα περνούσαν όχι μόνο τα παιδιά αλλά και οι γονείς που τα συνόδευαν».

Μπορεί οι χώροι του κεντρικού κτιρίου της βιβλιοθήκης μας να μην είναι μεγάλοι ωστόσο, όπως λέει η κ. Κουμανίδου, «χάρη στην καλή διάθεση όλων αλλά κυρίως χάρη στην όρεξη και το μεράκι των συνεργατών μας, του λιγοστού ομολογουμένως προσωπικού που διαθέτουμε, καταφέραμε να διαμορφώσουμε τους απαραίτητους χώρους ώστε να φιλοξενηθούν τα παιδιά και να ζήσουν αυτή την ξεχωριστή εμπειρία».

dimotiki vivliothiki

Η βραδιά ξεκίνησε με ξενάγηση στους χώρους της βιβλιοθήκης, με αναζήτηση στα ράφια αγαπημένων βιβλίων των παιδιών, με ενημέρωση για το πώς λειτουργεί το δανειστικό τμήμα, με επίσκεψη στο τμήμα όπου φυλάσσονται οι τόμοι των εφημερίδων της πόλης από το 1940 και μετά, μέσα από την οποία παρουσιάζεται η νεότερη και σύγχρονη ιστορία της Καβάλας.

Αμέσως μετά, οι «Παραμυθάδες» της Καβάλας, η τοπική ομάδα διάσωσης και διάδοσης των παραμυθιών, ανέλαβαν τον δικό τους ρόλο, διαβάζοντας στα παιδιά παραμύθια από την ελληνική παράδοση, πάντα στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Ακολούθησε η μουσική νότα της βραδιάς από τις μαθήτριες του τμήματος φωνητικής της Ελένης Γαλανοπούλου από το Ωδείο «Νεάπολις» που πλαισίωσαν αγαπημένα παραμύθια με γνωστές μελωδίες από τις ιστορίες του Disney.

Όπως σε κάθε ...σπίτι που φιλοξενεί παιδιά και τους φίλους τους, αυτή η βραδιά ολοκληρώθηκε με κολατσιό, προσφορά της δημοτικής βιβλιοθήκης, αλλά και την προβολή χριστουγεννιάτικων ταινιών μέχρι το τελευταίο παιδί να βυθιστεί σε γλυκό ύπνο, έτοιμο να «ταξιδέψει» στον δικό του ονειρικό κόσμο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα