Warning message

Unable to retrieve https://www.facebook.com/Caid-141693692593300/ at this time, please check again later.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας από 5- 9 Δεκεμβρίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας, που πραγματοποιείται για 13η συνεχή χρονιά, θα διεξαχθεί από 5 έως 9 Δεκεμβρίου 2019 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48).

Θα παρουσιαστούν αξιόλογες συμμετοχές ντοκιμαντέρ, με πάνω από 60 συμμετοχές κυρίως από το εξωτερικό, οι οποίες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών πεδίων, όπως γεωλογία και γεωπεριβάλλον, ζωολογία, βιολογία, ιατρική, γενετική και τεχνητή νοημοσύνη, αστρονομία και αστροφυσική, τεχνολογία και αρχαιολογία. Το Φεστιβάλ, από την πρώτη του κιόλας διοργάνωση το 2006, φροντίζει να πλαισιώνεται από παράλληλες εκδηλώσεις με στόχο την πολύπλευρη προβολή των επιστημονικών ζητημάτων, που εμπίπτουν στο πλαίσιο της θεματικής του.

Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στα «Ζώα και Κλιματική Αλλαγή». Ζώα άγρια και ήμερα, ζώα συνηθισμένα και ζώα σπάνια που κινδυνεύουν με εξαφάνιση, μέσα σε ένα φυσικό περιβάλλον που διαρκώς αλλάζει. Τα φυσικά φαινόμενα καταστρέφουν και δημιουργούν, αλλά η παρεμβατική συμπεριφορά του ανθρώπου έχει αφήσει το στίγμα της πάνω στον πλανήτη. Πώς εξελίσσεται το φαινόμενο της ζωής σε αέρα, ξηρά και θάλασσα και ποιες οι συνέπειες της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής η οποία αποτελεί, ίσως, τη μεγαλύτερη παγκόσμια απειλή στη σύγχρονη ιστορία; Τέλος, τι είναι αυτό που τελικά ονομάζουμε αγάπη, ποια ηθικά διλήμματα εγείρει η δημιουργία του υπερανθρώπου, και τι σκοτεινά μυστικά κρύβει το σύμπαν;

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, στόχος του φετινού Φεστιβάλ είναι να έρθουμε σε επαφή με θέματα που αφορούν την πανίδα και τη μεταβολή του κλίματος σε παγκόσμια κλίμακα. Πιο συγκεκριμένα, πάντοτε η φιλοδοξία του Κέντρου Κοινωνίας, Επιστήμης και Τέχνης είναι να συμβάλλει στην έγκυρη και ορθή μετάδοση της γνώσης που παράγεται και ιδανικότερα στη δημιουργία μιας ισχυρής Κοινωνίας Πολιτών που σκέφτεται και συμμετέχει ενεργά στους διαλόγους που λαμβάνουν χώρα στην παγκόσμια κοινότητα για τα επιμέρους ζητήματα.

Η προβολή των ταινιών του αφιερώματος είναι δωρεάν για το κοινό και εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε ΑμεΑ. Για περισσότερες πληροφορίες:

https://www.caid.center/ /

https://www.facebook.com/Caid-141693692593300/

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpa
Μνήμη Παναγιώτη Κοντού
Ο Παναγιώτης Κοντός υπήρξε πτυχιούχος και διδάκτωρ του Ε.Κ.Π.Α. αλλά και επί σαράντα χρόνια ακαδημαϊκός δάσκαλος που το υπηρέτησε πιστά προσφέροντας...
Μνήμη Παναγιώτη Κοντού