Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Προσφέρθηκαν κτίρια της μητρόπολης ως χώροι φιλοξενίας

«Η Εκκλησία μας έχει ως κέντρο την αγάπη, γιατί κέντρο της είναι ο αληθινός Θεός που είναι αγάπη. Επομένως είναι βασικό για την Εκκλησία να δείχνει την αγάπη της».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης Ηλείας, Γερμανός, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στον Πύργο, με αφορμή την απόφαση της μητρόπολης να παραχωρηθούν χώροι μοναστηριών και τμήμα του οικοτροφείου, για την φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών.

«Όταν ο Χριστός βρέθηκε πρόσφυγας στην Αίγυπτο, θα θέλαμε να τον περιφρονήσουν;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τους χώρους φιλοξενίας, ο μητροπολίτης είπε ότι «προσφέρουμε τον 3ο όροφο του φοιτητικού οικοτροφείου "Αγία Φιλοθέη" στον Πύργο, τις κατασκηνώσεις στην Κάτω Μόνη Δίβρης και τη μονή της Κοιμήσεως Θεοτόκου Πορετσού, στην περιοχή των Αγραμπέλων».

Παράλληλα, ο κ. Γερμανός υπογράμμισε ότι «η μητρόπολη Ηλείας δέχτηκε να δώσει το πράσινο φως στη κυβέρνηση για την παραχώρηση των κτιρίων, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την εγκατάσταση προσφύγων εκ Συρίας και αν είναι δυνατό χριστιανοί, χωρίς όμως να τη δεσμεύουμε». Είπε επίσης πως «ζητήσαμε να μας φέρουν μητέρες με παιδιά, ενώ για τον αριθμό των ατόμων το άφησα στη δική της κρίση».

Επανερχόμενος στο θέμα των μοναστηριών όπου θα φιλοξενηθούν πρόσφυγες και μετανάστες, ο μητροπολίτης είπε ότι είναι κλειστά, προσθέτοντας πως «η μονή της Κοιμήσεως Θεοτόκου Πορετσού, η οποία έχει ανακαινιστεί, είναι 20 χρόνια χωρίς κανένα μοναχό».

Όσον αφορά στις αφίξεις προσφύγων και μεταναστών, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη φιλοξενούνται στο οικοτροφείο του Πύργου μητέρες και παιδιά, ενώ στις κατασκηνώσεις της Κάτω Μόνης Δίβρης έφθασαν περισσότεροι από 100 πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, ανέφερε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι σχετικά με την φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών στις κατασκηνώσεις «εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας, γιατί δεν υπήρξε ούτε η στοιχειώδης ενημέρωση», προσθέτοντας ότι «έπρεπε να υπάρξει έγκαιρα κάποια μέριμνα, για την αντιμετώπιση των αναγκών τους». Όσον αφορά στη στάση των κατοίκων της περιοχής, ο δήμαρχος είπε ότι «δεν έχουν υπάρξει ακραίες ή μεγάλες αντιδράσεις, αλλά σίγουρα υπάρχει προβληματισμός».

Από την πλευρά τους, κάτοικοι της περιοχής εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους, γιατί όπως υποστήριζαν, δεν τους είχαν ενημερώσει για την φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών.

Σχετικά με την φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων στην μονή της Κοιμήσεως Θεοτόκου Πορετσού, οι περισσότεροι από όσους έφθασαν δεν θέλησαν να μείνουν και επιβιβάστηκαν εκ νέου στα λεωφορεία.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Δημαρχείο
Μπαράζ προσλήψεων στους Δήμους: 1.101 θέσεις εργασίας για την κάλυψη εποχικών και κατεπειγουσών αναγκών
Εποχική ενίσχυση για Δήμους και Περιφέρειες: Πού ζητείται προσωπικό για καθαριότητα, πυρασφάλεια και προσχολική αγωγή
Μπαράζ προσλήψεων στους Δήμους: 1.101 θέσεις εργασίας για την κάλυψη εποχικών και κατεπειγουσών αναγκών
δασκαλος
Συνταξιοδοτικό «μπλόκο» σε 2.000 εκπαιδευτικούς της επαγγελματικής εκπαίδευσης – Ζητούν αναγνώριση του χαμένου χρόνου
Αίτημα ΟΛΤΕΕ προς την Πολιτεία: Νομοθετική αποκατάσταση για τη διετία της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών (2013–2015)
Συνταξιοδοτικό «μπλόκο» σε 2.000 εκπαιδευτικούς της επαγγελματικής εκπαίδευσης – Ζητούν αναγνώριση του χαμένου χρόνου
Χαρούμενοι τουρίστες σε αυτοκίνητο με θέα τη θάλασσα, επωφελούμενοι από τα νέα vouchers έως 300 ευρώ για διακοπές το 2026
Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Οι προθεσμίες, οι δωρεάν διανυκτερεύσεις και τα «κλειδιά» των κρατήσεων
Πλησιάζουν τα οριστικά αποτελέσματα της ΔΥΠΑ: Πώς θα εξασφαλίσετε δωμάτιο και φθηνά ακτοπλοϊκά στον Κοινωνικό Τουρισμό
Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Οι προθεσμίες, οι δωρεάν διανυκτερεύσεις και τα «κλειδιά» των κρατήσεων