αυθεντικός μαραθώνιος Αθήνας
Στοιχεία για την αθλητική διοργάνωση που προσελκύει κορυφαίους δρομείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό

Σε νέα εποχή μπαίνει από φέτος ο Αυθεντικός Μαραθωνίου Αθήνας με διήμερο έντονο αγωνιστικό πρόγραμμα και τις συμμετοχές στους αγώνες της διοργάνωσης να ξεπερνούν τις 60.000- από τις 55.000 πέρυσι (105 χώρες). Το αγωνιστικό πρόγραμμα επεκτείνεται κατά μία ημέρα για την διευκόλυνση διεξαγωγής του 37ου Μαραθωνίου, του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μαραθωνίου Δρόμου και των αγώνων 5 και 10 χιλιομέτρων. Ο ΣΕΓΑΣ με συνδιοργανωτές την ΕΟΕ, την Περιφέρεια Αττικής και τους Δήμους Αθήνας και Μαραθώνα πέραν του διημέρου με τις αγωνιστικές διοργανώσεις προγραμματίζει και μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων, που άρχισαν στις 6 Νοεμβρίου.

37ος αυθεντικός Μαραθώνιος

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος διεξάγεται την Κυριακή, 10 Νοεμβρίου, με εκκίνηση στην ιστορική αφετηρία, στον Μαραθώνα, στις 09.00. Νωρίτερα, θα έχει δοθεί η εκκίνηση για τον Αγώνα Δρόμου 5 χιλιομέτρων, στην Λεωφόρο Αμαλίας, στο ύψος του Εθνικού Κήπου.  Την ίδια ημέρα διεξάγονται  ο Αγώνας Δρόμου Special Olympic Hellas, ο Αγώνας Παιδιών και ο τελικός του Run Greece.

Στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας πρωταγωνιστές είναι οι Μαραθωνοδρόμοι και οι δρομείς των 5 και 10 χιλιομέτρων, τα μικρά παιδιά και οι αθλητές των Special Olympics. που  λαμβάνουν μέρος στους αγώνες.

Σε επτά Δήμους της Αττικής και σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ οι μικροί φίλοι του αθλητισμού  έχουν την ευκαιρία να τρέξουν σε οχτώ σημεία της διαδρομής. Συμμετέχουν οι Δήμοι Μαραθώνα/Νέας Μάκρης, Ραφήνας/ Πικερμίου, Σπάτων/ Αρτέμιδας, Παλλήνης, Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου και Φιλοθέης/ Ψυχικού.

Η διοργάνωση που διοργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ και είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Βαλκανιονίκη και αγωνιστή της ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη. Εκτός από ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός είναι μια γιορτή για ολόκληρη την Αττική με πολύ μεγάλη επίδραση στην προβολή της χώρας διεθνώς.

Στις 36 διοργανώσεις του Μαραθωνίου Αθήνας στους άνδρες έχουν κερδίσει 29 αθλητές, καθώς δύο Έλληνες και δύο Κενυάτες έχουν κερδίσει περισσότερες από μια φορά. Ο Νίκος Πολιάς είναι επικεφαλής στις νίκες αφού έχει κερδίσει 4 φορές. Ο άλλος Έλληνας πρωταθλητής, ο Χρήστος Δούμας έχει κατακτήσει τη νίκη 2 φορές όπως και οι Κενυάτες Σαϊνά και Μπετ. Οι χώρες των νικητών είναι μόλις έντεκα (Ελλάδα, Κένυα, Νότια. Αφρική, Σουηδία, Βέλγιο, Σοβ. Ένωση, Μ. Βρετανία, Ολλανδία, Ιαπωνία, Τανζανία, Μαρόκο). Η Κένυα έχει 15 νίκες και η Ελλάδα 11.

Στις γυναίκες νικήτριες έχουν αναδειχθεί 32 αθλήτριες, με τις Παναγιώτα Πετροπούλου και Σόνια Όμπερεμ-Κρόλικ να έχουν κερδίσει από 2 φορές. Οι νικήτριες προέρχονται από 13 χώρες (Ελλάδα, Ιαπωνία, ΗΠΑ, Γερμανία, Σοβ. Ένωση, Βρετανία, Ρωσία, Λιθουανία Ν. Ζηλανδία, Ολλανδία, Νορβηγία, Αιθιοπία, Κένυα). Η Ελλάδα είναι επικεφαλής με 9 νίκες και ακολουθούν Ιαπωνία με 6, Κένυα με 5, ΗΠΑ και Αιθιοπία με 4 και Γερμανία με 2.

 

Το γράφημα αποτυπώνει στοιχεία για την αθλητική διοργάνωση που προσελκύει κορυφαίους δρομείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό / ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δημοσιογραφική επιμέλεια: Χρ. Μουρδουκούτας

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πρυτ
Πιερρακάκης-Σύνοδος Πρυτάνεων: Έρχεται ήπια αύξηση εισακτέων στα πανεπιστήμια
Με ανάρτησή του ο υπουργός Παιδείας ενημέρωσε για όσα ειπώθηκαν στη Σύνοδο των Πρυτάνεων
Πιερρακάκης-Σύνοδος Πρυτάνεων: Έρχεται ήπια αύξηση εισακτέων στα πανεπιστήμια
ypoyrgeio paideias
Εγκύκλιος για μετατάξεις εκπαιδευτικών σε άλλους εκπαιδευτικούς κλάδους και σε ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για μετατάξεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σε άλλους εκπαιδευτικούς...
Εγκύκλιος για μετατάξεις εκπαιδευτικών σε άλλους εκπαιδευτικούς κλάδους και σε ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.