Thumbnail
Κρατούνται επί μήνες στα κρατητήρια της Πέτρου Ράλλη αν και έχουν καταθέσει αίτηση ασύλου - Καταγγέλλεται παράνομη κράτηση ανήλικης

Όπως ενημέρωσε η Πρωτοβουλία «Το Σπίτι των Γυναικών, για την Ενδυνάμωση & τη Χειραφέτηση» στο γυναικείο τμήμα των Κρατητηρίων της Πέτρου Ράλλη, 16 κρατούμενες, Σύριες και 2 Παλαιστίνιες άρχισαν απεργία πείνας το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 καθώς δεν έχουν καμία ενημέρωση για το πότε θα φύγουν από εκεί για να τελειώσουν τη διαδικασία ασύλου.

Οι κρατούμενες καλούν, επίσης, τις οργανώσεις που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα ευάλωτων ομάδων να πάρουν θέση.

Η ανακοίνωση της πρωτοβουλίας σχετικά με την απεργία έχει ως εξής:

Στο γυναικείο τμήμα των Κρατητηρίων της Πέτρου Ράλλη, 16 κρατούμενες, Σύριες και 2 Παλαιστίνιες, το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019, άρχισαν απεργία πείνας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας γιατί παρότι είναι πολύ καιρό κρατούμενες, πχ. δυο μήνες, κάποιες, περισσότερο άλλες, δεν έχουν ιδέα πότε θα μεταφερθούν στα νησιά όπου τους πήραν δαχτυλικά αποτυπώματα, για να τελειώσουν τη διαδικασία ασύλου.

Έχουν αποφάσεις δικαστηρίων για την επιστροφή τους στα νησιά, και βρίσκονται καθηλωμένες μέσα σε βρωμερά κελιά σαν εγκληματίες, επ΄ αόριστον. Κάποιες έχουν προβλήματα υγείας, όπως καρδιάς, αναπνευστικά, κ.ά. και άλλες αποκτούν σοβαρά προβλήματα υγείας εξαιτίας των απάνθρωπων συνθηκών που είναι υποχρεωμένες να ανέχονται.

Σκοπεύουν να συνεχίσουν την απεργία πείνας μέχρις ότου τους δοθεί ρητή υπόσχεση ότι θα μεταφερθούν άμεσα εκεί που πρέπει. Μια είναι ανήλικη και η κράτηση ανηλίκων είναι παράνομη. Πότε θα σταματήσει η παραβίαση των νόμων από τους κρατούντες; Οι γυναίκες δεν αντέχουν άλλη κακοποίηση, φωνάζουν με τη στάση τους ΑΡΚΕΤΆ, και ζητούν την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση όλων στο δίκαιο αγώνα τους! Καλούν, επίσης, τις οργανώσεις που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα ευάλωτων ομάδων να πάρουν θέση.

Στους δρόμους στις πλατείες και στις φυλακές γυναίκες μετανάστριες δεν είστε μοναχές!

Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ΄όλα τα κελιά!

Η αλληλεγγύη και η αυτοοργάνωση είναι τα όπλα μας

Μαζί θα τον αλλάξουμε τον κόσμο

Πρωτοβουλία: Το Σπίτι των Γυναικών, για την Ενδυνάμωση & τη Χειραφέτηση

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα