Έρευνα της Αστυνομίας για τον τραυματισμό τουρίστριας
Η ανακοίνωση της αστυνομίας, με αφορμή δημοσιεύματα - Γνωστός στις αρχές από το 2007 για διάφορα ποινικά αδικήματα

Γνωστός στην Αστυνομία και χωρίς την παραμικρή σχέση με την τρομοκρατία, είναι σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, αλλοδαπός ο οποίος αναφέρεται σε διάφορα δημοσιεύματα ότι αναρτά μηνύματα με εξτρεμιστικό χαρακτήρα στο facebook.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο αλλοδαπός μέσω των αναρτήσεων που κάνει, εμφανίζεται ως μέλος του ISIS, ότι έχει πολεμήσει στην Συρία, αναφέρει διάφορα περί τζιχάντ, κ.λ.π.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, διευκρινίζει τα εξής

• Ο συγκεκριμένος αλλοδαπός είναι υπήκοος Αλγερίας ο οποίος βρίσκεται στη χώρα μας από το έτος 2007 και δεν ήταν στη Συρία το διάστημα που υποτίθεται ότι πολεμούσε στις τάξεις του ISIS.

• Από το 2007 έχει απασχολήσει επανειλημμένως τις Αρχές για διάφορα ποινικά αδικήματα (κλοπές, ναρκωτικά, παρεμπόριο κ.λπ.), ενώ έχει ιστορικό χρόνιας χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

• Τελευταία φορά αποφυλακίστηκε την 02-03-2015 από Κατάστημα Κράτησης, όπου εξέτιε ποινή φυλάκισης για διακεκριμένες κλοπές, με αναστολή εκτέλεσης του υπολοίπου της ποινής του.

• Του επιβλήθηκαν, με την εισαγγελική διάταξη για την αποφυλάκιση του, περιοριστικοί όροι παρουσίασης σε αστυνομικό τμήμα και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα για πέντε χρόνια (από την αποφυλάκιση) και για το λόγο αυτό δεν έχει κινηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασης.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε από τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες, δεν προκύπτουν διασυνδέσεις του με εξτρεμιστική - τρομοκρατική δραστηριότητα.

Σήμερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε εγκαταλελειμμένο οικίσκο όπου διαμένει, βρέθηκαν μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών και σε βάρος του σχηματίζεται ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Δίπλωμα οδήγησης: Ποιοι πρέπει να το παραδώσουν άμεσα

Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο

Συκώτι φούρνου: ζουμερό αποτέλεσμα σε μόλις 10 λεπτά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας
ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας: Οι αποφάσεις για τη μισθολογική εξέλιξη μόνιμων και αναπληρωτών
ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας: Όλα όσα συζητήθηκαν στην πρώτη συνεδρίαση του 2026 – Ενημέρωση στο alfavita από τον αιρετό Τάκη Ρουμπή
ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας: Οι αποφάσεις για τη μισθολογική εξέλιξη μόνιμων και αναπληρωτών
Αναμονή ασθενών σε νοσοκομείο
Γρίπη: 871 εισαγωγές στα νοσοκομεία, 15 στη ΜΕΘ και 8 θάνατοι σε μόλις μία εβδομάδα
Τα στοιχεία από την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ: Η γρίπη «σαρώνει» με 871 εισαγωγές και 15 διασωληνώσεις, ενώ ο κορωνοϊός επιμένει
Γρίπη: 871 εισαγωγές στα νοσοκομεία, 15 στη ΜΕΘ και 8 θάνατοι σε μόλις μία εβδομάδα
ρεμπουτσικα
ΕΟΠΠΕΠ: Νέα εργαλεία κατάρτισης για τις ΣΑΕΚ και τους εκπαιδευτές
Πρώτη φορά εκπαιδευτικά εγχειρίδια και νέες Τράπεζες Θεμάτων για τις Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ)
ΕΟΠΠΕΠ: Νέα εργαλεία κατάρτισης για τις ΣΑΕΚ και τους εκπαιδευτές