neogno
Τι δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης για τα σχέδια της κυβέρνησης

Στην ιδέα να χορηγηθεί στους πολίτες από τη γέννησή τους ένας αριθμός που θα χρησιμοποιείται αντί του αριθμού της ταυτότητας σε όλες της αλληλοεπιδράσεις με το κράτος, αναφέρθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

«Πρόκειται για μια απλή ιδέα, η οποία εφαρμόζεται και σε άλλες χώρες. Έχουμε αυτή τη στιγμή ΑΦΜ, έχουμε ΑΜΚΑ που εκδίδεται στη γέννηση, έχουμε αριθμό ταυτότητας, έχουμε μια σειρά αριθμών. Όλοι αυτοί οι αριθμοί θα πρέπει να γίνουν ένας αριθμός για την παροχή υπηρεσιών για να μην ταλαιπωρείται ο πολίτης, θα εκδίδεται στη γέννηση όπως ο ΑΜΚΑ και θα ακολουθεί κάθε πολίτη καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του», διευκρίνισε ο κ. Πιερρακάκης.

Ανέφερε ακόμη πως «δεν έχουμε ακόμα αποφασίσει ποιο θα είναι το όνομα αυτού του αριθμού, δεν θα είναι ΑΦΜ, δεν εννοούμε μόνο αριθμό φορολογικού ενδιαφέροντος, άλλα για την παροχή συνολικά υπηρεσιών σε όλες τις αλληλεπιδράσεις με το κράτος. Δεσμευόμαστε να τοποθετηθούμε μέσα στις επόμενες εβδομάδες και το ποιος θα είναι αυτός ο αριθμός θα το ανακοινώσουμε πολύ σύντομα. Φυσικά δεν θα αντικαταστήσει τον αριθμό της ταυτότητας,  γιατί αυτός είναι ο αριθμός του πιστοποιητικού, απλώς θα  χρησιμοποιείται αντί του αριθμού της ταυτότητας σε όλες τις αλληλεπιδράσεις με το κράτος» ανέφερε ο υπουργός. 

Ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε και στις νέες ταυτότητες υπογραμμίζοντας πως ο διαγωνισμός για τις νέες αστυνομικές ταυτότητες όπως έχει ήδη αναφέρει ο πρωθυπουργός θα είναι στον «αέρα» από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πριν το τέλος του τρέχοντος έτους και ο στόχος είναι οι πολίτες να έχουν τις νέες ταυτότητες στα χέρια τους μέχρι το τέλος του 2021. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

maxairi
Ασύλληπτο! Μαθητής μαχαίρωσε καθηγήτρια μέσα στην τάξη – Σε κρίσιμη κατάσταση η καθηγήτρια
Ο μαθητής φέρεται να μαχαίρωσε την καθηγήτρια τουλάχιστον τρεις φορές
Ασύλληπτο! Μαθητής μαχαίρωσε καθηγήτρια μέσα στην τάξη – Σε κρίσιμη κατάσταση η καθηγήτρια
σταμ
«Καμία ποινή δεν μπορεί να μας εμποδίσει»: Η απάντηση φαντάρου που τιμωρήθηκε με 10 μέρες φυλάκιση επειδή στήριξε τους αγρότες
Ποινή σε φαντάρο που στήριξε τον δίκαιο αγώνα των αγροτών - Καταγγελία της ΚΝΕ για αυταρχισμό
«Καμία ποινή δεν μπορεί να μας εμποδίσει»: Η απάντηση φαντάρου που τιμωρήθηκε με 10 μέρες φυλάκιση επειδή στήριξε τους αγρότες
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, κ. Μιχαήλ Σφακιανάκης
Πρόεδρος της ομάδας εθνικού διαλόγου για την Παιδεία ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά Μιχάλης Σφακιανάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Χαίρομαι γιατί επικεφαλής της είναι ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ο κ. Μιχάλης Σφακιανάκης, τον οποίο ευχαριστώ για...
Πρόεδρος της ομάδας εθνικού διαλόγου για την Παιδεία ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά Μιχάλης Σφακιανάκης