Thumbnail
Ομάδα 200 κατοίκων απαγόρευσαν τη διέλευση λεωφορείων που μετέφεραν πρόσφυγες και μετανάστες

Κάτοικοι των Βρασνών Θεσσαλονίκης απαγόρευσαν την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών σε ξενοδοχεία της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 200 κάτοικοι στρατοπέδευσαν σε κόμβους και εισόδους στην περιοχή και έστησαν μπλόκα στα λεωφορεία που μετέφεραν 200 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Σάμο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, που είχαν εγκατασταθεί στην περιοχή, κατέστρωσαν σχέδιο για να παρακαμφθούν τα μπλόκα των κατοίκων και να φτάσουν με ασφάλεια οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στα ξενοδοχεία που θα τους φιλοξενούσαν. Μετά από αρκετές ώρες έντασης και ταλαιπωρίας τα τουριστικά λεωφορεία έφτασαν μπροστά σε δύο από τα ξενοδοχεία που θα φιλοξενούσαν τα 150 άτομα.

Ωστόσο, οι διοκτήτες των ξενοδοχειακών μονάδων, υπό τις πιέσεις των κατοίκων της περιοχής, αρνήθηκαν να δεχτούν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Λίγο αργότερα οι αρχές αποφάσισαν ότι 200 αιτούντες άσυλο να μεταφερθούν στην Χαλκίδα. Στο άκουσμα της είδησης της αποχώρησης των μεταναστών και των προσφύγων οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι των Βρασνών ξέσπασαν σε αλλαλαγμούς.

Πηγή πληροφοριών: ethnos.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

oikopeda1
Τι αλλάζει στους καθαρισμούς οικοπέδων με το νέο νομοσχέδιο – Πότε λήγει η προθεσμία για τους ιδιοκτήτες
Έως τις 15 Ιουνίου η δήλωση και ο καθαρισμός – Αυστηρότεροι έλεγχοι, κλιμακωτά πρόστιμα και ξεκάθαροι ρόλοι για δήμους και Πυροσβεστική
Τι αλλάζει στους καθαρισμούς οικοπέδων με το νέο νομοσχέδιο – Πότε λήγει η προθεσμία για τους ιδιοκτήτες
ζαχαρακη
Ανάρτηση της Υπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη, με αφορμή τον εορτασμό, αύριο 9 Φεβρουαρίου, της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας.
« Έχουμε όλοι μας χρέος - και περισσότερο από όλους η Πολιτεία – να στηρίξουμε την Ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό.»
Ανάρτηση της Υπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη, με αφορμή τον εορτασμό, αύριο 9 Φεβρουαρίου, της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας.