Thumbnail
Ομάδα 200 κατοίκων απαγόρευσαν τη διέλευση λεωφορείων που μετέφεραν πρόσφυγες και μετανάστες

Κάτοικοι των Βρασνών Θεσσαλονίκης απαγόρευσαν την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών σε ξενοδοχεία της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 200 κάτοικοι στρατοπέδευσαν σε κόμβους και εισόδους στην περιοχή και έστησαν μπλόκα στα λεωφορεία που μετέφεραν 200 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Σάμο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, που είχαν εγκατασταθεί στην περιοχή, κατέστρωσαν σχέδιο για να παρακαμφθούν τα μπλόκα των κατοίκων και να φτάσουν με ασφάλεια οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στα ξενοδοχεία που θα τους φιλοξενούσαν. Μετά από αρκετές ώρες έντασης και ταλαιπωρίας τα τουριστικά λεωφορεία έφτασαν μπροστά σε δύο από τα ξενοδοχεία που θα φιλοξενούσαν τα 150 άτομα.

Ωστόσο, οι διοκτήτες των ξενοδοχειακών μονάδων, υπό τις πιέσεις των κατοίκων της περιοχής, αρνήθηκαν να δεχτούν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Λίγο αργότερα οι αρχές αποφάσισαν ότι 200 αιτούντες άσυλο να μεταφερθούν στην Χαλκίδα. Στο άκουσμα της είδησης της αποχώρησης των μεταναστών και των προσφύγων οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι των Βρασνών ξέσπασαν σε αλλαλαγμούς.

Πηγή πληροφοριών: ethnos.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το απλό βήμα που πρέπει να κάνετε πάντα στο μπρόκολο πριν το μαγείρεμα

«Κάλτσα»: Πώς λέγεται στα ελληνικά;

Γιατί δεν πρέπει να ξεφορτώνεστε τα γρατζουνισμένα πιάτα σας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Καραχάλιος, Καρυστιανού
Καραχάλιος για Καρυστιανού: «Serial liar και μυθομανής – Την έχουν μαγέψει η Γρατσία και η γερόντισσα»
Ξέσπασμα Καραχάλιου για «σέχτες» και «μαγείες» κατά της Μαρίας Καρυστιανού - «Έχει χάσει το μέτρο και θέλει να γίνει Πρωθυπουργός»
Καραχάλιος για Καρυστιανού: «Serial liar και μυθομανής – Την έχουν μαγέψει η Γρατσία και η γερόντισσα»