panagiotis rafail
Συγκεντρώθηκε το απαιτούμενο ποσό για τη θεραπεία του παιδιού

Στη Βοστώνη, για να λάβει την απαραίτητη γονιδιακή θεραπεία, μεταβαίνει ο μικρός Παναγιώτης-Ραφαήλ, ο οποίος πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία και με την περιπέτεια της υγείας του έχει συγκινήσει το πανελλήνιο.

Ο πατέρας του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ, Γιώργος Γλωσσιώτης, σε δηλώσεις του έπειτα από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ανέφερε: «Μόλις ενημερώθηκα από τον υπουργό ότι τελείωσαν τα διαδικαστικά για την μετάβαση του παιδιού στη Βοστώνη, όλα πήγαν καλά. Θέλω να ευχαριστήσω τον ελληνικό λαό και τον κυπριακό λαό, που το πρόβλημα του παιδιού μου έγινε και δικό τους πρόβλημα. Ευχαριστώ την κυβέρνηση, τον υπουργό και τον πρωθυπουργό, που ευαισθητοποιήθηκαν και έδωσαν λύση. Κατανοώ την απόφαση του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου. Η ευθύνη είναι 100% δική μας».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δήλωσε «Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα διάλεξα να μην κάνω δηλώσεις, σεβόμενος το ιατρικό απόρρητο, την οικογένεια του παιδιού και την κατάσταση. Σέβομαι απολύτως και ως γιατρός τους επιστήμονες στο Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, που κάνουν την δουλειά τους. Αλλά, υπάρχει και ο ανθρώπινος παράγοντας. Είχα υποσχεθεί στους γονείς του παιδιού ότι σε ανθρώπινο επίπεδο θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, πρώτα απ' όλα η ελληνική κοινωνία που βοήθησε και έβαλε πλάτη και μετά τα πάσης φύσεως διαδικαστικά που έχουν να κάνουν με το εξωτερικό, με την εταιρεία που προμηθεύει το φάρμακο, με τις διατυπώσεις που πρέπει να γίνουν, τις οποίες από εδώ και πέρα αναλαμβάνει η MDA».

«Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς για την υπομονή την οποία έδειξαν, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχει ανθρωπιά σε αυτήν την χώρα» προσέθεσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Αυτό που απομένει, πλέον, προκειμένου να φύγει για τις ΗΠΑ ο μόλις 18 μηνών Παναγιώτης-Ραφαήλ, είναι η τακτοποίηση των διαδικαστικών ζητημάτων, για την οποία το μεσημέρι δεσμεύθηκε να συνδράμει η εταιρεία Novartis, έπειτα από συνάντηση στελεχών της με τον υπουργό Υγείας.

Σημειώνεται ότι τα έξοδα θα καλυφθούν από τις προσφορές των Ελλήνων, η ανταπόκριση των οποίων ήταν κάτι παραπάνω από συγκινητική. Μέσα σε λίγες ημέρες, άνθρωποι απ' όλη τη χώρα προσέφεραν χρήματα, ό,τι μπορούσε ο καθένας, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί ποσό, που ανέρχεται σε κάτι λιγότερο από τρία εκατ. ευρώ. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τυριά
Τα πιο υγιεινά τυριά στο πιάτο σας: Οι 5 επιλογές που ξεχωρίζουν, σύμφωνα με ειδικούς
Πλούσια σε πρωτεΐνη, ασβέστιο και προβιοτικά, αυτά τα τυριά αποδεικνύουν ότι η απόλαυση μπορεί να συμβαδίζει με τη σωστή διατροφή
Τα πιο υγιεινά τυριά στο πιάτο σας: Οι 5 επιλογές που ξεχωρίζουν, σύμφωνα με ειδικούς
egkefalos
Εγκέφαλος σε φόρμα: Τα χόμπι που «φρενάρουν» το Αλτσχάιμερ έως και 5 χρόνια
Νέα επιστημονικά δεδομένα αποκαλύπτουν πως μια ζωή γεμάτη πνευματικά ερεθίσματα μπορεί να καθυστερήσει σημαντικά τη γνωστική φθορά
Εγκέφαλος σε φόρμα: Τα χόμπι που «φρενάρουν» το Αλτσχάιμερ έως και 5 χρόνια
gallika_1.jpg
Δεύτερη ξένη γλώσσα στα Δημοτικά: Οδηγός για γονείς και μαθητές ενόψει του σχολικού έτους 2026-2027
Σε τροχιά προγραμματισμού η διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας στα Δημοτικά για το 2026-2027
Δεύτερη ξένη γλώσσα στα Δημοτικά: Οδηγός για γονείς και μαθητές ενόψει του σχολικού έτους 2026-2027