Άγρα μαθητών για το...κατηχητικό!
Εξόρμηση πιστών και ιερέων για τα κατηχητικά!

Του Νίκου Μάστορα

Σε άγρα μαθητών έξω απο Δημοτικά σχολεία της χώρας, σε πλατείες και όπου συχνάζουν μικρά παιδιά, έχουν επιδοθεί το τελευταίο διάστημα ορισμένοι ιερείς αλλά και πιστοί, ενόψει έναρξης της νέας περιόδου των κατηχητικών!

Οπως αναφέρουν στο alfavita.gr γονείς μαθητών του Δημοτικού, τέτοια περιστατικά συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα έξω από Δημοτικό σχολείο του Παγκρατίου

enarxh_kathxhtikoy.jpg

 όπου ενορίτες διένειμαν στους μικρούς μαθητές προσκλήσεις για το κατηχητικό του Αγίου Αρτεμίου, αλλά και στη Νέα Σμύρνη, όπου σύμφωνα με την αφήγηση του γονέα "δυό καλοντυμένες κυρίες μοίραζαν φυλλάδια για το κατηχητικό σχολείο, ένας θεσμός που πίστευα πως είχε καταργηθεί στον αιώνα που διανύουμε".

Σε άλλη περίπτωση στη Γλυφάδα, το φυλλάδιο του κατηχητικού (ένθετη φωτό) εκμεταλλεύτηκε τους στίχους απο τραγούδι του εκλιπόντος Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, προκειμένου να πείσει τους μικρούς μαθητές ότι το κατηχητικό τους δίνει την ευκαιρία να πάνε στον παράδεισο...

Αλλος γονιός σχολιάζει στο facebook: "Πλατεία δίπλα από την εκκλησία Αγ.Γεωργίου στο Κορυδαλλό. Η πλατεία έχει γεμίσει με φουσκωτά. Ένας ιερωμένος εκφωνεί λόγο για την διαπαιδαγώγηση των νεων. Όρος για τη χρήση των φουσκωτών η εγγραφή του παιδιού στο κατηχητικο της ενοριας. Κατά τα άλλα μια σύγχρονη πόλη του Δυτικού κόσμου".

Πολλά κατηχητικά σχολεία ξεκίνησαν τη νέα τους περίοδο χθες 13 Οκτωβρίου κι έτσι ερμηνεύουν οι γονείς την εξόρμηση των πιστών και ορισμένων ιερέων, που εντάθηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Πάντως δεν είναι λίγοι εκείνοι οι γονείς που ενοχλήθηκαν από την τακτική της άγρας μαθητών και έλεγαν ότι η εκκλησία δεν θα έπρεπε να παροτρύνει τους πιστούς της σε τέτοιες ενέργειες.

σχετικά άρθρα

Σεισμός 4,4 βαθμών στον θαλάσσιο χώρο ανοικτά της Κρήτης
Σεισμός 4,4 βαθμών στον θαλάσσιο χώρο ανοικτά της Κρήτης

Σεισμική δόνηση 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κατέγραψαν οι σεισμογράφοι στις 00:41 στον θαλάσσιο χώρο 29 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά της Χώρας...

Σεισμός 4,4 βαθμών στον θαλάσσιο χώρο ανοικτά της Κρήτης