Κίνδυνο υποστελέχωσης 21 Δομών Φιλοξενίας επισημαίνουν 2082 συμβασιούχοι εργαζόμενοι
Ζητούν να εκδοθεί άμεσα η ΚΥΑ που θα προβλέπει την επέκταση του προγράμματος τους.

Οι εργαζόμενοι στις Δομές προσωρινής υποδοχής, ΤΟΣΚΕΔΠ και Κέντρα  υποδοχής και Ταυτοποίησης θέλουμε να σας ενημερώσουμε  πως το μεγαλύτερο μέρος των εργαζόμενων του προγράμματος μας  έχει  ήδη αποχωρήσει   από  τον χώρο εργασίας τους καθώς οι 8μηνες συμβάσεις τους έχουν λήξει .Επίσης σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα πρόκειται να λήξουν οι συμβάσεις και των υπολοίπων. Αυτό θα δημιουργήσει ένα τεράστιο πρόβλημα που δεν είναι άλλο από την υποστελέχωση των δομών  φιλοξενίας σε ολόκληρη την χώρα γεγονός που καθιστά αδύνατη την εύρυθμη λειτουργία τους στο άμεσο μέλλον.Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα  εντονότατα προβλήματα τόσο στις συνθήκες διαβίωσης των  ίδιων των φιλοξενουμένων όσο και στις τοπικές κοινωνίες .Έχει λεχθεί από τον νέο διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπ. 
Πρωτοψάλτη πως η κυβέρνηση αποφάσισε την επέκταση του προγράμματος μας θεωρώντας πως οι ανάγκες είναι διαρκείς και είναι επιτακτική η  απόφαση αυτή  λόγω και των εξαιρετικά αυξανόμενων ροών προσφύγων στη χώρα μας το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ωστόσο έως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία επίσημη απόφαση με επίσημο έγγραφο που να διασφαλίζει την επέκτασή μας αυτή, αυξάνοντας την αγωνία 2082 εργαζομένων για το αβέβαιο εργασιακό μας μέλλον. 

 Οι ανάγκες των δομών Φιλοξενίας στη χώρα μας είναι τεράστιες και η επέκταση του προγράμματος μας είναι επιτακτική  για αυτό τον λόγο ζητάμε να εκδοθεί ΑΜΕΣΑ η ΚΥΑ που θα προβλέπει την επέκταση του προγράμματος μας βάζοντας τέλος στην εργασιακή ανασφάλεια και αβεβαιότητα σε 2082 οικογένειες.  


Οι εργαζόμενοι των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης, ΤΟΣΚΕΔΠ και Δομών προσωρινής υποδοχής:  
1.ΣΧΙΣΤΟΥ 
2.ΖΗΡΟΥ 
3.ΡΙΤΣΩΝΑΣ 
4.ΒΕΡΟΙΑΣ 
5.ΕΛΑΙΩΝΑΣ 
6.ΧΙΟΥ 
7.ΛΑΥΡΙΟΥ 
8.ΣΕΡΡΩΝ 
9.Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ-ΠΑΙΟΝΙΑΣ 
10.ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ 
11.ΚΥΤ ΛΕΣΒΟΥ 
12.ΔΡΑΜΑΣ 
13.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 
14.ΛΑΓΚΑΔΙΚΙΩΝ-ΒΑΓΙΟΧΩΡΙΟΥ 
15.ΚΑΒΑΛΑΣ 
16.ΑΡΤΑΣ 
17.ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ-ΤΑΝΑΓΡΑΣ 
18. ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ 
19.ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ 
20.ΣΑΜΟΥ 
21.ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ 
 

σχετικά άρθρα

Σχολικές εκδρομές: Σε καθεστώς ιδιότυπης «ομηρίας» με υποχρεωτική κατανάλωση χρηματικού ποσού οι γονείς
Σχολικές εκδρομές: Σε καθεστώς ιδιότυπης «ομηρίας» με υποχρεωτική κατανάλωση χρηματικού ποσού οι γονείς
Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών/τριων Δήμου Θέρμης
Σχολικές εκδρομές: Σε καθεστώς ιδιότυπης «ομηρίας» με υποχρεωτική κατανάλωση χρηματικού ποσού οι γονείς