Thumbnail
Κινητοποιήσεις την Τρίτη και την Τετάρτη

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις για την επόμενη εβδομάδα σε τραίνα, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού, προαναγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) με βασικό αίτημα τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο.

   Συγκεκριμένα, για την Τρίτη 8 Οκτωβρίου έχει ανακοινώσει τρεις τρίωρες στάσεις, μεταξύ 5:00 π.μ. και 8:00 π.μ., 13:00 και 16:00, 21:00 με 24:00 - και αναμένεται να έχει επιπτώσεις σε όλα τα δρομολόγια που έχουν επίσημη ώρα αναχώρησης ή άφιξης κατά τη διάρκεια των στάσεων εργασίας. Την επόμενη μέρα, την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, έχει προγραμματιστεί 24ωρη απεργία. 

Να σημειωθεί πως τις ώρες των στάσεων εργασίας, καθώς και την ημέρα της 24ωρης απεργίας, το μετρό δεν θα κινείται στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας - Αεροδρόμιο.

«Η ανεπίτρεπτη κωλυσιεργία που επιδεικνύει η διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ως προς το ζήτημα της υπογραφής συλλογικής σύμβασης εργασίας, η οποία έχει λήξει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην καλύπτονται από συλλογική σύμβαση, και να τίθεται σε κίνδυνο το εργασιακό τους μέλλον, ενόψει μάλιστα και της συγχώνευσης της εταιρείας που πρόσφατα εξαγγέλθηκε.

Η συλλογική σύμβαση εργασίας του ΟΣΕ που έχει ήδη υπογραφεί από το Μάρτιο και βρίσκεται 'εγκλωβισμένη' στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να τύχει της έγκρισης της κυβέρνησης για ζητήματα που έχουν συμφωνηθεί» δηλώνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, και καταλήγει: «Αντιδρούμε στο νέο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, μέσω του οποίου προωθούνται πρωτόγνωρες διαδικασίες, που όχι μόνο καταπατούν τα  εργασιακά μας δικαιώματα - όσα μας έχουν απομείνει - αλλά προωθούνται και διαδικασίες ηλεκτρονικού φακελώματος των συνδικάτων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

προτυπα
Ε΄ Φάση πρόσληψης αναπληρωτών: Τα λειτουργικά κενά σε Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία
Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων τα λειτουργικά κενά (πίνακες)
Ε΄ Φάση πρόσληψης αναπληρωτών: Τα λειτουργικά κενά σε Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία
Κυριάκος Μητσοτάκης
«Εμφύλιος» στη ΝΔ: Η ΔΑΚΕ «αδειάζει» Μητσοτάκη για τη μονιμότητα στο Δημόσιο
«Επιστρέφουμε στη φαυλοκρατία του 1911» σημειώνει η ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
«Εμφύλιος» στη ΝΔ: Η ΔΑΚΕ «αδειάζει» Μητσοτάκη για τη μονιμότητα στο Δημόσιο
Χορός
Χωρίς πανεπιστημιακό τμήμα Χορού η Ελλάδα: Η επιστολή «καμπανάκι» των εργαζομένων
Καθυστέρηση άνω του έτους για το τμήμα Χορού: Αίτημα άμεσης συνάντησης με την πολιτική ηγεσία
Χωρίς πανεπιστημιακό τμήμα Χορού η Ελλάδα: Η επιστολή «καμπανάκι» των εργαζομένων