Thumbnail
Ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Συμπληρωματική ανακοίνωση, στην οποία επισυνάπτεται αναλυτικός πίνακας των περιοχών για τις οποίες ισχύει η παράταση προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων κατά αναρτημένων δασικών χαρτών, εκδόθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ως εκ τούτου, επαναλαμβάνεται το τηλεγράφημα, που αναρτήθηκε στη ροή ειδήσεων του ΑΠΕ-ΜΠΕ στις 11.47, με τον αναλυτικό πίνακα των περιοχών σε επισύναψη.

Παράταση προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων κατά αναρτημένων δασικών χαρτών προβλέπεται σε νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Νόμου «Ρυθμίσεις του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Ειδικότερα, με τη ρύθμιση επεκτείνεται η προθεσμία για τις περιπτώσεις που εκείνη εκπνέει αύριο, 30.08.2019 [άρ. 4 παρ. 1 του ν. 4617/2019 (Α 88)]. Η παράταση αφορά τις περιοχές, όπου οι δασικοί χάρτες αναρτήθηκαν από 19.10.2018 έως 01.03.2019.

Η προθεσμία παρατείνεται έως τις 31.10.2019, με στόχο τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων στην έγκαιρη άσκηση των δικαιωμάτων τους. Στις περιοχές αυτές περιλαμβάνονται όσες επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου 2018. «Κρίνεται, συνεπώς, σκόπιμη η διευκόλυνση των πολιτών, δεδομένου ότι η νέα προθεσμία λήγει μετά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΝ και προστίθεται: «Για τις υπόλοιπες περιοχές, όπου οι δασικοί χάρτες αναρτήθηκαν ταυτόχρονα, στόχος είναι η ενιαία διαχείρισή τους. Με αυτό τον τρόπο διευκολύνεται ο τεχνικός χειρισμός και εξοικονομούνται διοικητικοί πόροι».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΙΝΑΚΑΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dimosioi-ypalliloi
Μετοχικό ταμείο: Νέα δάνεια σε δημοσίους υπαλλήλους, αστυνομικούς, πυροσβέστες
Επαναφέρει τις χρηματικές διευκολύνσεις προς τα μέλη του το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων
Μετοχικό ταμείο: Νέα δάνεια σε δημοσίους υπαλλήλους, αστυνομικούς, πυροσβέστες
pigadi
Σοκ στην Ελευσίνα: Νεκρός ανασύρθηκε 86χρονος από πηγάδι
Σύμφωνα με την αστυνομία, συγγενείς του 86χρονου κατάγγειλαν την εξαφάνιση του 86χρονου πριν από δύο μέρες στο αστυνομικό τμήμα Ελευσίνας και...
Σοκ στην Ελευσίνα: Νεκρός ανασύρθηκε 86χρονος από πηγάδι