Thumbnail
Αναλυτικά τι αναφέρει σε παρέμβασή της

Το alfavita.gr έλαβε και δημοσιεύει το παρακάτω κείμενο-καταγγελία εκπαιδευτικού, η οποία αναφέρεται σε δύο περιπτώσεις κακοποίησης-δολοφονίας σκύλων στην περιοχή όπου κατοικεί.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Κακοποίηση ζώων στην περιοχή μας.

Δυστυχώς η κακοποίηση των ζώων έχει πάρει μεγάλες  διαστάσεις στην επαρχία και στην περιοχή μας. Σκυλάκια παραμένουν ακόμη δεμένα σε βαρέλια μέσα στον καύσωνα και στον ήλιο του καλοκαιριού, στους παγετούς του χειμώνα, με ένα ξεροκόμματο ψωμί για φαγητό, να αλυχτούν μέρα και νύχτα. Ο νόμος έχει αλλάξει προς το καλύτερο για τα ζώα. Δικαιούνται αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, ορίστηκαν μεγάλα πρόστιμα, αλλά κάποιοι ανάξιοι να λέγονται άνθρωποι τους φέρονται σκληρά και τα βασανίζουν.

Δύο τέτοιες σοβαρές υποθέσεις κακοποίησης-δολοφονίας σκύλων αποκαλύφθηκαν αυτό το καλοκαίρι στο χωριό Μύρτος:

- Η μία έχει να κάνει με την δολοφονία με φόλες τριών υπέροχων σκυλιών, εμβολιασμένων και στειρωμένων, κατοίκου του χωριού, που οι ιδιοκτήτες τους αν και έμεναν μακριά και είχαν άνθρωπο να τα προσέχει, τα αγαπούσαν ιδιαίτερα, τα πρόσεχαν πολύ στο κτήμα που ζούσαν και τους υποδέχονταν με αγάπη κάθε φορά που έρχονταν. Έχει γίνει επίσημη καταγγελία στην αστυνομία, αλλά τα αγαπημένα ζώα δεν ξανάρχονται στη ζωή και λείπουν στους ιδιοκτήτες και τα παιδιά τους,

- Η δεύτερη το ίδιο τραγική: Εντός του οικισμού στην όχθη ρέματος άκουσαν κάτοικοι ένα απόγευμα επίμονα ουρλιαχτά σκύλου. Από όλους ένας συγκινήθηκε, πήγε να δει τι συμβαίνει και βρέθηκε μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα: Ένας όμορφος τεράστιος σκύλος καταπληγωμένος στο λαιμό με βαθιές χαρακιές από το σκοινί κείτονταν δεμένος στην άκρη του ρέματος και μπερδεμένος από τα κλαδιά. Ο σκύλος φαινόταν πολύ κακοποιημένος από χρόνιο δέσιμο. Ο κάτοικος προσπάθησε  να τον απεγκλωβίσει, αλλά δεν τα κατάφερε και κάλεσε την πυροσβεστική. Προς τιμήν τους οι πυροσβέστες κατέφθασαν και με αληθινό ενδιαφέρον κατάφεραν και αποδέσμευσαν τον σκύλο και τον παρέδωσαν στον κάτοικο που θέλησε να τον περιθάλψει, Οι πληγές του ζώου ήταν πολύ βαθιές στο λαιμό από το σκοινί και παρ΄ όλες τις προσπάθειες του κατοίκου με απολύμανση και φροντίδα σε τρεις ημέρες το όμορφο ζώο κατέληξε.

Η οικογένεια μας με τα παιδιά που αγαπήσαμε το βασανισμένο ζώο και σε αυτό το ελάχιστο διάστημα που έμεινε κοντά μας, που υπέφερε τόσο και μέσα στον πόνο του ήθελε να μας εκφράσει τα συναισθήματα του κουνώντας την ουρά του όταν μας έβλεπε, θέλουμε να εκφράσουμε την βαθιά μας λύπη για το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι, συμπολίτες μας που φέρονται με αυτό τον βάρβαρο τρόπο σε αθώες υπάρξεις που μόνο αγάπη και φιλία προσφέρουν. Είναι γνωστό τι λένε οι επιστήμονες για την ψυχική υγεία αυτών. Θα έπρεπε να τιμωρούνται αυστηρά τέτοιοι άνθρωποι.

Θέλουμε επίσης δημόσια να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στους δυο καλούς ανθρώπους-πυροσβέστες που συνέδραμαν το βασανισμένο ζώο με τον καλύτερο τρόπο που μπορούσαν εκείνο το απόγευμα. Είναι το ευχαριστώ για όλο το έργο και το κοινωνικό σε όλες τις πτυχές του, της πυροσβεστικής υπηρεσίας.  Το περιστατικό είναι καταγεγραμμένο στα συμβάντα της υπηρεσίας και δεν καταφέραμε να μάθουμε σε ποιόν ανήκε ο βασανισμένος σκύλος.  

Δράκου Φωτεινή εκπαιδευτικός, μέλος της περιβαλλοντικής οργάνωσης “Γη - Θάλασσα Sos!”

kataggelia skyloi

Τα αγαπημένα σκυλιά που δολοφονήθηκαν και ο κακοποιημένος σκύλος που δεν τα κατάφερε».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kallitexnika_mathimata_art.jpg
Καλλιτεχνικά Σχολεία: Διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στην Α' Γυμνασίου - Αναλυτικές πληροφορίες
Διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Καλλιτεχνικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2024-2025
Καλλιτεχνικά Σχολεία: Διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στην Α' Γυμνασίου - Αναλυτικές πληροφορίες
protypapeiramatika.jpg
Ορισμός Εξεταστικών Κέντρων για τη διεξαγωγή τεστ στα Πρότυπα Γυμνάσια-Λύκεια της Θεσσαλίας
Ορισμός Εξεταστικών Κέντρων για τη διεξαγωγή δοκιμασίας (τεστ) δεξιοτήτων για την εισαγωγή μαθητών/τριών στα Πρότυπα Γυμνάσια και Λύκεια της...
Ορισμός Εξεταστικών Κέντρων για τη διεξαγωγή τεστ στα Πρότυπα Γυμνάσια-Λύκεια της Θεσσαλίας