Κάποτε... στο Χόλιγουντ
Η νέα κινηματογραφική περιπέτεια του Κουεντίν Ταραντίνο με τους δύο κορυφαίους ηθοποιούς της γενιάς τους - Οι υπόλοιπες ταινίες της εβδομάδας

Κάποτε… στο Χόλιγουντ (Once Upon a Time… in Hollywood)
 

Στο Λος Άντζελες του 1969 τα πάντα είναι ρευστά και όλα αλλάζουν. Ο τηλεοπτικός αστέρας Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) και ο για πολλά χρόνια κασκαντέρ του Cliff Booth (Brad Pitt) κινούνται στη νέα βιομηχανία του θεάματος, την οποία με δυσκολία αναγνωρίζουν πια. 

Η ένατη ταινία του ευφυούς σκηνοθέτη και σεναριογράφου, φιλοξενεί ένα υπέρλαμπρο καστ και ένα γαϊτανάκι από ιστορίες σε έναν φόρο τιμής στις τελευταίες μεγάλες στιγμές της χρυσής εποχής του Hollywood. 

Σκηνοθεσία - σενάριο: Quentin Tarantino
Πρωταγωνιστούν: Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Al Pacino, Luke Perry 

Μία Βροχερή Μέρα στη Νέα Υόρκη (A Rainy Day in New York)

 

Ο Γκάτσμπι (Τιμοτέ Σαλαμέ) και η Άσλεϊ (Ελ Φάνινγκ) ετοιμάζονται να περάσουν ένα ρομαντικό σαββατοκύριακο στη Νέα Υόρκη, όμως τα σχέδιά τους θα ανατραπούν όταν η Άσλεϊ αναλαμβάνει να πάρει συνέντευξη από τον σκηνοθέτη Ρόλαντ Πόλαρντ (Λιβ Σράιμπερ). Οι δυο τους αναγκάζονται να πάρουν διαφορετικούς δρόμους και ο καθένας γνωρίζει καινούργια πρόσωπα και ζει απίστευτες περιπέτειες. Κι όλα αυτά ενώ η ηλιοφάνεια δίνει τη θέση της στις ψιχάλες της βροχής! Η νέα ταινία του Γούντι Άλεν είναι μια υπέροχη ρομαντική κωμωδία με ένα καστ πολλών αστέρων.

Σκηνοθεσία: Γούντι Άλεν
Ηθοποιοί: Τιμοτέ Σαλαμέ, Ελ Φάνινγκ, Σελένα Γκόμεζ, Τζουντ Λο, Ρεμπέκα Χολ, Σούκι Γουότερχαουζ, Λιβ Σράιμπερ, Ντιέγκο Λούνα, Κέλι Ρόρμπαχ

Το Μεσοκαλόκαιρο (Midsomnar)
 

Μια νεαρή γυναίκα απρόθυμα συνοδεύει τον φίλο της σε ένα καλοκαιρινό ταξίδι, όπου τα πράγματα πάνε στραβά.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΑΡΙ ΑΣΤΕΡ
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: ΦΛΟΡΕΝΣ ΠΙΟΥ, ΤΖΑΚ ΡΕΪΝΟΡ,
ΓΟΥΙΛΙΑΜ ΤΖΑΚΣΟΝ ΧΑΡΠΕΡ, ΒΙΛΧΕΛΜ
ΜΠΛΟΜΓΚΡΑΝ, ΑΡΤΣΙ ΜΑΝΤΕΚΙ, ΕΛΟΡΑ ΤΟΡΤΣΙΑ,
ΓΟΥΙΛ ΠΟΥΛΤΕΡ

Ο Διαβολάκος (Il Piccolo Diavolo)

Η ήρεμη ζωή του Πάτερ Μορίς (Walter Matthau) διαταράσσεται όταν τον καλούν να εξορκίσει ένα δαιμόνιο που έχει καταλάβει μια γυναίκα. Το δαιμόνιο (Roberto Benigni), ένα ναρκισσιστικό, σκανταλιάρικο μα στην πραγματικότητα αφελές διαβολάκι, εξέρχεται μεν αλλά προκειμένου να ζήσει τις χαρές της γήινης ζωής, ακολουθεί παντού τον άμοιρο Μορίς. Δανείζεται το όνομα Τζουντίντα και περιφέρεται ασυγκράτητο στους δρόμους, προκαλώντας αμέτρητες γκάφες.

Φθινοπωρινή Σονάτα (Autumn Sonata)
 

Η Σαρλότ, μια πιανίστρια διεθνούς φήμης συναντά έπειτα από επτά χρόνια την κόρη της Εύα (η οποία ζει με τον πάστορα σύζυγό της Βίκτωρα), αναζητώντας επιβεβαίωση και συναισθηματική κάλυψη από το ταπεινωμένο κορίτσι. Η συνάντηση μάνας και κόρης εξελίσσεται σε μια τρομερή σύγκρουση, μέσα από μια σειρά εξομολογήσεων που ξεχειλίζουν ταυτόχρονα από αγάπη και μίσος.

Σκηνοθεσία: Ινγκμαρ Μπέργκμαν

Πρωταγωνιστούν: Ινγκριντ Μπέργκμαν, Λιβ Ούλμαν

Ο Τρίτος Άνθρωπος (The Third Man)
 

Ο Χόλι Μάρτινς, ένας Αμερικανός συγγραφέας καταφτάνει στη μεταπολεμική Βιέννη, ως φιλοξενούμενος ενός παιδικού του φίλου. Εκεί, πληροφορείται ότι είναι νεκρός. Ο συγγραφέας γρήγορα αναπτύσσει μια θεωρία συνομωσίας, όταν μαθαίνει ότι την ώρα θανάτου του φίλου του βρισκόταν και ένας τρίτος άνθρωπος.

Σκηνοθεσία: Κάρολ Ριντ

Πρωταγωνιστούν: Τζόζεφ Κότεν, Αλίντα Βάλι, Ορσον Γουελς, Τρέβορ Χάουαρντ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kavgas-sxoleio
Συγκλονιστικό βίντεο από άγριο καυγάς μαθητών – Εκτοξεύθηκαν από τις σκάλες
Περισσότερα πλάνα από το έδαφος δείχνουν τους δύο μαθητές λυκείου να εκτοξεύονται από τις σκάλες αλλά να συνεχίζουν να παλεύουν ακόμα και μετά την...
Συγκλονιστικό βίντεο από άγριο καυγάς μαθητών – Εκτοξεύθηκαν από τις σκάλες