Φριχτό τροχαίο στη Βούλα – Χωρίς κράνος ο νεκρός οδηγός μοτοσυκλέτας

Τραγωδία το μεσημέρι της Τετάρτης στην παραλιακή. Οδηγός μοτοσυκλέτας, μόλις 27 ετών, σκοτώθηκε σε τροχαίο στο ύψος της Βούλας, όταν η μηχανή που οδηγούσε συγκρούστηκε με φορτηγό του Δήμου. Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, η Ελλάδα είναι πρώτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε θανατηφόρα τροχαία, με θύματα δικυκλιστές.​

Ακόμη ένας νέος, οδηγός μοτοσικλέτας , έχασε τη ζωή του στην άσφαλτο. Πρόκειται για 27χρονο, υπήκοο Αλβανίας. Η μοτοσικλέτα του συγκρούστηκε με φορτηγό του Δήμου σε διασταύρωση της παραλιακής λεωφόρου στη Βούλα.

To φορτηγό κινούνταν στη Ζεφύρου και η μοτοσικλέτα στην παραλιακή από Βούλα προς Γλυφάδα Συγκρούστηκαν και σκοτώθηκε ο οδηγός του δικύκλου.

Ο 27χρονος οδηγός της μοτοσικλέτας ΔΕΝ φορούσε κράνος. Μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο της Βούλας, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του. Η Τροχαία ερευνά τις συνθήκες του δυστυχήματος και ειδικότερα ποιος από τους οδηγούς παραβίασε το κόκκινο φανάρι στη διασταύρωση.

Ο άτυχος νέος προστέθηκε στη μεγάλη λίστα με τους οδηγούς δικύκλων που χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους στην άσφαλτο.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΓΙΟΥΡΟΣΤΑΤ για το 2017 , δείχνουν ότι η χώρα μας-στην οποία κυκλοφορεί πολύ μεγάλος αριθμός δικύκλων-είναι πρώτη στην ΕΕ , σε θανάτους μοτοσικλετιστών. Τα στοιχεία δείχνουν ότι στην Ελλάδα καταγράφηκαν 20 θάνατοι μοτοσικλετιστών ανά ένα εκατ κατοίκους, στην Ευρώπη ο μέσος όρος είναι 8, ενώ στη Βουλγαρία και την Εσθονία, κανένας θάνατος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ Θοδωρής Χρονόπουλος αναφέρει ότι το α’ 6μηνο του 2019 είχαμε 313 νεκρούς. Στα 298 τροχαία εμπλέκονται 113 δίκυκλα ( ποσοστό 38% ). Το ίδιο διάστημα βεβαιώθηκαν 19.000 παραβάσεις για μη χρήση κράνους.

Θετική εξέλιξη θεωρούν αναβάτες και επαγγελματίες του κλάδου τις πρόσφατες εξαγγελίες για τη μείωση του ΦΠΑ στα κράνη από 24 στο 13%.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Νίκος Κουντούρης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα