Thumbnail
Συμπεριλαμβάνεται και ο νομός Αττικής

Η Γ.Γ.Π.Π. και η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσαν για σήμερα υψηλό κίνδυνο για πυρκαγιά.

Σύμφωνα με τον επισυναπτόμενο χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εξέδωσε η Γ.Γ.Π.Π. για αύριο Πέμπτη 20-08-2019, προβλέπεται υψηλός δείκτης επικινδυνοτητας εκδήλωσης πυρκαγιάς (δείκτης 3) σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Αττικής.

Στην κατηγορία Κινδύνου 3 (Υψηλή) ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς θεωρείται υψηλός, δηλαδή είναι πιθανό να εκδηλωθεί αυξημένος αριθμός πυρκαγιών, αρκετές από τις οποίες θα είναι δύσκολο να αντιμετωπισθούν όταν οι τοπικές συνθήκες είναι ευνοϊκές (μορφολογία εδάφους, τοπικοί άνεμοι κλπ).

Η προσοχή όλων και η λήψη μέτρων πρόληψης και αυτοπροστασίας αποτελεί βασικό παράγονται πρόληψης και αποφυγής κινδύνων για την ζωή και την περιουσία του. 

Ειδικότερες οδηγίες σε σχέση με τον κίνδυνο πυρκαγιάς

Συνιστάται στους πολίτες και στους επαγγελματίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, ο καπνισμός μελισσιών κ.α.. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Χάρτης πρόγνωσης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nekros_ekab
Τραγωδία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Νεκρός 27χρονος μετά από σύγκρουση μηχανής με τρόλεϊ στη λεωφόρο Δεκελείας
Ο 27χρονος διακομίστηκε άμεσα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.
Τραγωδία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Νεκρός 27χρονος μετά από σύγκρουση μηχανής με τρόλεϊ στη λεωφόρο Δεκελείας