Νέο εργατικό ατύχημα σε οικοδομή - Στο νοσοκομείο εργαζόμενος
Τι αναφέρει το Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Ηρακλείου

Ένα ακόμη εργατικό ατύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι της Δευτέρας στο Γάζι Ηρακλείου.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε οικοδομή, όταν ένας μικρός φορτωτής εγκλώβισε στον τοίχο εργαζόμενο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στα πόδια.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και παρέλαβε τον τραυματία, ο οποίος διεκομίσθη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Ηρακλείου, σε ανακοίνωσή του επισημαίνει τα εξής:

«Ένα νέο εργατικό ατύχημα προστέθηκε σήμερα στη μακριά λίστα των ατυχημάτων στο χώρο των κατασκευών. Το νέο αυτό ατύχημα έγινε περίπου στις 1 σήμερα το μεσημέρι στο υπό ανέγερση Δημοτικό σχολείο Γαζίου σε εργασίες θεμελίωσης – σκυροδέτησης τοιχίων περίφραξης, όταν μηχάνημα χτύπησε το συνάδελφό μας οικοδόμο. Ο 37χρονος συνάδελφος, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, με κάταγμα στο αριστερό πόδι.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων, μαζί με την τεχνική επιθεώρηση βρέθηκε στο χώρο του ατυχήματος, προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτοψία για τις συνθήκες του νέου αυτού εργατικού ατυχήματος.

Ευχόμαστε περαστικά στον συνάδελφο και ταχεία ανάρρωση. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην υποκύπτουν  σε πιέσεις και εκβιασμούς της εργοδοσίας και να καταγγέλλουν περιστατικά ασυδοσίας στο συνδικάτο. 

Ευθύνη φέρει τόσο η σημερινή κυβέρνηση, όσο και οι προηγούμενες  που δίνουν αέρα στα πανιά της εργοδοσίας να μετατρέπουν τους χώρους δουλειάς σε γαλέρες. Για εμάς το πολυτιμότερο είναι να γυρνάμε στο σπίτι μας κι όχι να αφήνουμε το αίμα μας στους χώρους δουλειάς που πάμε να βγάζουμε ένα μεροκάματο».

σχετικά άρθρα

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα απασχόλησης για 5.000 άνεργους πτυχιούχους
ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα απασχόλησης για 5.000 άνεργους πτυχιούχους
Διευρυμένο, Ενισχυμένο και Απλουστευμένο Πρόγραμμα Απασχόλησης 5.000 Πτυχιούχων Ανέργων έως 39 ετών σε Κλάδους Έξυπνης Εξειδίκευσης του Ιδιωτικού...
ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα απασχόλησης για 5.000 άνεργους πτυχιούχους