Καιρός: Πότε έρχονται οι βροχές στην Αττική – Οι ώρες του Σαββατοκύριακου

Κοινωνία 0

Σε ικανοποιητικά επίπεδα τα αποθέματα της Λίμνης Πλαστήρα για την τρέχουσα αρδευτική περίοδο

limni plastira
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη, Βασίλη Τσιάκου

Σε ικανοποιητικά επίπεδα, τα οποία είναι αρκετά να καλύψουν και την πιθανή παράταση της τρέχουσας αρδευτικής περιόδου λόγω οψίμησης της παραγωγής, είναι τα αποθέματα της Λίμνης Πλαστήρα, σύμφωνα με στοιχεία των αρμοδίων υπηρεσιών.

Συνολικά εκταμιεύτηκαν μέχρι στιγμής 100.000.000 κυβικά μέτρα νερό από τη λίμνη, όγκος που είναι εντός των προβλεπόμενων ορίων εκταμίευσης.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η τρέχουσα αρδευτική περίοδος ξεκίνησε σχετικά αργά (8 Μαΐου 2019) λόγω της ιδιαίτερα βροχερής άνοιξης και χαρακτηρίστηκε από ακραία καιρικά φαινόμενα, με έντονες βροχοπτώσεις το Μάιο, κατά τόπους πλημμύρες και κατά τόπους ξηρασία τον Ιούνιο και γενικά πλημμυρικά φαινόμενα τον Ιούλιο, ενώ ο Αύγουστος χαρακτηρίστηκε από ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες. Αυτά οδήγησαν στην ανάγκη συχνής τροποποίησης του προγράμματος άρδευσης, μέχρι και την ολική διακοπή της σε ορισμένες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, Βασίλη Τσιάκου, «το ότι η στάθμη της Λίμνης Πλαστήρα είναι υψηλότερη από πέρυσι, μας κάνει να είμαστε ικανοποιημένοι αλλά ταυτόχρονα ότι έγινε και ορθολογική διαχείριση του νερού, πράγμα απαραίτητο και αναγκαίο».

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Μισθοί εκπαιδευτικών 2026: Πόσα παίρνουν μόνιμοι, νεοδιόριστοι και αναπληρωτές – Όλοι οι πίνακες

Αρναούτογλου: Αλλάζει ο καιρός – Τι αναμένουμε σε Αττική και Θεσσαλονίκη σήμερα Κυριακή και την εβδομάδα που έρχεται

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία