5 κανάλια στο Youtube για να μάθεις ξανά... Ιστορία
Γιατί το «χάζεμα» στην οθόνη μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να συνδυαστεί και με την γνώση

Αναμφίβολα, ζούμε στην εποχή της απόλυτης κυριαρχίας των social media και του διαδικτύου. Σε άλλα λόγια, σπαταλάμε όλο και περισσότερο χρόνο μπροστά σε οθόνες παρά σε βιβλία, ενώ το «χάζεμα» μπροστά σε μια οθόνη (είτε του κινητού είτε του υπολογιστή είτε του τάμπλετ) απομυζεί όλο και περισσότερο χρόνο της καθημερινότητάς μας.

Ωστόσο, χρόνος στα social media και το διαδίκτυο δεν είναι (τουλάχιστον όχι αναγκαστικά) μόνο «χαμένος» χρόνος. Στις ψηφιακές πλατφόρμες μπορεί κανείς να βρει, αν ψάξει αρκετά, ενδιαφέρον και άκρως επιμορφωτικό υλικό από χρήστες που επενδύουν στο ποιοτικό περιεχόμενο. Φυσικά η προσωπική μελέτη και το διάβασμα δεν μπορούν να αντικατασταθούν από τα βιντεάκια του Youtube, αλλά ενδιαφέρουσες πληροφορίες σε ένα «φιλικό» περιβάλλον (ο προφορικός λόγος, σε συνδυασμό με γραφήματα και εικόνες είναι πιο προσιτά από τις σελίδες ενός τόμου) μπορεί να βρει κανείς και σε αρκετά κανάλια του Youtube. Μερικές παραγωγές είναι σε υψηλό επιστημονικό επίπεδο, ενώ παραμένουν αρκετά «διασκεδαστικές» για τον χρήστη. Παραθέτουμε ενδεικτικά 5 κανάλια:

The Armchair Historian

Epimetheus

Epic History

Kings and Generals

History Matters

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Εξωτερικών: Στηρίζουμε την ενταξιακή διαδικασία των Δυτικών Βαλκανίων
Υπουργείο Εξωτερικών: Στηρίζουμε την ενταξιακή διαδικασία των Δυτικών Βαλκανίων
Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων - Προηγήθηκε το «βέτο» στην ένταξη της...
Υπουργείο Εξωτερικών: Στηρίζουμε την ενταξιακή διαδικασία των Δυτικών Βαλκανίων