Τα ελληνικά πανεπιστήμια απέναντι στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Κοινωνία 0

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για την αποφυλάκιση Κορκονέα

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Εξετάζεται το ενδεχόμενο αναίρεσης της απόφασης που προκάλεσε το κοινό περί δικαίου αίσθημα

Προβληματισμό στους νομικούς κύκλους και αντιδράσεις στην κοινωνία προκαλεί η αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα, του δολοφόνου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, βάσει της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας. 

Υπενθυμίζεται ότι η δικαστική απόφαση έκρινε μεν ένοχο τον ειδικό φρουρό για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, ωστόσο με την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου επέβαλε ποινή 13 ετών κάθειρξης, με την απόφαση να διαβιβάζεται στο σωφρονιστικό κατάστημα και να οδηγεί στην αποφυλάκιση του Ε. Κορκονέα.

Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζήτησε να διαβιβαστεί η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας ώστε να εξεταστεί το ενδεχόμενο να ασκηθεί αναίρεση από τον Άρειο Πάγο. Εάν ληφθεί σχετική απόφαση, τότε η δίκη θα επαναληφθεί εντός του πλαισίου που θα ορίσει η αναιρετική απόφαση.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Μισθοί εκπαιδευτικών 2026: Πόσα παίρνουν μόνιμοι, νεοδιόριστοι και αναπληρωτές – Όλοι οι πίνακες

Αρναούτογλου: Αλλάζει ο καιρός – Τι αναμένουμε σε Αττική και Θεσσαλονίκη σήμερα Κυριακή και την εβδομάδα που έρχεται

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία