Ιερά Σύνοδος
Απόφαση που έρχεται έπειτα από αίτημα «κινήματος» κατά των αμβλώσεων καθιερώνεται ημέρα «αγέννητου παιδιού» - Στα χνάρια ρών όπως η Πολωνία και οι ΗΠΑ

Μία απόφαση έλαβε η Ιερά Σύνοδος, καθώς ανακοίνωσε την καθιέρωση ημέρας «αγέννητου παιδιού», παίρνοντας θέση κατά των αμβλώσεων και ακολουθώντας τα πρότυπα χωρών όπως η Πολωνία και οι ΗΠΑ.

Η απόφαση έρχεται κατόπιν αιτήματος της οργάνωσης «Αφήστε με να ζήσω», «κινήματος» κατά των αμβλώσεων.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική εγκύκλιο που έχει αριθμό πρωτοκόλλου 5721/2018 η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε για την προστασία του παιδιού και για να υπάρξει λύση στο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.

εγκυκλιος αμβλωσεις

Σε ανακοίνωσή της, η οργάνωση αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «με αισθήματα χαράς και ευγνωμοσύνης υποδεχθήκαμε την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, να καθιερωθεί η πρώτη Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα ως ημέρα αφιερωμένη στην προστασία της ζωής του Αγέννητου Παιδιού».

Ακόμα, επισημαίνεται πως «με την καθιέρωση της Ημέρας υπέρ της Ζωής του Αγέννητου Παιδιού, αποδίδεται τιμή στο παιδί από την πρώτη κιόλας στιγμή της ύπαρξής του, στιγμή κατά την οποία, ενώ είναι μόνο ένα μονοκύτταρο έμβρυο, είναι ήδη άνθρωπος με αιώνια αξία και προοπτική, και τίθεται υπό την προστατευτική αγκαλιά της Εκκλησίας μας».

Τα τελευταία χρόνια «κινήματα» κατά των αμβλώσεων έχουν επανεμφανιστεί σε χώρες όπως η Πολωνία ή οι ΗΠΑ, όπου η Πολιτεία της Αλαμπάμα απαγόρευσε διά νόμου τις αμβλώσεις σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, μεταξύ των οποίων και αυτής του βιασμού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpa
Μνήμη Παναγιώτη Κοντού
Ο Παναγιώτης Κοντός υπήρξε πτυχιούχος και διδάκτωρ του Ε.Κ.Π.Α. αλλά και επί σαράντα χρόνια ακαδημαϊκός δάσκαλος που το υπηρέτησε πιστά προσφέροντας...
Μνήμη Παναγιώτη Κοντού