Συνάντηση Κ.Χατζηδάκη με εκπροσώπους των θεσμών- Στο επίκεντρο η ΔΕΗ
Συνάντηση Κ.Χατζηδάκη με εκπροσώπους των θεσμών: Στο επίκεντρο το νέο τοπίο που διαμορφώνεται σε σχέση με τη ΔΕΗ

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών πρόκειται να έχει σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, στο επίκεντρο της οποίας αναμένεται να τεθεί το νέο τοπίο που διαμορφώνεται σε σχέση με τη ΔΕΗ, ύστερα από την αποτυχία και του δεύτερου διαγωνισμού για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της επιχείρησης, λόγω έλλειψης επενδυτικού ενδιαφέροντος. Η πώληση συμφωνήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση σε εφαρμογή της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την άρση του μονοπωλίου της ΔΕΗ στη λιγνιτική παραγωγή ρεύματος.

   Σε εκκρεμότητα βρίσκεται, εξάλλου, και το μεταβατικό μέτρο που είχε συμφωνηθεί για το διάστημα μέχρι την ολοκλήρωση της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων, δηλαδή οι δημοπρασίες λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής της ΔΕΗ καθώς για πρώτη φορά στον διαγωνισμό που έγινε χθες έμειναν αδιάθετες ποσότητες ενέργειας.

   Ο κ. Χατζηδάκης αναμένεται να εξειδικεύσει την πολιτική για τη ΔΕΗ στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

  Στο περιθώριο συνεδρίου του Εκόνομιστ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης επανέλαβε το αίτημα για πλήρη αποζημίωση της ΔΕΗ για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας που εκκρεμούν που αφορά το 2011, ενώ εκτίμησε ότι στην περίπτωση που πουληθούν υδροηλεκτρικά θα υπάρξει απαξίωση του λιγνίτη χωρίς να διασφαλίζεται το άνοιγμα της αγοράς.

   Σε σχέση με τη διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την ΔΕΗ, που υπερβαίνουν τα 2,5 δισ. ευρώ, έγινε γνωστό ότι σήμερα στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ θα τεθεί εισήγηση για παράταση της συνεργασίας με την εταιρεία Qualco που έχει αναλάβει τη διαχείριση με στόχο την αύξηση των εσόδων. Παράλληλα, προχωρά η προετοιμασία για την τιτλοποίηση μέρους των οφειλών με στόχο την είσπραξη ποσού της τάξης των 300 εκατ. ευρώ και με ορίζοντα υλοποίησης το τέλος Αυγούστου.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxoleio-deuteris-eukairias-2.jpg
Πρόσκληση απόσπασης μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας για το σχολικό έτος 2025-2026
Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων από 16 έως 25 Ιουνίου 2025 για αποσπάσεις μόνιμων εκπαιδευτικών σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας
Πρόσκληση απόσπασης μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας για το σχολικό έτος 2025-2026
αστυν
Μακελειό σε φεστιβάλ στη Γιούτα: Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από πυροβολισμούς
Ένα βρέφος, μια 41χρονη και ένας 18χρονος μεταξύ των θυμάτων σε αιματηρή συμπλοκή κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Westfest στο Σολτ Λέικ Σίτι
Μακελειό σε φεστιβάλ στη Γιούτα: Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από πυροβολισμούς
taksi
Ένωση Γονέων Καλαμαριάς κατά του «χαρατσιού» στη θερινή απασχόληση 2025
Οι γονείς καλούνται να πληρώσουν για πρώτη φορά συμμετοχή στο πρόγραμμα, ενώ η Ένωση ζητά άμεση κατάργηση της εισφοράς και διεύρυνση των θέσεων
Ένωση Γονέων Καλαμαριάς κατά του «χαρατσιού» στη θερινή απασχόληση 2025
Μια γιορτή για όλους
«Μια γιορτή για όλους» – Διήμερες εκδηλώσεις στην Πλαζ Αρετσούς με επίκεντρο τα δικαιώματα όλων των παιδιών
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλαμαριάς και ο «Ηλιάτορας» ενώνουν δυνάμεις για ένα διήμερο δράσεων, τέχνης και συζητήσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση και...
«Μια γιορτή για όλους» – Διήμερες εκδηλώσεις στην Πλαζ Αρετσούς με επίκεντρο τα δικαιώματα όλων των παιδιών