Thumbnail
Η ΕΣΗΕΑ καλεί σε διάλογο την κυβέρνηση

Καμία απόφαση δεν είναι δυνατόν να ληφθεί ερήμην των θεσμικών οργάνων του δημοσιογραφικού κόσμου, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ για το μέλλον της ΕΡΤ και του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ωστόσο, η μεγάλη δημοσιογραφική ένωση τονίζει ότι είναι ανοιχτή στον γόνιμο διάλογο με την κυβέρνηση.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

Η ΕΣΗΕΑ βρίσκεται σε ετοιμότητα και παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στα δημόσια ΜΜΕ. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ έχει ζητήσει από την προηγούμενη εβδομάδα συνάντηση με τον νέο υπουργό, αρμόδιο για τα δημόσια ΜΜΕ, Στέλιο Πέτσα.

Οι δημοσιογράφοι πρέπει να ενημερωθούν το ταχύτερο και με επίσημο τρόπο σχετικά με το σχεδιασμό της νέας κυβέρνησης για την ΕΡΤ, το ΑΠΕ – ΜΠΕ και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης. Οι όποιες αποφάσεις δεν είναι δυνατόν να ληφθούν ερήμην των θεσμικών οργάνων του δημοσιογραφικού κόσμου. Πάγια θέση της ΕΣΗΕΑ είναι η θεσμική και ουσιαστική θωράκιση της ανεξαρτησίας των δημόσιων ΜΜΕ και της εύρυθμης λειτουργίας τους χωρίς απώλεια θέσεων εργασίας.

Η ΕΣΗΕΑ είναι πάντα έτοιμη για ουσιαστικό και γόνιμο διάλογο με την εκάστοτε κυβέρνηση, με γνώμονα την ελευθερία του τύπου και την απρόσκοπτη εξάσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.

Η υπηρεσιακή διοίκηση της ΕΡΤ οφείλει να αντιμετωπίσει αμέσως τα λειτουργικά προβλήματα που έχει προκαλέσει σε νευραλγικά ενημερωτικά τμήματα (όπως η ροή ειδήσεων στο ert.gr ) η εφαρμογή του οργανογράμματος, το οποίο η ΕΣΗΕΑ είχε καταγγείλει, από την πρώτη στιγμή, ως αναχρονιστικό και δυσλειτουργικό.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα