Ο Μίχος έξω από το Συνεργείο την ώρα που η επίθεση έχει τελειώσει
Με τις απολογίες των κατηγορουμένων ολοκληρώθηκε σήμερα η αποδεικτική διαδικασία της δίκης για την χρυσαυγίτικη επίθεση στο κοινωνικό «Συνεργείο»

Με τις απολογίες των κατηγορουμένων ολοκληρώθηκε σήμερα η αποδεικτική διαδικασία της δίκης για την χρυσαυγίτικη επίθεση στο Συνεργείο στην Ηλιούπολη (10/7/2013).

Ο κατηγορούμενος Ιωάννης Λαγός (πλέον ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, αποχωρήσας από τη Χρυσή Αυγή) δήλωσε μέσω συνηγόρου ότι δεν θα απολογηθεί: “ο κύριος Λαγός βρίσκεται στο Στρασβούργο”, ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Οι 3 κατηγορούμενοι που παρέστησαν και απολογήθηκαν δήλωσαν ότι δεν ήταν παρόντες στο σημείο. Θυμίζουμε ότι ο ένας του (Γεώργιος Καλπιτζής) είναι υπόδικος και στη μεγάλη δίκη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Ο κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός της επίθεσης (μαζί με τον Λαγό) Νικόλαος Μίχος ήταν αποκαλυπτικός στην απολογία του:

– Άλλαξε ολοκληρωτικά την υπερασπιστική του γραμμή αποδεχόμενος πλέον την παρουσία του στο σημείο, λέγοντας ωστόσο ότι “τα επεισόδια” έγιναν αφότου ο ίδιος είχε φύγει.

– Αποκάλυψε ότι ο προηγούμενος δικηγόρος του Ιωάννης Ζωγράφος εκτελούσε εντολές Μιχαλολιάκου – και όχι δικές του – όταν αρνούταν τη συμμετοχή του στη μοτοπορεία: “Ήταν γραμμή του πρώην δικηγόρου μου [να πω ότι δεν ήμουν εκεί]… Δεν εκτελούσε αυτά που του έλεγα εγώ… Εκτελούσε εντολές της Χρυσής Αυγής, του Μιχαλολιάκου. “Είμαι κομματικός, τρέχει τίποτα;”, μου έλεγε”.

– Έδωσε στεγνά τον συγκατηγορούμενό του Γιάννη Λαγό, τον οποίο τοποθέτησε τόσο στη μοτοπορεία όσο και στο σημείο της επίθεσης με την χαρακτηριστική φράση: “στην κεφαλή της πορείας ήταν ο Λαγός στο αυτοκίνητό του ως συνοδηγός”. Θυμίζουμε ότι ο Λαγός αρνείται τη συμμετοχή του στη μοτοπορεία και την παρουσία του στο σημείο, αν και ταυτοποιήθηκε από φωτογραφίες και πινακίδα το βουλευτικό του αυτοκίνητο!

– Αναγνώρισε τον Μπαρέκα ως συμμετέχοντα στη μοτοπορεία, τον οποίο και ταυτοποίησε ως γραμματέα της τοπικής οργάνωσης Πειραιά. Ο Μπαρέκας δεν προσήλθε να απολογηθεί.

– Αποκάλυψε ότι στο ΑΤ Ελληνικού προσήλθε – με σκοπό την απελευθέρωση των προσαχθέντων – όχι μόνο ο Λαγός, αλλά και ο ίδιος καθώς και ο Παναγιώταρος. Πιο πριν ανέφερε ότι “τη μοτοπορεία οργάνωναν οι τοπικές Πειραιά και Νίκαιας” και ότι με τον ίδιον επικοινώνησαν για να συμμετάσχει “από τη Μεσογείων”.

Εντύπωση προκάλεσαν οι ερωτήσεις του συνηγόρου του Λαγού προς τον Μίχο, όπως η εξής προσπάθεια ερμηνείας των μηνυμάτων του Λαγού: “Μήπως το “τους γαμήσαμε” αφορούσε την επιτυχημένη παρέμβαση των βουλευτών στο ΑΤ Ελληνικού και τη μη μετατροπή των προσαγωγών σε συλλήψεις;”, ρώτησε ο κύριος Αλεξιάδης.

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 10 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα ολοκληρωθεί με τις αγορεύσεις εισαγγελέως, δικηγόρων και την έκδοση της απόφασης.

Φωτο: Ο Μίχος έξω από το Συνεργείο την ώρα που η επίθεση έχει τελειώσει

Πηγή: jailgoldendawn.com

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 5/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκλογές
Ανάκαμψη για τη ΝΔ στη νέα δημοσκόπηση της GPO – Στη δεύτερη θέση η Πλεύση Ελευθερίας
Η ανακοίνωση των οικονομικών μέτρων ενισχύει την κυβερνητική εικόνα – Ο ΣΥΡΙΖΑ μένει πίσω, υψηλά ποσοστά για μικρότερα κόμματα
Ανάκαμψη για τη ΝΔ στη νέα δημοσκόπηση της GPO – Στη δεύτερη θέση η Πλεύση Ελευθερίας
thermopiles
«Η θλιβερή εγκατάλειψη της περιοχής της Μάχης των Θερμοπυλών» – Άρθρο της Αν. Καθηγήτριας Κωνσταντίνα Γογγάκη
Στην αρχή αυτού του βουνού, στην είσοδό του, υπάρχουν ακόμη εκείνες οι περίφημες πηγές, με τα ιαματικά νερά τους
«Η θλιβερή εγκατάλειψη της περιοχής της Μάχης των Θερμοπυλών» – Άρθρο της Αν. Καθηγήτριας Κωνσταντίνα Γογγάκη
ekav
Τραγωδία στην Εύβοια: Γυναίκα έπεσε από το μπαλκόνι και έχασε τη ζωή της ενώ απλώνοντας ρούχα
Αναπάντεχο και φονικό ατύχημα στην Κάρυστο – Οι προσπάθειες των γιατρών δεν απέδωσαν καρπούς
Τραγωδία στην Εύβοια: Γυναίκα έπεσε από το μπαλκόνι και έχασε τη ζωή της ενώ απλώνοντας ρούχα
listeia
Ληστεία με… «ευχάριστη» έκπληξη: Ο σκύλος αντί να γαβγίσει, ζητάει χάδια από τους ληστές (Vid)
Απίστευτη σκηνή σε σπίτι – Ο τετράποδος φίλος αγνόησε τη ληστεία και έκανε φιλίες με τους δράστες
Ληστεία με… «ευχάριστη» έκπληξη: Ο σκύλος αντί να γαβγίσει, ζητάει χάδια από τους ληστές (Vid)