Κουκάκι: Καταγγελία για αναίτια επίθεση των ΜΑΤ σε κατοίκους
Κάτοικοι διαδήλωσαν κατά της βραχυχρόνιας μίσθωσης (Airbnb) και την αύξηση των ενοικίων - Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Κατοίκων

Μετά από αρκετό καιρό ανοιχτών και δημόσιων συναντήσεων στην περιοχή του Κουκακίου αποφασίσαμε να καλέσουμε σε διαδήλωση ενάντια στην βραχυχρόνια μίσθωση και την τουριστική ανάπλαση. Έτσι το απόγευμα της Πέμπτης, 11 Ιουλίου, στις 19:00 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και διαδήλωση όπου είχε χαρακτήρα πληροφόρησης. Γράφτηκαν δεκάδες συνθήματα, πετάχτηκαν εκατοντάδες τρικάκια και μοιράστηκαν πάνω από δυο χιλιάδες κείμενα σε ντόπιους και τουρίστες.

Η πορεία πέρασε από τον πεζόδρομο της Ολυμπίου ο οποίος έχει καταληφθεί από τραπεζοκαθίσματα διέσχισε όλη την οδο Ζαχαρίτσα όπου το AirBnB έχει προχωρήσει τόσο που υπάρχουν ολόκληρες πολυκατοικίες βραχυχρόνιας μίσθωσης και μέσω της Αρεοπαγίτου βρεθήκαμε στην οδό Μακρυγιάννη, η οποία έχει τουριστικοποιηθεί τελείως. Οι μπάτσοι δεν φάνηκαν πουθενά μέχρι που σιγά σιγά ξεκινήσαμε να βγαίνουμε από τον τουρισμό και να μπαίνουμε στην γειτονιά μας. Εκεί εμφανίστηκαν χακί ΜΑΤάδες δεξιά και αριστερά του δρόμου. Έξω από το Α.Τ. Ακροπόλεως παραταχθήκαν δεξιά και αριστερά αναγκάζοντας όλη την πορεία να περάσει ανάμεσά τους. Την τελευταία στιγμή, στην ουρά της πορείας επιτέθηκαν χωρίς να συμβεί τίποτα. Ξυλοφόρτωσαν και μάτωσαν κάποιο από τον κόσμο της πορείας, μας πέταξαν κρότου λάμψης και δακρυγόνα. Δυστυχώς, είχαμε σοβαρή απώλεια λόγω του ξυλοδαρμού και της σύλληψης ενός από τους παρευρισκόμενους.

Θέλουμε να σημειώσουμε πως η στάση των ΜΑΤ δεν αποτελεί έκπληξη καθώς είναι η στάση που είχαν ανέκαθεν ανεξαρτήτου κυβέρνησης. Είναι απλά καθάρματα και τους βρίσκει απέναντί του όποιος αποφασίσει να αγωνιστεί.

Καμία έκπληξη επίσης δεν μας προκάλεσε η στάση των ΜΜΕ τα οποία προέτρεξαν να αναπαράγουν τα απίστευτα ψέματα της ΕΛ.ΑΣ και των ματάδων ως αντικειμενική αλήθεια, συγκαλύπτοντας την βία που δεχθήκαμε από τις δυνάμεις καταστολής και υπονομεύοντας τον αγώνα μας με διαστρεβλώσεις όσο αφορά το ποιοι είμαστε και τι σκοπό είχαμε.

Εμείς από την μεριά μας, θέλουμε να ενημερώσουμε πως η επόμενη συνέλευση μας είναι 12 το μεσημέρι της Κυριακής, όπου θα συζητηθεί σίγουρα το συγκεκριμένο επεισόδιο όπως και επίσης θα συζητήσουμε για το πως προχωράμε τον αγώνα μας ενάντια σε εξώσεις, αυξήσεις ενοικίων και εκτοπισμό κατοίκων. Αποτελέσματα της τουριστικής ανάπλασης γενικά και της βραχυχρόνιας μίσθωσης ειδικά.

Απαιτούμε να μην υπάρξει καμία ποινική δίωξη για τον συλληφθέντα. Στηρίζουμε τις κινήσεις αλληλεγγύης.

Πρωτοβουλία κατοίκων Κουκακίου και γύρω περιοχών

ΚΑΚΗ ΑΡΧΗ / ΣΥΝΕΒΗ ΠΡΟ ΟΛΙΓΟΥ ΣΤΟ ΚΟΥΚΑΚΙ Μόλις έμαθα ότι στη γειτονιά μου στο Κουκάκι έγινε νωρίτερα ειρηνική διαδήλωση σχετικά μικρής κλίμακας με θέμα την Airbnb και τις επιπτώσεις της στη ζωή της συνοικίας. Η αστυνομία υπεραντέδρασε με μεγάλη βιαιότητα και το θέμα πήρε απρόβλεπτες διαστάσεις. Πολύ κακό δείγμα γραφής που αποκαλύπτει την πραγματική εικόνα του δόγματος περί ασφάλειας και τάξης. Κακό ποδαρικό και για τον κ. Χρυσοχοΐδη. Έχω κι άλλες πληροφορίες αλλά επειδή είμαι μακριά και δεν τις έχω διασταυρώσει επιφυλάσσομαι. Όποιος ξέρει περισσότερα ας ενημερώσει. Ποστάρω κι ένα βιντεάκι που μου έστειλαν, το οποίο δίνει μια μικρή γεύση. Το περιστατικό εξελίσσεται γωνία Βεΐκου και Δράκου, 50 μέτρα από το Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τους κατοίκους που διαμαρτύρονται παρεμβαίνει και ένας τουρίστας που εκλιπαρεί τους αστυνομικούς να σταματήσουν το έργο τους.

Gepostet von Κάσδαγλης Χριστόφορος am Donnerstag, 11. Juli 2019

 

σχετικά άρθρα

Φοιτητές κατέλαβαν την πρυτανεία του ΑΠΘ και ζητούν σωστή σίτιση
Φοιτητές κατέλαβαν την πρυτανεία του ΑΠΘ και ζητούν σωστή σίτιση
Κατάληψη στο κτήριο διοίκησης του ΑΠΘ πραγματοποιούν από το πρωί οι φοιτητικοί σύλλογοι των Τμημάτων Γεωλογίας και ΜΜΕ ζητώντας να δοθεί λύση στο...
Φοιτητές κατέλαβαν την πρυτανεία του ΑΠΘ και ζητούν σωστή σίτιση
Κατάληψη της Greenpeace στα ΕΛΠΕ
Κατάληψη της Greenpeace στα ΕΛΠΕ
Ακτιβιστές της Greenpeace πραγματοποίησαν νωρίς το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας, έξω από τις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Πετρελαίων στον Ασπρόπυργο,...
Κατάληψη της Greenpeace στα ΕΛΠΕ