Χαλκιδικη στεγαστρο
Πάνω από 120 άνθρωποι στα νοσοκομεία - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η ευρύτερη περιοχή - Προσοχή συνιστά η Πολιτική Προστασία της Χαλκιδικής στους οδηγούς

Τους επτά έφθασε ο αριθμός των νεκρών στην περιοχή της Χαλκιδικής, μετά τον εντοπισμό σορού άνδρα αγνώστων στοιχείων από ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Πέμπτης, πρόκειται για τον 62χρονο ψαρά που είχε να δώσει σημεία ζωής από το απόγευμα της Τετάρτης.

Νεκροί έως τώρα είναι ένα 8χρονο παιδί από τη Ρουμανία, που βρισκόταν στην ταβέρνα στα Νέα Πλάγια όπου έπεσε το στέγαστρο, καταπλακώνοντας θαμώνες του καταστήματος. Εκεί τραυματίστηκε επίσης θανάσιμα η 54χρονη μητέρα του.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα στοίχισαν επίσης τη ζωή σε ζευγάρι ηλικιωμένων από την Τσεχία, που παραθέριζαν με τροχόσπιτο στη Σωζόπολη όπου το όχημα φαίνεται πως ανατράπηκε από σφοδρούς ανέμους. Μαζί τους παραθέριζε ο γιος τους, που τραυματίστηκε και διακομίστηκε σε νοσοκομείο, καθώς και ο εγγονός τους -κατά πληροφορίες είναι 18 ετών- που είναι καλά στην υγεία του αλλά έχει υποστεί σοκ.

Ακόμη δύο θάνατοι καταγράφηκαν στην Νέα Ποτίδαια, όπου δένδρο καταπλάκωσε 39χρονο Ρώσο και τον γιο του, περίπου δύο ετών, που διέμεναν σε ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής.

Πάνω από 120 άνθρωποι στα νοσοκομεία

«Η κατάσταση ήταν τραγική, αυτό φαίνεται κι από τα συμβάντα που πέρασαν από το Κέντρο Υγείας. Ήταν μια κατάσταση πρωτοφανής για την περιοχή μας, δεν την έχουμε ξαναζήσει», δήλωσε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Νέων Μουδανιών,  Αθανάσιος Καλτσάς. «Έγιναν τεράστιες καταστροφές, αποκολλήθηκαν διάφορα αντικείμενα, αναποδογύρισαν αυτοκίνητα, πλημμύρισε η περιοχή μας, με αποτέλεσμα να έχουμε έξι νεκρούς και 55-60 τραυματίες, από 8 μηνών έως και 72 ετών, που πέρασαν από το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας», εξήγησε ο κ. Καλτσάς. Κάποιοι από τους τραυματίες επέστρεψαν στη βάση τους, αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, άλλοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο του Πολυγύρου και σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κατάγματα άνω και κάτω άκρων.

Σε νοσοκομεία έχουν μεταφερθεί πάνω από 120 άνθρωποι.

Μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες

Για πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα κάνουν λόγο παράλληλα οι αγρότες της περιοχής. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής λόγω της φονικής κακοκαιρίας.

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους συναρμόδιους υπουργούς, οι οποίοι τον ενημερώνουν για την εξέλιξη των ακραίων καιρικών φαινομένων και τις προσπάθειες που καταβάλουν οι διασώστες. Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε εντολή κυβερνητικό κλιμάκιο να μεταβεί το ταχύτερο στην περιοχή.

Στη Χαλκιδική μετέβη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης

O υπουργός Προστασίας του Πολίτη  Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετέβη εσπευσμένα στη Χαλκιδική.

Παράλληλα ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος πρόκειται να αναλάβει τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον εκτελεστικό γραμματέα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Νίκο Ιωάννου και το γενικό διευθυντή Πολιτικής Προστασίας κ. Χαράλαμπο Στεργιάδη, προκειμένου να υπάρξει - άτυπος ακόμη - συντονισμός των υπηρεσιών. 

Προσοχή συνιστά η Πολιτική Προστασία της Χαλκιδικής στους οδηγούς

Προσοχή συνιστά η Πολιτική Προστασία της Χαλκιδικής στους οδηγούς που κινούνται στο οδικό της δίκτυο. Σε έκτακτη ανακοίνωση του τμήματος Πολιτικής Προστασίας επισημαίνεται ότι οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο δίκτυο της Κασσάνδρας και της Σιθωνίας, καθώς το οδόστρωμα είναι πολύ ολισθηρό εξαιτίας του πυκνού στρώματος από πευκοβελόνες που το καλύπτει, συνέπεια των σφοδρών ανέμων που έπληξαν χθες το βράδυ το νομό.

Παράλληλα ενημερώνονται οι ιδιοκτήτες κατοικιών και οι επιχειρηματίες της Χαλκιδικής, των οποίων οι κατοικίες και οι επιχειρήσεις έχουν υποστεί ζημιές, να προσέλθουν άμεσα στους οικείους δήμους, προκειμένου να καταθέσουν αίτηση καταγραφής ζημιών, προσκομίζοντας φωτογραφίες από τα πληγέντα ακίνητα.

Λέκκας: Επίπτωση της κλιματικής αλλαγής τα ακραία φαινόμενα που έπληξαν τη Χαλκιδική

Υπόμνημα για τα καταστροφικά καιρικά φαινόμενα στη βόρεια Ελλάδα εξέδωσε ο καθηγητής του ΕΚΠΑ, Ευθύμης Λέκκας. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Συλλυπητήρια Τζιτζικώστα στις οικογένειες των θυμάτων

Τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων της κακοκαιρίας στη Χαλκιδική εξέφρασε, σε δηλώσεις του, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. «Δυστυχώς θρηνούμε θύματα και η σκέψη μας είναι στις οικογένειές τους, στους τραυματίες και στους ανθρώπους που υπέστησαν ζημιές» τόνισε.

Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση προς όλους τους αρμόδιους για την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, που είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα στη Χαλκιδική και ανέφερε πως επισήμανε και στη νέα κυβέρνηση ότι απαιτείται συνεργασία, ώστε από μηδενική βάση να δημιουργηθεί ένα νέο, σύγχρονο και αποτελεσματικό σύστημα πολιτικής προστασίας.

Την οδύνη του για τα θύματα της καταστροφικής κακοκαιρίας στη Χαλκιδική, εξέφρασε ο ΠτΔ, Πρ. Παυλόπουλος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, εξέφρασε την οδύνη του για τα θύματα και τους τραυματίες της καταστροφικής κακοκαιρίας στη Χαλκιδική. Ειδικότερα, στη δήλωσή του ο κ. Παυλόπουλος αναφέρει:

«Εκφράζω την οδύνη μου για τα θύματα της καταστροφικής κακοκαιρίας στη Χαλκιδική και διαβιβάζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια καθώς και την αμέριστη συμπαράστασή μου προς τις οικογένειές τους και τους οικείους τους. Στους, δε, νοσηλευόμενους τραυματίες εύχομαι όσο το δυνατόν ταχύτερη ανάρρωση».

Με πληροφορίες και κεντρική εικόνα από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Επιβίβαση σε αεροπλάνο
Αυτά τα ρούχα πρέπει να αποφεύγετε στις πτήσεις σας - Τι λένε οι αεροσυνοδοί
Το ρούχο που πρέπει να αποφεύγετε οπωσδήποτε στις πτήσεις σας, σύμφωνα με μία αεροσυνοδό - Γιατί δεν πρέπει να βγάζουμε τα παπούτσια μας στο...
Αυτά τα ρούχα πρέπει να αποφεύγετε στις πτήσεις σας - Τι λένε οι αεροσυνοδοί
Πιερρακάκης
Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας
Πανελλαδικές 2024: Με σκοπό το υπουργείο Παιδείας να «διασκεδάσει» τον νέο νόμο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα ανακοινώσει λίγες περισσότερες θέσεις...
Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας