1
Για το «χιούμορ» σε βάρος εργαζόμενης μετανάστριας που αυτοκτόνησε

Την άσκηση αυτεπάγγελτης πειθαρχικής έγκλησης κατά των υπευθύνων της εφημερίδας Athens Voice για την επαίσχυντη ανάρτηση σε βάρος εργαζόμενης γυναίκας που έχασε τη ζωή της, αποφάσισε ομόφωνα το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Νωρίτερα την Τρίτη, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την αγανάκτησή του για το προσβλητικό δημοσίευμα.


Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, πειθαρχικό όργανο της Ένωσης Συντακτών, κατέληξε στην απόφασή του με πλήρη ομοφωνία κατά τη συνεδρίασή του την Τρίτη.

Λίγο νωρίτερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εξέφρασε την «αγανάκτησή του για το ύφος, αλλά και το μήνυμα που εκπέμπει η ανάρτηση στο inbox της ηλεκτρονικής εφημερίδας Athens Voice».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την αγανάκτησή του για το ύφος, αλλά και το μήνυμα που εκπέμπει η ανάρτηση στο inbox της ηλεκτρονικής εφημερίδας «ATHENSVOICE», το οποίο αναφερόταν σε μια εργαζόμενη γυναίκα που πέθανε τόσο άδικα, γιατί ενώ ζούσε στην Ελλάδα 25 περίπου χρόνια, δεν είχε νομιμοποιηθεί, εργαζόταν πότε ως αποκλειστική, πότε ως καθαρίστρια σε σπίτια και νοσοκομεία για να επιβιώσει και στην προσπάθειά της να ξεφύγει τη σύλληψη έχασε τη ζωή της.

Η ανάρτηση αυτή είναι δόλια προσβολή νεκρού και σαφής παραβίαση των Κανόνων Δεοντολογίας που η ΕΣΗΕΑ αγωνίζεται για να τηρούνται από όλα τα Μέσα Ενημέρωσης και από όλους τους δημοσιογράφους.

Η δημοσιογραφία ως επάγγελμα, αλλά και κοινωνικό λειτούργημα, οφείλει με ευλάβεια να αντιμετωπίζει ισότιμα τους πολίτες, χωρίς διακρίσεις εθνικής καταγωγής, φύλου, φυλής, θρησκείας, πολιτικών φρονημάτων, οικονομικής κατάστασης και κοινωνικής θέσης και να σέβεται την προσωπικότητα, την αξιοπρέπεια και το απαραβίαστο της ιδιωτικής ζωής των πολιτών. Αυτός είναι βασικός κανόνας Δεοντολογίας.

Η παραβίαση του κανόνα αυτού από την «ATHENSVOICE» είναι χαρακτηριστική.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ που δεσμεύεται από τις αρχές του Καταστατικού και της Δεοντολογίας, έχει υποχρέωση να τονίσει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι, οποιαδήποτε παραβίαση των κανόνων αυτών θα αποτελέσει αντικείμενο ελέγχου από τα αρμόδια όργανα της ΕΣΗΕΑ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

areios-pagos-efeteio-241465305562-1.jpg
Καταπέλτης ο Άρειος Πάγος για τους Σπαρτιάτες – «Πραγματικός αρχηγός ο Ηλίας Κασιδιάρης»
«Καταδεικνύεται ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός αρχηγός του κόμματος ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» - Το σκεπτικό του Αρείου Πάγου
Καταπέλτης ο Άρειος Πάγος για τους Σπαρτιάτες – «Πραγματικός αρχηγός ο Ηλίας Κασιδιάρης»
foto_education_notebook_phone_alfavita.jpg
Διορισμοί - Εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής: Υπάρχουν 554 οργανικά κενά που δεν ανακοινώνονται
Πίνακας με τα οργανικά κενά για Μετατάξεις σε κενές οργανικές θέσεις Εκπαιδευτικών ΠΕ 11 Φυσικής Αγωγής των ετών 2020-2024
Διορισμοί - Εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής: Υπάρχουν 554 οργανικά κενά που δεν ανακοινώνονται