Κ. Μητσοτάκης: Προτεραιότητα οι προσλήψεις στην ειδική αγωγή - οχι στις άσκοπες προσλήψεις στο δημόσιο
«Θέλουμε να κάνουμε στοχευμένες προσλήψεις στο Δημόσιο, αλλά εκεί που έχουμε ανάγκη: Νοσηλευτικό προσωπικό, προσλήψεις στην Παιδεία και 1.500 προσλήψεις αστυνομικών που θα στελεχώσουν την ομάδα ΔΙΑΣ και που θα επαναστελεχώσουν την ομάδα ΔΕΛΤΑ» δήλωσε ο Πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξή του στο Star

«Η νέα κυβέρνηση το Σεπτέμβριο θα ψηφίσει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, και θα καταθέσει τον προϋπολογισμό με τις φοροελαφρύνσεις. Θα έχουμε καταθέσει επίσης το μεσοπρόθεσμο που θα αποτυπώνει όλες μας τις πολιτικές σε βάθος τετραετίας. Δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα από την πρώτη ημέρα. Για να μπορούμε να εφαρμόσουμε αυτή την πολιτική, θα κάνουμε αξιολόγηση των δαπανών του Δημοσίου. Θέλουμε να κάνουμε στοχευμένες προσλήψεις στο Δημόσιο, αλλά εκεί που έχουμε ανάγκη: Νοσηλευτικό προσωπικό, προσλήψεις στην Παιδεία με προτεραιότητα στην Ειδική Αγωγή και 1.500 προσλήψεις αστυνομικών που θα στελεχώσουν την ομάδα ΔΙΑΣ και που θα επαναστελεχώσουν την ομάδα ΔΕΛΤΑ» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό σταθμό Star. 

«Οχι στις άσκοπες προσλήψεις»

Ο Πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε πως δεν πρόκειται να γίνουν άσκοπες προσλήψεις στο Δημόσιο. Τόνισε ωστόσο ότι θα πρέπει να γίνει πρώτα μια αξιολόγηση δαπανών και να γίνουν στοχευμένες προσλήψεις εκεί που υπάρχει ανάγκη, ανάλογα με τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας.

«Θα κάνουμε προσλήψεις εκεί που έχουμε ανάγκη ξεκινώντας από το νοσηλευτικό προσωπικό, προσλήψεις στην Παιδεία με προτεραιότητα στην Ειδική Αγωγή και 1.500 προσλήψεις αστυνομικών που τις κρίνω απολύτως απαραίτητες» διευκρινίζοντας πως στόχος είναι να στελεχωθεί η ομάδα ΔΙΑΣ και να επαναστελεχωθεί η ομάδα ΔΕΛΤΑ.

Πρότυπα σχολεία

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του σχετικά με τον «ψυκτικό από το Περιστέρι» και κληθείς να σχολιάσει το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ «Είμαστε με τους πολλούς», ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Όταν μιλάω για την ανάγκη να φτιάξουμε πρότυπα δημόσια σχολεία σε όλη την Ελλάδα και να ξεκινήσουμε από τη δυτική Αθήνα, από το Περιστέρι, αυτό είναι μια πολιτική που εξυπηρετεί τις ελίτ ή εξυπηρετεί τα παιδιά της δυτικής Αθήνας που πρέπει να έχουν ίδιες ευκαιρίες σε ποιοτική μόρφωση; Όταν μιλάω για την ανάγκη να έχουμε σοβαρή και ποιοτική τεχνική εκπαίδευση παντού, στο Περιστέρι, στον Άλιμο, στη Θεσσαλονίκη, στην Καρδίτσα αυτό είναι καλό ή κακό;  Δεν ξέρουμε ότι σήμερα τα πανεπιστήμιά μας παράγουν, εν πολλοίς, πτυχιούχους που τα πτυχία τους δεν έχουν καμία αξία, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη στηρίζεται παντού η τεχνική εκπαίδευση για να έχουμε καταρτισμένους τεχνίτες οι οποίοι μπορεί να έχουν μια προσδοκία σε υψηλά εισοδήματα;  Είναι κακό αυτό; Δηλαδή είναι κακό να βλέπουμε την πραγματικότητα της αγοράς εργασίας και να προτείνουμε λύσεις;».

Τριτεκνικά και πολυτεκνικά  επιδόματα

Ο Πρόεδρος της ΝΔ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναφοράς των τριτεκνικών και πολυτεκνικών επιδομάτων στα επίπεδα του 2018. «Σκοπός μας είναι, εφόσον έχουμε τη δημοσιονομική άνεση και πιστεύω ότι θα την έχουμε, να επαναφέρουμε τα τριτεκνικά επιδόματα εκεί που ήταν μέχρι το 2018. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος όμως ως προς τα χρονοδιαγράμματα, ότι τα μέτρα και  οι μειώσεις που έχουνε προαναγγείλει θα αποτυπωθούν στον προϋπολογισμό του 2020. Ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα από την πρώτη μέρα». 

Σύμπραξη δημόσιου - ιδιωτικού τομέα

Σχετικά με τη σύμπραξη - ιδιωτικού τομέα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «το κράτος έχει μια υποχρέωση να παρέχει δημόσιες υπηρεσίες.  Δημόσια παιδεία, δημόσια υγεία, δωρεάν δηλαδή. Αλλά αυτή η δημόσια υγεία, εν προκειμένω, δεν είναι υποχρεωτικό να είναι κρατική. Εάν ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες στο δημόσιο σύστημα υγείας αυτό είναι κάτι το οποίο μπορούμε να το συζητήσουμε. Γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Γίνεται ήδη στην Ελλάδα. Αυτό το οποίο λέω είναι να το θεσμοθετήσουμε, να το κάνουμε με κανόνες και να το κάνουμε με έναν τρόπο που τελικά θα είναι ωφέλιμο για τον τελικό χρήστη».


Δείτε επίσης:

Ετήσιο Μοριοδοτούμενο Εξ αποστάσεως σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή

Κατάρτιση εκπ/κών στη διαπολιτισμική εκπαίδευση για μαθητές με προσφυγικό - μεταναστευτικό υπόβαθρο

Προσλήψεις: Έκπτωση σε ετήσιο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για μόρια

Νέες Προσλήψεις αναπληρωτών λόγω Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kylikeio
Σχολικά κυλικεία: Σε «κόσκινο» τα τρόφιμα -Ετοιμάζουν νέες προδιαγραφές για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας
Αναζητείται νέο, πιο υγιεινό «μενού» στα τρόφιμα που πωλούνται στα σχολικά κυλικεία, με υγιεινά τρόφιμα με μικρή περιεκτικότητα σε αλάτι και...
Σχολικά κυλικεία: Σε «κόσκινο» τα τρόφιμα -Ετοιμάζουν νέες προδιαγραφές για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας