Υπόθεση Ζ.Κωστόπουλος: Στις 24 Ιουνίου η απόφαση για τους 8 της ομάδας ΔΙΑΣ
Για την υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού του Ζακ Κωστόπουλου και φερόμενη συμμετοχή ή πλημμελή άσκηση καθηκόντων

Για τις 24 Ιουνίου έχει οριστεί σύμφωνα με ρεπορτάζ του News 24/7 η συνεδρίαση του πειθαρχικού συμβουλίου της ΕΛΑΣ το οποίο θα αποφασίσει την επιβολή πειθαρχικών ποινών στους οκτώ άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, που ενεπλάκησαν στον ξυλοδαρμό, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ο συνήγορος των οκτώ να ζητήσει αναβολή λόγω της προεκλογικής περιόδου και άρα η συνεδρίαση να πραγματοποιηθεί μετά τις εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΔΕ, το πόρισμα της οποίας είχε αποκαλύψει το Δεκέμβριο το News 24/7 είχε προτείνει την παραπομπή των οκτώ στο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΛΑΣ με το ερώτημα επιβολής πειθαρχικής ποινής.

Πιο συγκεκριμένα προτείνεται απόταξη για τους τέσσερις από τους οκτώ, δηλαδή το πιο βαρύ πειθαρχικό μέτρο που σημαίνει να φύγουν οριστικά από το Σώμα. Και για τους υπόλοιπους τέσσερις προτείνεται αργία με απόλυση, το δεύτερο πιο βαρύ πειθαρχικό μέτρο, που θα επιβληθεί για διάστημα ορισμένων μηνών ανάλογα με το τι θα κρίνει το πειθαρχικό.

Σημειωτέον ότι είθισται, όταν η ΕΔΕ καταλήγει σε πρόταση για ποινή, τα πειθαρχικά να την υιοθετούν, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να αμφισβητήσουν όλη τη διαδικασία της Εξέτασης.

Εν τω μεταξύ το Φεβρουάριο ο Συνήγορος του Πολίτη στο πόρισμα του για την ΕΔΕ εις βάρος των οκτώ αστυνομικών που εμπλέκονται στην υπόθεση του ξυλοδαρμου του Ζακ Κωστοπουλου, επιβεβαίωσε ότι η διαδικασία προχώρησε άψογα και άνοιξε το δρόμο για την επιβολή των προβλεπόμενων ποινών από το πειθαρχικό της Αστυνομίας.

Το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη ειδικότερα επιβεβαίωσε ότι τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες κατά τη διενέργεια της ΕΔΕ, η οποια έγινε στον αναγκαίο χρονο και με σεβασμό στα δικαιώματα των πειθαρχικά ελεγχόμενων και διωκώμενων προσώπων. Ως εκ τούτου ο Συνήγορος του Πολίτη ζήτησε να του αποσταλεί η απόφαση του αρμοδιου πειθαρχικού οργάνου.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι η αποκάλυψη του περιεχομένου του πορίσματος της ΕΔΕ σε βάρος των οκτώ είχε προκαλέσει την αντίδραση του συνηγόρου τους, πολιτευτή της ΝΔ Θανάση Πλεύρη, ο οποίος είχε αποστείλει εξώδικο, ενώ στη συνέχεια είχε πραγματοποιηθεί από την ΕΛΑΣ Προκαταρκτική Διοικητική Έρευνα για το ρεπορτάζ.

Διαβάστε επίσης:

Απόψε η εντυπωσιακή Πανσέληνος της Φράουλας

Πλήρης στήριξη στη Λευκωσία για ευρωπαϊκές κυρώσεις - Όχι στην κινδυνολογία

Κρήτη: Εντοπίστηκε ο αγνοούμενος φοιτητής Κοσμάς Κακούρης
 

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

«Οι "άριστοι" του Μπακογιάννη δεν βρήκαν ούτε ένα ευρώ για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή»
«Οι "άριστοι" του Μπακογιάννη δεν βρήκαν ούτε ένα ευρώ για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή»
«Η δημαρχία Μπακογιάννη που έδωσε μέσα σε μια συνεδρίαση 2.000.000 ευρώ για την πιλοτική εφαρμογή του "μεγάλου περίπατου", δε βρήκε να δώσει ούτε ένα...
«Οι "άριστοι" του Μπακογιάννη δεν βρήκαν ούτε ένα ευρώ για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή»