Thumbnail
Για την υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού του Ζακ Κωστόπουλου και φερόμενη συμμετοχή ή πλημμελή άσκηση καθηκόντων

Για τις 24 Ιουνίου έχει οριστεί σύμφωνα με ρεπορτάζ του News 24/7 η συνεδρίαση του πειθαρχικού συμβουλίου της ΕΛΑΣ το οποίο θα αποφασίσει την επιβολή πειθαρχικών ποινών στους οκτώ άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, που ενεπλάκησαν στον ξυλοδαρμό, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ο συνήγορος των οκτώ να ζητήσει αναβολή λόγω της προεκλογικής περιόδου και άρα η συνεδρίαση να πραγματοποιηθεί μετά τις εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΔΕ, το πόρισμα της οποίας είχε αποκαλύψει το Δεκέμβριο το News 24/7 είχε προτείνει την παραπομπή των οκτώ στο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΛΑΣ με το ερώτημα επιβολής πειθαρχικής ποινής.

Πιο συγκεκριμένα προτείνεται απόταξη για τους τέσσερις από τους οκτώ, δηλαδή το πιο βαρύ πειθαρχικό μέτρο που σημαίνει να φύγουν οριστικά από το Σώμα. Και για τους υπόλοιπους τέσσερις προτείνεται αργία με απόλυση, το δεύτερο πιο βαρύ πειθαρχικό μέτρο, που θα επιβληθεί για διάστημα ορισμένων μηνών ανάλογα με το τι θα κρίνει το πειθαρχικό.

Σημειωτέον ότι είθισται, όταν η ΕΔΕ καταλήγει σε πρόταση για ποινή, τα πειθαρχικά να την υιοθετούν, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να αμφισβητήσουν όλη τη διαδικασία της Εξέτασης.

Εν τω μεταξύ το Φεβρουάριο ο Συνήγορος του Πολίτη στο πόρισμα του για την ΕΔΕ εις βάρος των οκτώ αστυνομικών που εμπλέκονται στην υπόθεση του ξυλοδαρμου του Ζακ Κωστοπουλου, επιβεβαίωσε ότι η διαδικασία προχώρησε άψογα και άνοιξε το δρόμο για την επιβολή των προβλεπόμενων ποινών από το πειθαρχικό της Αστυνομίας.

Το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη ειδικότερα επιβεβαίωσε ότι τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες κατά τη διενέργεια της ΕΔΕ, η οποια έγινε στον αναγκαίο χρονο και με σεβασμό στα δικαιώματα των πειθαρχικά ελεγχόμενων και διωκώμενων προσώπων. Ως εκ τούτου ο Συνήγορος του Πολίτη ζήτησε να του αποσταλεί η απόφαση του αρμοδιου πειθαρχικού οργάνου.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι η αποκάλυψη του περιεχομένου του πορίσματος της ΕΔΕ σε βάρος των οκτώ είχε προκαλέσει την αντίδραση του συνηγόρου τους, πολιτευτή της ΝΔ Θανάση Πλεύρη, ο οποίος είχε αποστείλει εξώδικο, ενώ στη συνέχεια είχε πραγματοποιηθεί από την ΕΛΑΣ Προκαταρκτική Διοικητική Έρευνα για το ρεπορτάζ.

Διαβάστε επίσης:

Απόψε η εντυπωσιακή Πανσέληνος της Φράουλας

Πλήρης στήριξη στη Λευκωσία για ευρωπαϊκές κυρώσεις - Όχι στην κινδυνολογία

Κρήτη: Εντοπίστηκε ο αγνοούμενος φοιτητής Κοσμάς Κακούρης
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Νηπιαγωγεία - Δημοτικά: Αυτό είναι το νέο μάθημα τον Σεπτέμβριο

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΖΑΧΑΡΑΚΗ
Σοφία Ζαχαράκη: Παιδαγωγική προσέγγιση με διαδραστικούς πίνακες στις σχολικές αίθουσες
«Με τους διαδραστικούς πίνακες στις σχολικές αίθουσες, η μάθηση γίνεται σύγχρονη, γίνεται ζωντανή, γίνεται εμπειρία για όλες τις μαθήτριες και τους...
Σοφία Ζαχαράκη: Παιδαγωγική προσέγγιση με διαδραστικούς πίνακες στις σχολικές αίθουσες
aristoteleio panepistimio thessalonikis
Συγκλονιστική Επιστολή φοιτητή με αυτισμό προς τον Πρύτανη του ΑΠΘ και τον Υφυπουργό Παιδείας
Αγώνας για συμπεριληπτική εκπαίδευση: Η φωνή ενός φοιτητή του ΑΠΘ με αυτισμό
Συγκλονιστική Επιστολή φοιτητή με αυτισμό προς τον Πρύτανη του ΑΠΘ και τον Υφυπουργό Παιδείας
daskala
Έντονες αντιδράσεις για την παραπομπή εγκύου νεοδιόριστης εκπαιδευτικού σε πειθαρχικό για την αξιολόγηση
Καταγγελία για παραπομπή σε πειθαρχικό κατά την άδεια κύησης
Έντονες αντιδράσεις για την παραπομπή εγκύου νεοδιόριστης εκπαιδευτικού σε πειθαρχικό για την αξιολόγηση
δημοσκ
Δημοσκόπηση Alco: Οι πλέον επιτυχημένοι υπουργοί της κυβέρνησης

Νίκος Δένδιας, Κυριάκος Πιερρακάκης, Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης είναι οι πλέον επιτυχημένοι υπουργοί της κυβέρνησης, σύμφωνα με τη

Δημοσκόπηση Alco: Οι πλέον επιτυχημένοι υπουργοί της κυβέρνησης