Εξοργισμένος ο δημιουργός του animation με το... γάιδαρο της Ακριβοπούλου
Την αντίδραση του δημιουργού Κωνσταντίνου Κρυστάλλη προκάλεσε η προβολή του animation Μαρίζα - Ο Πεισματάρης Γάιδαρος στην εκπομπή της Κατερίνας Ακριβοπούλου. Όπως ανέφερε, δεν ζητήθηκε άδεια για την προβολή των αποσπασμάτων, προσθέτοντας πως δεν επιθυμεί να δοθεί πολιτικό πρόσημο στη δουλειά του.

Το βίντεο που παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Δεύτερη Ματιά» της ΕΡΤ παρουσιάζει πλάνα από διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις διανομής τροφίμων, επιθέσεις της Χρυσής Αυγής, δηλώσεις πολιτικών που προκαλούν το κοινό αίσθημα όπως το περιβόητο «μαζί τα φάγαμε» του Πάγκαλου. Ανάμεσα στα πλάνα προβάλλεται και η δήλωση του Κ.Μητσοτάκη ότι «ήταν πολιτικός κρατούμενος 6 μηνών» ενώ οι στίχοι τραγουδιού του Σταμάτη Κραουνάκη «δένουν» με τα προβαλλόμενα πλάνα:

 

To animation «ο Πεισματάρης Γάιδαρος»

Κ. Ακριβοπούλου: Κόπτονται για τη δεοντολογία με μέσα που έχουν δώσει ρεσιτάλ fake news 

Άμεση ήταν η αντίδραση της Κατερίνας Ακριβοπούλου: «Κακός χαμός σήμερα στα φιλικά προς τη ΝΔ μέσα που χαρακτηρίζουν προπαγανδιστικό το βίντεο. Είναι τα ίδια μέσα που έχουν δώσει ρεσιτάλ fake news και που κόπτονται επιλεκτικά για τη δεοντολογία και εκεί είναι το θέμα» είπε.

«Είναι τα ίδια μέσα που ευτυχώς δεν έγραψαν κουβέντα για αναρτήσεις, τοποθετήσεις άλλων συναδέλφων, εδώ της ΕΡΤ, που έχουν το θάρρος και την παρρησία να καταφέρονται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα» συνέχισε η Κατερίνα Ακριβοπούλου χαρακτηρίζοντας κατάκτηση το να μπορεί κάθε δημοσιογράφος να λέει τη γνώμη του. «Και καλά κάνουν οι δημοσιογράφοι σε όποιο μέσο κι αν είναι γιατί αυτό είναι ελευθερία γνώμης και άποψης κυρίως όταν την υπερασπίζεται κανείς με συνέπεια και συνέχεια και δεν αλλάζει μανδύα με όρους καιροσκοπισμού» είπε κλείνοντας το θέμα.

 

best of network

σχετικά άρθρα