120 δόσεις
Του Δικηγόρου, Γιάννη Μαυρωνά

Μεγάλη προσοχή απαιτείται προ της τελικής υποβολής της αίτησης για ρύθμιση σε 120 δόσεις.

Αυτό που πρέπει να προσέχουν οι ενδιαφερόμενοι είναι εάν όντως τα ποσά που εμφανίζονται στην πλατφρόμα αντιστοιχούν στις πραγματικές τους οφειλές.

Το άλλο κρίσιμο ζήτημα εάν συμφέρει ή όχι να κάνει κάποιος επανυπολογισμό του κεφαλαίου της οφειλής σε σχέση με την σύνταξη που τελικά θα λάβει, καθώς ο επανυπολογισμός με το κατώτατο όριο εισφοράς ελαττώνει ημαντικότατα την τελική σύνταξη.

Επίσης σημαντικό είναι τι πρέπει να αποφασίσει κάποιος, εάν βρίσκεται ήδη σε παλαιότερη ρύθμιση στον ΕΦΚΑ ή στην Εφορία, με λιγότερες δόσεις και ήδη έχει αποληρώσει σημαντικό μέρος της οφειλής.

Η μεγάλη προσοχή που πρέπει να επιδεικνύει κανείς, όταν μπαίνει στην ηλεκτρονική σελίδα για τις 120 δόσεις και πριν αποδεχτεί την οφειλή του και πατήσει την επιλογή για την ρύθμιση αναδεικνύεται και στο παρακάτω βίντεο, όπου αναλύεται υπόθεση του Γραφείου μας, με πελάτη ο οποίος επιθυμούσε να ρυθμίσει την οφειλή του και να λάβει σύνταξη από τον ΟΑΕΕ.

- Ο πελάτης μας έχει κάνει διακοπή εργασιών στην Εφορία από το 2013 και υπεβαλε αίτηση συνταξιοδότησης  το 2016. Πριν  δυο μήνες περίπου, έλαβε έγγραφο από τον ΟΑΕΕ, που τον ενημέρωνε ότι η οφειλή του μαζί με τις προσαυξήσεις, ανέρχεται στα 39.000, εκ των οποίων έπρεπε να πληρώσει τις 19.000 μέχρι 31.5.2019, για πέσει το χρέος στις 20.000 και να αρχίσει να λαμβάνει σύνταξη αναδρομικά από το 2016.

- Όταν εισήλθαμε στην πλατφόρμα του ΕΦΚΑ για τις 120 δόσεις, διαπιστώσαμε ότι το χρέος που καλούμαστε να δοσοποιήσουμε ανέρχεται στις 88.000 μαζί με τις προσαυξήσεις, δηλαδή εμφανίζεται υπερδιπλάσιο. Απευθυνθήκαμε στον ΟΑΑΕ, όπου μας είπαν αυτοί αντλούν τα στοιχεία τους από την ΗΔΙΚΑ και δεν ξέρουν τι γίνεται με την πλατφόρμα, περιμένοντας διευκρινίσεις , όπως πάντα ακούμε.

- Αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι ο πελάτης μας, παρά το γεγονός ότι έχει  διακόψει τις εργασίες του στην ΔΟΥ από το 2013 και όλα αυτά έχουν προσκομιστεί στον ΕΦΚΑ, εμφανίζεται μέχρι και σήμερα υπόχρεος απόδοσης εισφορών στον ΕΦΚΑ και εάν δεν είχε απευθυνθεί σε ειδικό και δεν είχε την τύχη να του έχει έρθει έγγραφο από τον ΟΑΕΕ που εμφάνιζε το ορθό ποσό , θα είχε πατήσει ένα κουμπί στην πλατφόρμα και  θα είχε δοσοποιήσει και ενδεχομένως θα είχε επανυπολογίσει και ένα ποσό το οποίο δεν είναι υπόχρεος να αποδώσει.

- Ο άνθρωπος αυτός εάν δεν λυθεί το θέμα μέσα σε λίγες μέρες, θα χάσει την σύνταξή του αναδρομικά από το 2016, χωρίς δική του υπαιτιότητα .

https://mavronaslaw.gr/contact/

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

agelada.jpg
Παγκόσμια εγρήγορση - Ο ιός της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκε σε αγελαδινό γάλα μολυσμένων ζώων
Ο ΠΟΥ ζητά εγρήγορση μετά τον εντοπισμό του ιού H5N1 στο γάλα αγελάδων
Παγκόσμια εγρήγορση - Ο ιός της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκε σε αγελαδινό γάλα μολυσμένων ζώων
patra_ksilodarmos
Πάτρα: «Αθώος τσακωμός παιδιών» λέει ο πατέρας του παιδιού που χτύπησε τον 9χρονο
«Άλλος επεξεργάστηκε το βίντεο και έγραψε υπότιτλους», λέει ο πατέρας του 7χρονου που ξυλοκόπησε 9χρονο
Πάτρα: «Αθώος τσακωμός παιδιών» λέει ο πατέρας του παιδιού που χτύπησε τον 9χρονο