Thumbnail
Ο γιος του δολοφονημένου Δημήτρη Τεμπονέρα γράφει για την δίκη της Χρυσής Αυγής

Για την δίκη της Χρυσής Αυγής έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό ο Διονύσης Τεμπονέρας, ενώ όπως αποκάλυψε ο Μιχάλης Αρβανίτης είναι παλιός του "γνώριμος" καθώς είχε αναλάβει την υπεράσπιση του δολοφόνου του πατέρα του, Γιάννη Καλαμπόκα.

Στην ανάρτησή του έγραψε επίσης για την εμβληματική μορφή της Μάγδας Φύσσα και για την προκλητική συμπεριφορά των Χρυσαυγιτών κατηγορούμενων. «Να πάτε όλοι στη δίκη της ΧΑ, είτε στο εφετείο είτε στο Κορυδαλλό» καταλήγει το μακροσκελές κείμενο. «Να πάτε στη δίκη και να μιλήσετε με τη Μάγδα. Να πάτε να δείτε πόσο ψηλοί είναι οι άνθρωποι».

Αναλυτικά η ανάρτηση:

Σήμερα ο χρόνος γύρισε 28 χρόνια πίσω. Και ήταν όλοι εκεί. Οι ίδιοι φασίστες, οι ίδιοι δολοφόνοι. Είχαν λίγο αλλάξει τα πρόσωπα τους,είχαν όμως στην πραγματικότητα την ίδια όψη, την ίδια φρασεολογία, την κουτοπονηριά, την δειλία,τις μεταξύ των συνηγόρων τους διενέξεις για το ποιος θα χρεωθεί την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, την ίδια μέθοδο να κρύψουν και να κρυφτούν από την αλήθεια. Υπήρχαν όμως και παλιοί γνώριμοι εκεί. Στα έδρανα της υπεράσπισης των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής διέκρινα τον Μιχάλη Αρβανίτη, πρώην βουλευτή της ΧΑ και παλιό γνώριμο από την υπεράσπιση του Γιάννη Καλαμπόκα που καταδικάστηκε για την δολοφονία του λαϊκού αγωνιστή, καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα στην Πάτρα το 1991.

Έκατσα στις πίσω θέσεις του εφετείου λίγο πριν ξεκινήσει η δίκη. Λίγα λεπτά μετά στην αίθουσα μπήκε η Μάγδα. Μάγδα την φωνάζω, αν και ορκίζομαι θα μπορούσα να την φωνάξω μάνα. 

Έκατσε και εκείνη λίγο παραδίπλα περιστοιχισμένη από μια χούφτα ανθρώπους.

Η δίκη ξεκίνησε για χιλιοστή φορά με μια μάρτυρα υπεράσπισης των δολοφόνων. Η Μάγδα αναστέναζε και ψέλλιζε κάτι μέσα της και κάθε φορά την άκουγα εκκωφαντικά στα αυτιά μου να μασάει σίδερα. Να πιάνει το μαχαίρι της δολοφονίας με τα δόντια της και να το κάνει κομμάτια, κάθε φορά που η μάρτυρας έλεγε ότι οι δολοφόνοι, αν και βουλευτές της ΧΑ, καμία σχέση δεν είχαν με τις πρακτικές της οργάνωσης. Την κοίταζα και έφερνα στο μυαλό μου τις εικόνες των δικαστηρίων στο Βόλο. Όλα έμοιαζαν ίδια σαν να επαναλαμβάνεται η ιστορία. Τα απαξιωτικά βλέμματα των Χρυσαυγιτών, η περιφρόνηση, η δήθεν αδικία που υφίστανται άδικα οι κατηγορούμενοι, οι ύβρεις των συνηγόρων υπεράσπισης που πάλευαν να αποδείξουν ότι ένα νόμιμο δήθεν πολιτικό κόμμα και η ηγεσία του, δεν έχουν καμία ευθύνη για την δολοφονία.

Θα ήταν αστείο αν δεν είναι τραγικό να σκυλεύεται ο Παύλος εκεί μέσα για πολλοστή φορά.

Εκείνη άκουγε υπομονετικά. Ήξερε αλλά έκαιγε ολόκληρη.

Την κοίταξα και μετά από λίγη ώρα πήγα κοντά της. Συστηθήκαμε, αγκαλιαστήκαμε και ο ένας μιλούσε στο αυτί του άλλου. Σε λίγα λεπτά τα είπαμε όλα.

Να πάτε όλοι στη δίκη της ΧΑ, είτε στο εφετείο είτε στο Κορυδαλλό. Δεν γίνεται εκεί μέσα να είναι 10 άνθρωποι και 50 αστυνομικοί. Εκεί μέσα δίνεται η πιο κρίσιμη μάχη της εποχής μας κατά του φασισμού και όχι στα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Να πάτε στη δίκη και να μιλήσετε με τη Μάγδα. Να πάτε να δείτε πόσο ψηλοί είναι οι άνθρωποι.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας
Ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας