Thumbnail
Νάξος

Ο Ναός του Απόλλωνα στη Νάξο περιλαμβάνεται στα νέα ψηφιακά έργα από όλο τον κόσμο, που προστέθηκαν στην πλατφόρμα Google Arts & Culture.


Πέρυσι, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς, η Google είχε εγκαινιάσει την πύλη Open Heritage στο Google Arts & Culture, προκειμένου να αναδείξει την τεχνολογία που χρησιμοποιείται για τη διατήρηση της πολιτισμικής κληρονομιάς σε όλο τον κόσμο.


Φέτος, όπως η εταιρεία ανακοίνωσε, επέκτεινε περαιτέρω το πρόγραμμα αυτό, με στόχο όχι μόνο μνημεία που απειλούνται, να διατηρούνται ψηφιακά, αλλά επίσης η ιστορία τους και τα δεδομένα που έχουμε συλλεχθεί γι’ αυτά, να καταστούν διαθέσιμα στις μελλοντικές γενιές ερευνητών, εκπαιδευτικών και σπουδαστών.


Έτσι, σήμερα προστέθηκαν στην πλατφόρμα Google Arts & Culture 30 ακόμη απειλούμενα μνημεία της παγκόσμιας κληρονομιάς, όπως ο Ναός του Απόλλωνα, το Thomas Jefferson Memorial στις ΗΠΑ, ο Τάφος του Tu Duc στο Βιετνάμ, μνημεία στη Συρία κ.ά.

Μπορεί κανείς να δει περισσότερα στο g.co/openheritage, να «κατεβάσει» τη σχετική εφαρμογή για κινητά Android ή iOS, ή να επισκεφτεί το Google Arts & Culture.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αφισα
Το 10ο Επετειακό Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου έρχεται στην Κέρκυρα από 22 έως 25 Απριλίου 2026
Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο εκπροσωπεί η Ρενάτα Δαλιανούδη, Αν. Καθηγήτρια «Μουσικής και Οπτικοακουστικού Πολιτισμού» του Τμήματος Τεχνών Ήχου & Εικόνας...
Το 10ο Επετειακό Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου έρχεται στην Κέρκυρα από 22 έως 25 Απριλίου 2026
ekpaideysi
ΠΑΙΔΕΙΑ, η συνεχής υποβάθμισή της και το όραμά μας γι΄ αυτή: Εκδήλωση για την Παιδεία στην Αθήνα την Κυριακή 26 Απριλίου
Εκδήλωση για την παιδεία την Κυριακή 26 Απριλίου (11.30πμ – 4.30μμ) στο πολιτιστικό κέντρο υπαλλήλων ΟΤΕ (πλατεία Βικτωρίας)
ΠΑΙΔΕΙΑ, η συνεχής υποβάθμισή της και το όραμά μας γι΄ αυτή: Εκδήλωση για την Παιδεία στην Αθήνα την Κυριακή 26 Απριλίου