Thumbnail
Οξύτατοι είναι οι πολιτικοί τόνοι στον απόηχο της διαβίβασης της δικογραφίας στη Βουλή για τον Ανδρέα Λοβέρδο, ενώ ανοιχτή παραμένει η έρευνα για τα τελευταία πέντε πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση της Novartis.

«Να αφεθεί απερίσπαστη η δικαιοσύνη να ολοκληρώσει την έρευνα», τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ η εκπρόσωπος της ΝΔ επιμένει για «σκευωρούς που δεν έχουν το θάρρος να απολογηθούν.»

Διαλεύκανση της υπόθεσης και σεβασμό της δικαιοσύνης ζήτησαν ΚΚΕ , Ποτάμι, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, κατά την περίοδο 2011-2012 που ήταν υπουργός Υγείας, ο Ανδρέας Λοβέρδος φέρεται να έλαβε από τον Κωνσταντίνο Φρουζή, τότε αντιπρόεδρο του ΔΣ της Novartis Ελλάς, τουλάχιστον 200.000 ευρώ,ώστε να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της εταιρείας. Ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία εναντίον του για παθητική δωροδοκία από την Novartis πέρα από όσα κατέθεσαν οι «κουκουλοφόροι» μάρτυρες

«Το ΚΙΝΑΛ στηρίζει το αίτημα του Ανδρέα Λοβέρδου και θα ψηφίσει την αίτηση άρσης ασυλίας»

Το ΚΙΝΑΛ ζητά να λάμψει η αλήθεια και να έλθουν όλα στο φως, επισημαίνοντας «μεθοδεύσεις και ραδιουργίες της κυβέρνησης που για μια ακόμη φορά θα αποτύχουν» και δηλώνει ότι στηρίζει το αίτημα του Ανδρέα Λοβέρδου και θα ψηφίσει την αίτηση άρσης ασυλίας.

«Σήμερα στη Βουλή ο Α. Λοβέρδος έδωσε αποστομωτικές απαντήσεις για τους χειρισμούς του για τις τιμές ορισμένων φαρμάκων. Απέδειξε ότι υπηρετούσε με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα του Δημοσίου, ενεργώντας με βάση τις προβλεπόμενες θεσμικές διαδικασίες και τις εισηγήσεις των αρμόδιων επιτροπών» τονίζει το Κίνημα Αλλαγής.

«Επανέρχεται ο κ. Τσίπρας και οι συν αυτώ, στη χρεοκοπημένη πια σκευωρία, για να επιτεθεί στο Κίνημα Αλλαγής και στα στελέχη του», αναφέρει σε αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα η Χαριλάου Τρικούπη για την υπόθεση Novartis, τονίζοντας ότι «απέτυχε οικτρά η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να ρίξει στάχτη στα μάτια των πολιτών, με τις δήθεν «γέφυρες» και τα αζήτητα των κομμάτων».

Το ΚΙΝΑΛ υπογραμμίζει επιπλέον ότι η «μεθόδευση που καθοδηγήθηκε από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα, με εκτελεστικό βραχίονα τον εκφραστή της Καραμανλικής συνιστώσας του, τον κ. Παπαγγελόπουλο και τους θύλακες του. Δεν θα τους περάσει. Η σκευωρία θα εκπέσει απόλυτα και οι εμπνευστές και οι καθοδηγητές της θα λογοδοτήσουν».

Για το «σκάνδαλο» της Novartis το ΚΙΝΑΛ σημειώνει ότι «δεν διερευνήθηκε όμως υπάρχει». Αναφέρει ότι οι «κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνες που προχώρησαν σε δραστικά μέτρα για τον περιορισμό και τον έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης, με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα όταν επί κυβερνήσεων Ν.Δ. (2004-2009) η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη υπερδιπλασιάστηκε και την ίδια περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφιζε στη Βουλή όλα τα μέτρα, κάθε εξυγιαντική προσπάθεια, ενώ δεν έκανε μετά το 2015 και καμία περαιτέρω προσπάθεια μείωσης».

Τέλος, επικρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή «απέφυγε επιμελώς να ερευνήσει το πραγματικό σκάνδαλο με την εκτίναξη των τιμών των φαρμάκων. Αρνήθηκε επίσης να διερευνήσει την ευθύνη των υπουργών του, που το 2015 «ξέχασαν», να εκδώσουν δελτίο τιμών φαρμάκων-ως όφειλαν- παίζοντας το παιχνίδι των κερδοσκόπων».

«Εξ άλλου πρόσφατη είναι η τροπολογία στην Βουλή με την οποία ευνοήθηκαν ιδιαίτερα τα συμφέροντα των πολυεθνικών του φαρμάκου», καταλήγει το Κίνημα Αλλαγής.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ,ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΑΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκαβ
Τραγωδία στη Σκιάθο: Νεκρός σε τροχαίο 17χρονος οδηγός μηχανής
Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην περιοχή της Μεγάλης Αμμου όταν από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ο 17χρονος έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και...
Τραγωδία στη Σκιάθο: Νεκρός σε τροχαίο 17χρονος οδηγός μηχανής