Thumbnail
Παρέμβαση σε δικηγορικό γραφείο το οποίο διατηρεί υπηρεσία διαχείρισης ληξιπρόθεσμων οφειλών

Όπως αναφέρει η οργάνωση, δεν είναι η πρώτη φορά που αποφασίζεται η παρέμβαση σε εισπρακτική εταιρεία.

Υπενθυμίζεται πως αποτελεί πάγια τακτική των τραπεζών η συνεργασία με δικηγορικά γραφεία για την διαχείριση ληξιπρόθεσμων οφειλών, με το ζήτημα να έχει αποκτήσει μεγάλες κοινωνικές και νομικές διαστάσεις. Σειρά γραφείων υποχρεώθηκαν σε πρόστιμα, με τις καταγγελίες την τελευταία περίοδο να έχουν σχετικά ατονίσει, ωστόσο η λειτουργία τους δεν έχει σταματήσει πλήρως.

Μέλος της οργάνωσης έθεσε τους υπεύθυνους "προ των ευθυνών τους" ενώ τόνισε πως η ομάδα έχει δεχθεί χιλιάδες καταγγελίες για την λειτουργία των εισπρακτικών εταιρειών. "Το νου σας" δήλωσε χαρακτηριστικά και αποχώρισε.

H ανακοίνωση της αναρχικής ομάδας

Κατά το διάστημα των δύο προηγούμενων εβδομάδων πραγματοποιήσαμε παρεμβάσεις στις εισπρακτικές εταιρείες Eos Matrix και στο δικηγορικό γραφείο Κάρολος Χανικιάν. Σήμερα, παρεμβαίνουμε στο δικηγορικό γραφείο "Ι. Χαρακτινιώτης & Συνεργάτες" που λειτουργεί ως εισπρακτική εταιρεία και απαιτούμε να γίνει κατανοητό πως τέτοιες «εταιρείες» δεν είναι τίποτα παρά νόμιμοι μπράβοι τραπεζών, πολυεθνικών, ιδιωτών και του κράτους. Αναλαμβάνουν τον επι πληρωμή εκβιασμό του κόσμου με σκοπό να «σπάσει» από την πίεση και να εξοφλήσει τα χρέη για τα οποία τον παρενοχλούν. Χρέη τα οποία πολλές φορές είναι ασήμαντα,μπορεί να έχουν λήξει ή ακόμα και να ανήκουν σε κάποιον νεκρό συγγενή.

Με την δικαιοδοσία που τους παρέχεται λοιπόν από τους παραπάνω φορείς, απροκάλυπτα τρομοκρατούν τον κόσμο με ασταμάτητα απειλητικά τηλεφωνήματα κάθε ώρα της ημέρας, χωρίς κανένα ενδοιασμό και τύψεις παρενοχλώντας ακόμα και άτομα με σοβαρές ασθένειες,επιπλήττοντας τηλεφωνικά μέχρι και παιδιά. Αν δουν πως οι παραπάνω τακτικές δεν αποδίδουν, ξεκινούν τις κλήσεις στον οικογενειακό τους περίγυρο ή τους δηλώνουν πως υπάρχει περίπτωση να χάσουν τα ίδια τους τα σπίτια.

Το συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο το οποίο αναλαμβάνει να "συμβουλεύει" τράπεζες και ιδιώτες είναι ένα από τα πιο γνωστά τα οποία περιλαμβάνονται σε λίστες με εισπρακτικές και οι τακτικές του είναι απειλές με εξώσεις και κατασχέσεις και ειδικεύονται στα τραπεζικά χρέη.

Την ίδια στιγμή που η κοινωνική βάση δέχεται απίστευτες πιέσεις για να από πληρώσει χρήματα τα οποία δεν έχει στην σύγχρονη καπιταλιστική πραγματικότητα της εξαθλίωσης, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι CEO, οι τραπεζικοί, οι καναλάρχες και οι πολιτικοί λαμβάνουν δάνεια εκατομμυρίων, χρωστάνε υπέρογκα ποσά στο δημόσιο και όλα αυτά χωρίς να τους έχει ενοχλήσει ποτέ κανείς.

Το έγκλημα αυτό εναντίον της κοινωνίας που μέχρι τώρα συνέβαινε απροκάλυπτα και μέσα σε νομικά πλαίσια θα σταματήσει. Ο εκβιασμός δεν θα μείνει αναπάντητος, παρεμβαίνουμε στα γραφεία τους,ζητάμε τα στοιχεία τους και δεν ενδίδουμε σε ό,τι και να πουν.

Αυτοοργάνωση, αλληλεγγύη και πείσμα, οι μόνοι που πρέπει να φοβούνται είναι εκείνοι.

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΜΠΡΑΒΩΝ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πατάτες ακορντεόν με λουκάνικο
Λαχταριστές πατάτες ακορντεόν με λουκάνικο και μπέικον: Η πιο νόστιμη κι εύκολη συνταγή
Γρήγορη, εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για πατάτες ακορντεόν με λουκάνικο και μπέικον
Λαχταριστές πατάτες ακορντεόν με λουκάνικο και μπέικον: Η πιο νόστιμη κι εύκολη συνταγή