Thumbnail
Στάση μερίδας του «έγκριτου» τύπου προκαλεί ανησυχία

«Παντρεμένος με άνδρα υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ» ο πηχυαίος τίτλος (ο ίδιος, με μικρές παραλλαγές) σε διαφορετικά "έγκριτα" μέσα και για μερικά λεπτά σκεφτόμαστε σε ποιο σημείο του πλανήτη και σε ποια δεκαετία έχουμε βρεθεί.

Εάν κάτι έχουμε συνηθίσει, είναι ο όλο και πιο τοξικός, αντικοινωνικός, σκοταδιστικός και αναχρονιστικός λόγος της Ακροδεξιάς. Της επίσημης, της ανεπίσημης, της κοινωνικής και της διαδικτυακής. Ειδικά η τελευταία, με την "ασπίδα" της ανωνυμίας και τις τεράστιες δυναμικές που προσφέρει το διαδίκτυο για την διεύρυνση του ακροατηρίου, νιώθει όλο και μικρότερη την ανάγκη να περιορίσει την χυδαία ρητορική και το μίσος.

Αυτό που μας εντυπωσίασε στην περίπτωση του Νίκου Γραικού, είναι η ευκολία με την οποία λογιζόμενα ως "έγκριτα" μέσα μυρίστηκαν αίμα και επέλεξαν να αξιοποιήσουν την σεξουαλική ταυτότητα ενός ανθρώπου ως "σημείο αναφοράς". Με την δημοσιογραφία της κλειδαρότρυπας να αποτελεί για μια ακόμη φορά τον πυροκροτητή της ομοφοβίας, του ρατσισμού, του κανιβαλισμού, του αδιέξοδου μίσους προς το διαφορετικό και το αδύναμο.

Δεν χρειάζεται ούτε κάποια ιδιαίτερη γνώση των "κανόνων" των ΜΜΕ ή της κοινωνικής ζωής: Τα ΜΜΕ που αποφάσισαν να σύρουν τον χορό των κανίβαλων, υπολόγισαν προσεκτικά (και επιτυχημένα) τις καταστάσεις. Αποφάσισαν να "καβαλήσουν" το κύμα μίσους που σαρώνει αυτή τη στιγμή την κοινωνία για να εξυπηρετήσουν τις κοντόθωρες στοχεύσεις τους (στην προκειμένη περίπτωση, έναν θολό "αντισύριζα" σχεδιασμό που ανέχεται να χαριεντίζεται ακόμη και με χρυσαυγίτες).

Η απέχθεια, η καταδίκη και η αντίσταση σε έναν συντελούμενο αναχρονισμό είναι στοιχειώδες ζήτημα ανθρωπισμού και δημοκρατίας. Και ως εκ τούτου, είναι ένα ζήτημα τελείως άσχετο και πάνω από τις εκάστοτε κομματικές αντιπαραθέσεις. Είναι ένα ζήτημα που αφορά την ελευθερία, την αξιοπρέπεια και την ποιότητα της κοινωνίας που θέλουμε να ζήσουμε.

Για μια κοινωνία, που ο γάμος μεταξύ δύο ανθρώπων, οποιουδήποτε φύλου, δεν θα αποτελεί "είδηση" αλλά ένα μάλλον αδιάφορο γεγονός.

(Το παρόν άρθρο δεν "παρέλειψε" να αναφερθεί στην υποψηφιότητα και το βιογραφικό του Νίκου Γραικού, αλλά θεωρεί ότι είναι ζήτημα δευτερεύον αν όχι μηδενικής σημασίας μπροστά στην "μεγάλη εικόνα").

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα