Thumbnail

Ένταση επικράτησε πριν την έναρξη της μαθητικής παρέλασης στην πλατεία Κύπρου στην Καλλιθέα, το πρωί της 25ης Μαρτίου, όταν παρευρισκόμενοι πολίτες που φώναζαν αντιφασιστικά συνθήματα δέχτηκαν επίθεση από τους άνδρες των ΜΑΤ.

Η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας δέχθηκε επίθεση με χειροβομβίδες κρότου λάμψης, γκλομπ και χημικά, από τα ΜΑΤ, όταν επιχείρησε να εμποδίσει Χρυσαυγίτες να αναρτήσουν πανό και να καταθέσουν στεφάνι. 

Δείτε παρακάτω βίντεο και φωτογραφίες από τις επιθέσεις της αστυνομίας σε πολίτες και σωματεία.

Οι Χρυσαυγίτες κάποια στιγμή ξεκίνησαν με απειλητικές διαθέσεις με κατεύθυνση την πλατεία Κύπρου, αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις τους σταμάτησαν στην διασταύρωση Θησέως και Σκίπης, πριν έρθουν σε επαφή με τους άλλους συγκεντρωθέντες.
Τότε οι ακροδεξιοί επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών με βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα να προκληθεί συμπλοκή. Οι αστυνομικοί τους απώθησαν στα στενά και προχώρησαν σε 11 προσαγωγές.

Κατά τη διάρκεια προσπάθειας σωματείων και φορέων της περιοχής, να εμποδίσουν τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής, που χαιρετούσαν ναζιστικά και  φώναζαν φασιστικά και αντικομμουνιστικά συνθήματα, έγινε απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στα σωματεία και τους φορείς της πόλης.

 

 

 

 

kalithea-02

 

Ανακοινώσεις καταγγελίες για την παρουσία των φασιστών, για την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ και για τις ευθύνες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσαν το ΚΚΕ, το Μ-Λ ΚΚΕ (ΚΟΒ Νοτίων Προαστίων), η ΚΕΕΡΦΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο αντιφασιστικός σύνδεσμος καθώς και σωματεία και φορείς της περιοχής.

Στην συγκέντρωση συμμετείχαν το τοπικό σωματείο οικοδόμων, η λαϊκή επιτροπή Καλλιθέας, ο αντιφασιστικός σύνδεσμος, το τοπικό σωματείο των δασκάλων, η  ΕΛΜΕ Καλλιθέας – Νέας Σμύρνης – Μοσχάτου, και άλλοι φορείς και οργανώσεις

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πιερρακακης πειραματικο αλεξανδρούπολης
Κυριάκος Πιερρακάκης: Επίσκεψη στο 6ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης
«Η πλατφόρμα stop-bullying.gov.gr είναι ένα από τα εργαλεία της στρατηγικής μας, που εξασφαλίζει ότι κάθε περιστατικό βίας και εκφοβισμού στο σχολικό...
Κυριάκος Πιερρακάκης: Επίσκεψη στο 6ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης
sivitanidios4112018.jpg
Εγκύκλιος για τις μετατάξεις εκπαιδευτικών της Σιβιτανιδείου - Δείτε αναλυτικά
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για μετατάξεις εκπαιδευτικών της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων (Σ.Δ.Σ.Τ.Ε.) στη...
Εγκύκλιος για τις μετατάξεις εκπαιδευτικών της Σιβιτανιδείου - Δείτε αναλυτικά