Thumbnail
Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση - Η γυναίκα τους είναι άνεργη - "Καθεστώς η βάρβαρη πραγματικότητα", υπογραμμίζει το Σωματείο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Νομού Ιωαννίνων

Ένα ακόμη εργατικό ατύχημα έλαβε χώρα την Τετάρτη 6 Μαρτίου στη βιομηχανία εμφιαλώσεως νερού «Ζαγόρι». Συγκεκριμένα, οδηγός φορτηγού και πατέρας δυο ανήλικων παιδιών, με άνεργη σύζυγο, χτυπήθηκε στο πόδι από κλαρκ, κατά την μεταφορά των εμπορευμάτων στο φορτηγό.

Ο άτυχος εργαζόμενος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, με την αποκατάσταση της υγείας του να εκτιμάται σε τουλάχιστον 3 μήνες.

«Να μην επιτρέψουμε να μετατραπούν οι χώροι δουλειάς σε σύγχρονα κάτεργα», υπογραμμίζει το Σωματείο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Νομού Ιωαννίνων, με αφορμή το νέο εργατικό ατύχημα.

Συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Ο συνάδελφος οδηγός φορτηγού -πατέρας δυο ανήλικων παιδιών με άνεργη σύζυγο- χτυπήθηκε στο πόδι από κλαρκ κατά τη μεταφορά των εμπορευμάτων στο φορτηγό. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Η αποκατάσταση της υγείας του θα πάρει τουλάχιστον 3 μήνες. Ο συνάδελφος αφού είχε επιστρέψει από δρομολόγιο θα εκτελούσε και δεύτερο μέσα σε λίγες ώρες. Εντατικοποίηση στο "κόκκινο" η οποία ιδίως την καλοκαιρινή περίοδο στις βιομηχανίες εμφιαλώσεως νερού αυξάνεται κατακόρυφα!! Χωρίς ρεπό, 7 ημέρες την εβδομάδα!! Ωράρια, μισθοί, τα πάντα, όλα θυσία στο βωμό της κερδοφορίας των αφεντικών!!

Καθεστώς η βάρβαρη πραγματικότητα

Όπως συνήθως επιδιώκουν οι εργοδότες με τα εργατικά ατυχήματα, ο σοβαρός τραυματισμός του συναδέλφου στο χώρο δουλειάς επιχειρήθηκε να συγκαλυφθεί, να περάσει στα ψιλά για να μη ζημιωθεί το "brandname" στην αγορά και τα επιχειρηματικά κέρδη.

Οι άθλιες αυτές εργοδοτικές πρακτικές αποδεικνύουν ότι τα εργατικά ατυχήματα δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε συμβαίνουν με ευθύνη των εργαζομένων, ούτε συμβαίνουν γενικά και αόριστα πάνω στο φόρτο της δουλειάς. Είναι αποτέλεσμα της εργασιακής ζούγκλας που επικρατεί στα εργοστάσια, συνολικά στους χώρους δουλειάς. Συνδέονται με την έλλειψη μέτρων προστασίας και πρόληψης, τις ατομικές συμβάσεις, την εντατικοποίηση και την αύξηση των ωρών εργασίας. Σύμφωνα με στοιχεία του ΣΕΠΕ (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας) το 2016 καταγράφηκε στους χώρους δουλειάς ένας θάνατος εργαζόμενου κάθε πέντε ημέρες.

"Αέρα" για το ξεσάλωμα των βιομηχάνων δίνουν όλοι οι παλιοί και οι νέοι αντεργατικοί νόμοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίζει όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις των βιομηχάνων στο ίδιο αντεργατικό μονοπάτι. Βάθεμα της εκμετάλλευσης για την ανάπτυξη των επιχειρηματικών κερδών.

Δεν αφήνουμε να γίνουν οι χώροι δουλειάς σύγχρονα κάτεργα

Ξεκαθαρίζουμε στην εργοδοσία και το κράτος της ότι δεν ανεχόμαστε να σακατευόμαστε για ένα κομμάτι ψωμί, να ματώνουμε για ένα ξερό μεροκάματο, να παίζουμε κορόνα - γράμματα τις ζωές μας.

Καλούμε τους εργάτες στη βιομηχανία Γάλατος - Ποτών - Τροφίμων να συσπειρωθούν στο συνδικάτο τους. Να μην επιτρέψουμε να μετατραπούν οι χώροι δουλειάς σε σύγχρονα κάτεργα. Να οργανώσουμε την πάλη μας, απαιτώντας εδώ και τώρα να σταματήσει η εντατικοποίηση, η καταστρατήγηση των ωραρίων. Να επιβάλουμε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα