Thumbnail
Συνέντευξη του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη

Στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο και τα «ραντεβού θανάτου» μεταξύ οργανωμένων οπαδών αναφέρθηκε σήμερα το μεσημέρι, μέσω της ΕΡΤ, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης. «Αποτρέπουμε την είσοδο των "ανεγκέφαλων" στους αγωνιστικούς χώρους με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο», τόνισε αναφερόμενος στους χούλιγκαν, για να προσθέσει: «Ο αθλητισμός δεν πρέπει να συνδεθεί με τα φαινόμενα βίας. Είναι πιο εύκολο να εκφραστούν βίαιες συμπεριφορές μέσα στον αθλητικό χώρο, λόγω του τρόπου δομής των οργανωμένων οπαδών».

Ο κ. Βασιλειάδης συμπλήρωσε επί του θέματος: «Το φαινόμενο της βίας είναι ένα φαινόμενο που δεν αφορά μόνο τον αθλητισμό, ούτε γεννιέται από τον αθλητισμό. Να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Είναι πιο εύκολο να εκφραστούν βίαιες συμπεριφορές μέσα στον αθλητικό χώρο, λόγω του τρόπου δομής των οργανωμένων οπαδών. Με δεδομένο ότι είμαστε μία χώρα που μέσα σε μία δεκαετία βίωσε μία ασύλληπτη κρίση, ασύλληπτο νούμερο στην ανεργία των νέων ανθρώπων, ήταν δεδομένο ότι αυτές οι κοινωνικές πιέσεις κάπου θα κατέληγαν. Κι εκεί υπάρχει ένα... πρόσφορο έδαφος. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε ο αθλητισμός να συνδεθεί με αυτά τα φαινόμενα.

Την ίδια στιγμή που στη Γλασκόβη, οι Έλληνες αθλητές του στίβου, με πολλές δυσκολίες, είχαν τις καλύτερες επιδόσεις όλων των εποχών και την καλύτερη θέση της χώρας μας όλων των εποχών, αυτοί οι ανεγκέφαλοι, με τα "ραντεβού θανάτου" που δίνουν -και θέλω να πω ότι η Αστυνομία δίνει πολύ μεγάλες μάχες για να μπορεί να τα αποτρέπει- μας έδιναν αυτές τις... στιγμές».

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υφυπουργός επισήμανε: «Εμείς, από την πλευρά μας, ως Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, νομοθετούμε στο βαθμό που μας επιτρέπεται, έχουμε ένα καινούριο νομοθέτημα εδώ και κάποιες ημέρες για να αποτρέπουμε αυτούς τους ανθρώπους να μπαίνουν στους αγωνιστικούς χώρους. Έχουμε κάνει δηλαδή ένα πιο διαυγές και ένα πιο άμεσο νομικό περιβάλλον γιατί ένα από τα προβλήματα είναι πως δεν υπάρχει φόβος δικαίου σε αυτούς τους ανθρώπους. Η Ελληνική Αστυνομία έχει εκπονήσει ένα εξαιρετικό υπηρεσιακό σχέδιο, με πλήρη έλεγχο.

Μάλιστα, μέσα στο Σαββατοκύριακο αποτρέψαμε ένα τέτοιο "ραντεβού" οπαδών ακόμη, έχουν οδηγηθεί στον εισαγγελέα και περιμένουμε να μάθουμε τι θα γίνει τις επόμενες ώρες. Οπαδών του Παναθηναϊκού κατά συνδέσμου φιλάθλων του Ολυμπιακού... Είναι ένα ζήτημα που απαιτεί εγρήγορση από όλους μας και κυρίως να μην τους αφήσουμε να επιβάλλουν την ατζέντα».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

syntaxeis-poioi-tha-paroyn-anadromika.jpg
Δημόσιο: Απόφαση σταθμός για τα αναδρομικά των δημοσίων υπαλλήλων
Απόφαση – «πιλότος» του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους: Πότε καταβάλλονται αναδρομικά και πότε αφαιρούνται οι μισθοί από μετακλητή εργασία
Δημόσιο: Απόφαση σταθμός για τα αναδρομικά των δημοσίων υπαλλήλων
calculator-forologikes_diloseis.jpg
Πόθεν Έσχες 2025: Λήγει στις 31 Οκτωβρίου η προθεσμία υποβολής – Τι αλλάζει φέτος
Λήγει στις 31 Οκτωβρίου 2025 η προθεσμία για την υποβολή Πόθεν Έσχες 2025. Δείτε ποιοι υποχρεούνται, τι αλλάζει φέτος και ποια είναι τα πρόστιμα για...
Πόθεν Έσχες 2025: Λήγει στις 31 Οκτωβρίου η προθεσμία υποβολής – Τι αλλάζει φέτος
ypoyrgeio_paideias_2.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Τα αποτελέσματα για την εισαγωγή διακριθέντων αθλητών στα ΑΕΙ
Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των επιτυχόντων αθλητών για το ακαδημαϊκό έτος 2025-2026 – Όλες οι οδηγίες για την ηλεκτρονική εγγραφή
Υπουργείο Παιδείας: Τα αποτελέσματα για την εισαγωγή διακριθέντων αθλητών στα ΑΕΙ
γυναίκα τηλεφωνικός εκπρόσωπος
Θέση τηλεφωνητή πωλήσεων σε εκπαιδευτικό οργανισμό: 1150€ καθαρά + ως 800€ bonus
Γίνε μέλος του τμήματος τηλεφωνικών πωλήσεων του μεγαλύτερου εκπαιδευτικού οργανισμού στην Ελλάδα στην επιμόρφωση και κατάρτιση ενηλίκων
Θέση τηλεφωνητή πωλήσεων σε εκπαιδευτικό οργανισμό: 1150€ καθαρά + ως 800€ bonus