Thumbnail

Υπενθυμίζεται η υπόθεση του Κώστα Κατσίφα, του 35χρονου με καταγωγή από τη Βόρειο Ήπειρο, που έπεσε νεκρός σε τοποθεσία κοντά στο χωριό Βουλιαράτες μετά από επεισόδιο στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

Ο 35χρονος φέρεται να αντάλλαξε απειλές με Αλβανούς αστυνομικούς και κατέφυγε στην οικία του. Από εκεί επέστρεψε στο χωριό με ένα καλάσνικοφ και συμμετείχε σε συμπλοκή με τους αστυνομικούς. Κατά την ανταλλαγή πυρών ο άνδρας εξουδετερώθηκε.

Στο προφίλ που διατηρούσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημοσίευε κείμενα και αναρτήσεις με άκρως εθνικιστικό/αλυτρωτικό περιεχόμενο καθώς και απειλές και προσάρτηση των εδαφών της Βορείου Ηπείρου στην Ελλάδα, ενώ υπήρχαν απαξιωτικές αναφορές στους Αλβανούς. Διάφορες αναρτήσεις του υπονοούσαν πως ο άνδρας συνδεόταν με την εθνικιστική οργάνωση ΜΑΒΗ, ενώ σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία το 2009 είχε συλληφθεί για διακίνηση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την ανοιχτή επιστολή του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος προς το Δημοτικό Συμβούλιο και το Δήμαρχο Άργους – Μυκηνών,  την οποία υπογράφουν η πρόεδρος Εύα Μελά και ο Γενικός Γραμματέας Παναγιώτης Βαρελάς,  το Επιμελητήριο πληροφορήθηκε «από σχετικά δημοσιεύματα ότι ο Δήμος Άργους- Μυκηνών προτίθεται να προχωρήσει στην δημιουργία και τοποθέτηση προτομής του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα.»

Στην επιστολή, το Επιμελητήριο επισημαίνει ότι «ο Δήμος σας θα πρέπει να επανεξετάσει το θέμα και να μην προχωρήσει στην τοποθέτηση της προτομής του Κ. Κατσίφα στην περιοχή σας.

Το ΕΕΤΕ,  υπογραμμίζεται, ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και σύμβουλος του δημοσίου σε θέματα τέχνης, θέτει ζήτημα «σκοπιμότητας» τοποθέτησης της προτομής του Κ. Κατσίφα.  Η τοποθέτηση μιας τέτοιας προτομής, εγείρει εθνικιστικά αισθήματα, θέματα αλυτρωτισμού, θα ενισχύσει ακραίες εθνικιστικές αντιλήψεις, αντιλήψεις που ευνοούν τη δράση φασιστικών, ρατσιστικών και εγκληματικών ομάδων.»

Συνεχίζει αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Σήμερα, που το θέμα της ειρήνης στα Βαλκάνια είναι ρευστό λόγω των διεθνών οικονομικών ανταγωνισμών και των επεμβάσεων των Διεθνών Οργανισμών, ΝΑΤΟ και ΕΕ αλλά και της Ρωσίας, στα εσωτερικά των βαλκανικών χωρών, μια τέτοια κίνηση εκ μέρους του Δήμου σας ρίχνει λάδι στη φωτιά, είναι επικίνδυνη και δεν συμβάλει στην ειρήνη, την αλληλεγγύη και την συνεργασία των λαών. »

Και καταλήγει τονίζοντας ότι: «Οι λαοί έχουν συμφέρον να ζουν ειρηνικά, να απομονώσουν κάθε φασιστική και ρατσιστική φωνή, να καταδικάσουν το ψυχροπολεμικό κλίμα και τις στρατιωτικές επεμβάσεις, να απομονώσουν όλους εκείνους που έχουν φιλοπόλεμα σχέδια» και καλεί το Δήμο Άργους Μυκηνών να μην εγκρίνει την τοποθέτηση της προτομής Κ. Κατσίφα στην περιοχή.

Ο δήμαρχος Άργους Δ.Καμπόσος στο παρελθόν έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη με άκρως εθνικιστικές τοποθετήσεις, ενώ για διάφορα σχόλια για τον ξυλοδαρμό του Γιάννη Μπουτάρη από ακροδεξιούς είχε διαγραφεί από την Νέα Δημοκρατία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα