Thumbnail
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το παρελθόν του ομογενή που έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών στο χωριό Βουλιαράτες της Αλβανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που κάνουν τον γύρο της δημοσιότητας, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας είχε συλληφθεί το 2009 στο Χαλάνδρι, για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών. Στην κατοχή του είχε μισό κιλό χασίς και είχε ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης.

Τι λέει η Αστυνομία

Την ίδια ώρα, η ΕΛ.ΑΣ επισημαίνει πως δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, ούτε μαρτυρίες που να συνδέουν την ένοπλη συμπλοκή στην Αλβανία, κατά την οποία έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των Αλβανών αστυνομικών ο 35χρονος Βορειοηπειρώτης Κωνσταντίνος Κατσίφας, με την ύψωση της ελληνικής σημαίας, όπως αναφέρουν πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως έγινε γνωστό, από την πρώτη στιγμή υπήρξε επικοινωνία για το περιστατικό μεταξύ του αρχηγού της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, με τον Αλβανό ομόλογο του -στο πλαίσιο της συνεργασίας που υπάρχει- και ενημερώθηκε για το συμβάν, ενώ έχουν ξεκινήσει ήδη οι διαδικασίες προκειμένου να συμμετάσχει και η ελληνική πλευρά στις έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση των αιτίων της συμπλοκής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχουν δρομολογηθεί μέσω της διπλωματικής οδού όλες οι ενέργειες για τη συμμετοχή της ελληνικής πλευράς στις έρευνες, προκειμένου να ενημερώνεται και παράλληλα να παρέχει στις αλβανικές Αρχές οποιαδήποτε συνδρομή κριθεί απαραίτητη.

Πάντως, όπως έγινε γνωστό από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Κατσίφας συμμετείχε στον σημαιοστολισμό στους Βουλιαράτες, όπου αναρτήθηκαν δεκάδες σημαίες, ενόψει της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, χωρίς να ανακύψει κάποιο θέμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, φορώντας στολή παραλλαγής, ήταν οπλισμένος με καλάσνικοφ, αρχικά πυροβόλησε στον αέρα και μετά κατά διερχόμενου περιπολικού της αστυνομίας, το οποίο δέχτηκε τουλάχιστον τρεις σφαίρες (υπάρχουν και φωτογραφίες), ενώ στο σημείο βρέθηκαν 17 κάλυκες. Στη συνέχεια διέφυγε. Έγιναν αναζητήσεις και τελικά εντοπίστηκε σε μία βουνοπλαγιά, στην περιοχή όπου βρίσκεται το σπίτι του. Η αλβανική αστυνομία διέταξε την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων, οι οποίες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στην περιοχή. Σημειώθηκαν πυροβολισμοί με συνέπεια τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Δίπλα στον νεκρό βρέθηκαν οκτώ κάλυκες, μία τσάντα με περίπου 100 σφαίρες καλάσνικοφ, μαχαίρι στρατιωτικού τύπου και θηλιά στρατιωτικού τύπου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΟΦ: Ανακαλείται παρτίδα του δημοφιλούς αντιβιοτικού Fucidin – Τι επικίνδυνο βρέθηκε στα χάπια

Voucher 2250 ευρώ σε ανέργους με ΚΑΥΑΣ DYPAHS - ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΚΕΚ ΕΔΩ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 1/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

samaras
Αντώνης Σαμαράς: «Αλαζόνας και πολιτικά θρασύς ο Μητσοτάκης – Η ΝΔ έχει υποστεί μετάλλαξη»
«Η Νέα Δημοκρατία έχει υποστεί μετάλλαξη – παραγγέλνεις ΝΔ και σου έρχεται στο πιάτο Ποτάμι, Σημιτικό ΠΑΣΟΚ και… ολίγη από ΝΔ»
Αντώνης Σαμαράς: «Αλαζόνας και πολιτικά θρασύς ο Μητσοτάκης – Η ΝΔ έχει υποστεί μετάλλαξη»
elmepa eidiki agwgi
Σταθερά στην κορυφή: Σε ανοδική πορεία στην Κρήτη το Τμήμα ΔΕΤ του ΕΛΜΕΠΑ
Στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) του ΕΛΜΕΠΑ, σύμφωνα με τα φετινά αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων, πέτυχαν 134 φοιτητές...
Σταθερά στην κορυφή: Σε ανοδική πορεία στην Κρήτη το Τμήμα ΔΕΤ του ΕΛΜΕΠΑ
apoliseis.jpg
«Εκδικητική απόλυση» εκπαιδευτικού από μεγάλο φροντιστηριακό οργανισμό
Σωματεία: “Απειλείσαι αν απεργήσεις, απολύεσαι αν συνδικαλίζεσαι” – Ζητούν να παρθούν πίσω οι απολύσεις εκπαιδευτικών
«Εκδικητική απόλυση» εκπαιδευτικού από μεγάλο φροντιστηριακό οργανισμό
atm_trapeza
Αυξήσεις-«ανάσα» στις συντάξεις: Πόσα ευρώ θα δουν οι δικαιούχοι κάθε μήνα - Πληρωμές Σεπτεμβρίου

Αυξήσεις από 14 έως 81 ευρώ τον μήνα έρχονται για εκατοντάδες χιλιάδες

Αυξήσεις-«ανάσα» στις συντάξεις: Πόσα ευρώ θα δουν οι δικαιούχοι κάθε μήνα - Πληρωμές Σεπτεμβρίου