Thumbnail
Ταξίδια στο εξωτερικό

Το κανάλι brightside παρουσιάζει 11 απλές συμβουλές για ταξίδια στο εξωτερικό. Κάποιες από αυτές μπορεί να ακούγονται ασυνήθιστες, όμως είναι όλες πλήρως λειτουργικές!

11) Ένα ποτήρι στην πόρτα... σώζει

Όσο περίεργο και αν ακούγεται, μπορεί να είναι απολύτως λειτουργικό. Αν έχετε ταξιδέψει σε μια χώρα του εξωτερικού και το άγχος για την ασφάλεια δεν σας αφήνει να κοιμηθείτε, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε αυτή τη συμβουλή. Αν φοβάστε πως μπορεί την ώρα που κοιμάστε κάποιος να εισβάλει στο δωμάτιό σας, τότε το ποτήρι θα πέσει με κρότο και θα σπάσει. Έτσι, ο επίδοξος ληστής θα τρομάξει ενώ εσείς θα είστε σε εγρήγορση. Επομένως, δεν θα υπάρχει λόγος να αγχώνεστε κάθε βράδυ - ώρα για ξεκούραση!

10) Κατεβάστε χάρτες και εφαρμογές μετάφρασης

Η περιήγηση σε μια άγνωστη χώρα μπορεί να αποδειχθεί δύσκολο εγχείρημα, πολύ περισσότερο αν δεν γνωρίζετε τη γλώσσα. Κατεβάζοντας χάρτες πριν ξεκινήσετε το ταξίδι, θα μπορείτε να αισθάνεστε ασφαλείς καθώς θα μπορείτε να προσανατολιστείτε εύκολα. Επίσης, κατεβάστε μια εφαρμογή εκμάθησης γλώσσας. Οι εφαρμογές αυτές περιέχουν κάποιες εύκολες, απλές φράσεις με τις οποίες μπορείτε να συνεννοηθείτε για τα στοιχειώδη. «Πού είναι η τουαλέτα»;

9) Το "ψεύτικο" πορτοφόλι

Ένα "τρικ" ...εσωτερικού και εξωτερικού. Μπορείτε να κουβαλάτε ένα δεύτερο πορτοφόλι, εκτός από αυτό που σας είναι απαραίτητο. Μπορείτε επίσης να το γεμίσετε με άχρηστες κάρτες και ψεύτικο χρήμα για να μοιάζει αληθινό. Έτσι, αν κάποιος σας το αφαιρέσει ή επιχειρήσει να σας ληστέψει, δεν θα υπάρχει λόγος ανησυχίας.

8) Στείλτε e-mail με τα προσωπικά σας στοιχεία

Στείλτε στον εαυτό σας ένα e-mail με αντίγραφα από χρήσιμα στοιχεία, όπως ταυότητα, εισιτήρια, διαβατήριο κ.α. Έτσι αν τα αυθεντικά χαθούν, θα μπορέσετε εύκολα να συνεννοηθείτε με τις αρμόδιες αρχές και φορείς.

7) Νοικιάστε δωμάτιο στον 2ο,3ο,4ο όροφο

Είναι το ιδανικό σημείο για να μείνει κάποιος σε ένα ξενοδοχείο. Συνδυάζει την ασφάλεια σε ενδεχόμενο κλοπής (οι παραπάνω όροφοι κλειδώνονται από τον 1ο και το ισόγειο με μια επιπλέον πόρτα ασφαλείας στις σκάλες) ενώ η διαφυγή σε περίπτωση κινδύνου (πχ πυρκαγιάς) είναι πιο εύκολη απ ότι σε ένα υψηλότερο σημείο.

6) Κρεμάστε το σημείωμα "παρακαλώ μην ενοχλείτε" ακόμη και όταν είστε εκτός

Για προφανείς λόγους, το συγκεκριμένο σημείωμα αποθαρρύνει επίδοξους κλέφτες. Μπορείτε ακόμη και να αφήσετε ανοικτή την τηλεόραση.

5) Μην φωνάζετε τα προσωπικά σας στοιχεία

Όταν κάνετε check-in σε ένα ξενοδοχείο, αποφύγετε να φωνάξετε τα προσωπικά σας στοιχεία στον υπάλληλο της ρεσεψιόν. Αντ'αυτού, γράψτε σε ένα σημειωματάριο ο, τι χρειάζεται για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

4) Κλείστε το "ματάκι"

Με μια ταινία, κλείστε το ματάκι της πόρτας - προφανώς μπορείτε να δείτε ποιος στέκεται εκτός όταν είναι ανοικτό, αλλά ισχύει το ίδιο για όποιον βρίσκεται πίσω από την πόρτα.

3) Μην χρησιμοποιείτε το χρηματοκιβώτιο

Σκεφτόμαστε ότι μπορεί να είναι το πιο ασφαλές μέρος για τα προσωπικά μας αντικείμενα. Στην πραγματικότητα, όμως, είναι ο πρώτος στόχος των διαρρηκτών οι οποίοι, άλλωστε, ειδικεύονται σε μεθόδους παραβίασης.

2) Μην μπαίνετε σε ανοικτό wifi

Με κοινή σύνδεση στο διαδίκτυο από τον ίδιο διακομιστή, ένας χάκερ μπορεί πολύ εύκολα να υποκλέψει προσωπικά σας δεδομένα. Αν παρόλαυτα υπάρχει μεγάλη ανάγκη για διαδίκτυο, τουλάχιστον αποφύγετε να χρησιμοποιείσετε ευαίσθητα δεδομένα, όπως αριθμό τραπεζικού λογαριασμού κ.α. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε έναν δεύτερο λογαριασμό για e-mail για να ανταλλάσσετε ήσσονος σημασίας μηνύματα.

1) Προσοχή στα ταξί

Πριν μπείτε, σιγουρευτείτε ότι έχετε φωτογραφίσει ή έστω απομνημονεύσει την πινακίδα. Σε περίπτωση που σας εξαπατήσει, θα μπορείτε να τον καταγγείλετε στις αρχές. Επίσης, μην βγείτε από το αυτοκίνητο αν δεν σιγουρευτείτε πως ο οδηγός έχει βγει πρώτος και έχει βγάλει από το πορτ παγκάζ όλες τις αποσκευές. Έτσι, δεν θα μπορέσει να φύγει και να σας αφήσει χωρίς τα πράγματά σας.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα