Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σοβαρή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες. Η πρόγνωση από τον μετεωρολόγο μας Θοδωρής Κολυδά.

Θοδωρής Κολυδάς

Ραγδαία επιδείνωση, σύμφωνα με το news247.gr, θα παρουσιάσει από σήμερα ο καιρός και από τα δυτικά της χώρας. Αιτία της μεγάλης μεταβολής, οι ψυχρές και ασταθείς αέριες μάζες που θα εισβάλουν στη Δυτική Μεσόγειο από την Βορειοδυτική Ευρώπη με την βοήθεια του πολικού αεροχείμαρροι και θα δημιουργήσουν ευνοϊκές συνθήκες κυκλογέννεσης (δημιουργίας ισχυρού επιφανειακού χαμηλού).

Την Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και από το απόγευμα στα δυτικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νοτιά. Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στο αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Την Παρασκευή και το Σάββατο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά - ημιορεινά κατά τόπους πυκνές στα κεντρικά και βόρεια. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά και το ανατολικό αιγαίο, οι οποίες το Σάββατο θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα εξασθενήσουν. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και νοτιά. άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 6, στα πελάγη 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Το Σάββατο βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βοριάδες και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: σε πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

 

 

 

Δείτε εδώ τους χάρτες

Διαβάστε ακόμη:

Πόσα από τα 10 Όσκαρ που είναι υποψήφιο θα κερδίσει το "Favourite" του Γιώργου Λάνθιμου;

Λιποθυμίες από τις ακραίες σκηνές στην θεατρική επιστροφή της Κέιτ Μπλάνσετ

Στέφανος Τσιτσιπάς: 14 πράγματα που δεν ήξερες για τον μεγάλο Έλληνα τενίστα

ΠΗΓΗ: news247.gr 

 

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αναδρομικά έως 3.500 ευρώ και αυξήσεις συντάξεων: Ποιοι πληρώνονται

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αμφιθεατρο
Αντιδράσεις φοιτητών/τριων στο ΕΚΠΑ για νέα προγράμματα με δίδακτρα στο Φυσικό
Ο Φοιτητικός Σύλλογος καταγγέλλει σχέδιο εμπορευματοποίησης των σπουδών και καλεί σε κινητοποιήσεις
Αντιδράσεις φοιτητών/τριων στο ΕΚΠΑ για νέα προγράμματα με δίδακτρα στο Φυσικό
Πανελλαδικές εξετάσεις 2026
ΕΕΦΕΕ για Φυσική: Θέματα πιο κοντά στην επιστήμη και τον μαθητή
Η Επιστημονική Εταιρεία χαιρετίζει την ενίσχυση της Σύγχρονης Φυσικής και τη δομή των θεμάτων, επισημαίνοντας παράλληλα σημεία που μπορούν να...
ΕΕΦΕΕ για Φυσική: Θέματα πιο κοντά στην επιστήμη και τον μαθητή
agori-viasmos-seksoualiki-parenoxlisi.jpg
Τρόμος στη Κρήτη: 34χρονος παρενοχλούσε μαθητές και τους πρόσφερε χρήματα για να τον ακολουθήσουν
Το χρονικό της εφιαλτικής καταδίωξης των ανηλίκων στα Χανιά και η επεισοδιακή σύλληψη του δράστη στο Ενετικό Λιμάνι.
Τρόμος στη Κρήτη: 34χρονος παρενοχλούσε μαθητές και τους πρόσφερε χρήματα για να τον ακολουθήσουν
Γαβριήλ Σακελλαρίδης
Σακελλαρίδης από τη Θεσσαλονίκη: Κάλεσμα για ενότητα και κοινό βηματισμό στην Αριστερά
«Η κοινωνία ζητά αξιόπιστες λύσεις απέναντι στην ακρίβεια και την πολιτική ρευστότητα», τόνισε ο γραμματέας της Νέας Αριστεράς
Σακελλαρίδης από τη Θεσσαλονίκη: Κάλεσμα για ενότητα και κοινό βηματισμό στην Αριστερά