Thumbnail
Διαδήλωση στα Προπύλαια

Στπ αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος έφθασε πριν λίγο η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, για την επίσημη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Έκλεισαν σταθμοί του μετρό και δρόμοι

Την ίδια ώρα, κλειστοί είναι πολλοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.

Στις 16:00 έκλεισε ο σταθμός του Μετρό «Ευαγγελισμός», ενώ στις 16:30 οι σταθμοί «Κατεχάκη», «Μέγαρο Μουσικής» και «Σύνταγμα».

Την Παρασκευή (11.10.2019) ο σταθμός «Σύνταγμα» θα μείνει κλειστός από τις 08:30 έως τις 11:30 αφού η Άνγκελα Μέρκελ θα κινηθεί κυρίως στο κέντρο έως το απόγευμα που θα φύγει.

Αλλαγές θα υπάρξουν και στα δρομολόγια του Μετρό προς το αεροδρόμιο.

Απαγόρευση συγκεντρώσεων

Η αστυνομία έχει απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις από το αεροδρόμιο και κατά μήκος της Αττικής οδού, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Βουλιαγμένης, όπου θα διαμείνει η Άνγκελα Μέρκελ, καθώς και στο Χαλάνδρι και Μαρούσι, όπου η καγκελάριος της Γερμανίας, θα επισκεφθεί την Παρασκευή (11.01.2019) το σπίτι του Γερμανού πρέσβη και την Γερμανική Σχολή.

Διαδήλωση ενάντια στην επίσκεψη Μέρκελ

Ήδη φορείς, σωματεία και οργανώσεις της αριστεράς πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια σήμερα στρις 18:00, ενώ ανανμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή και τα γραφεία της ΕΕ.

Σε ανακοίνωσή τους οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς αναφέρουν:

"για πρώτη φορά μετά το 2014, και αφού το «Go Back» του Τσίπρα προς τη Μέρκελ το 2014 έχει μετατραπεί σε πλήρη υποταγή του στα συμφέροντα του ντόπιου και Ευρωπαϊκού Κεφαλαίου και των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, η Μέρκελ έρχεται στη χώρα μας, με σκοπό να προωθήσει τα ιδιαίτερα συμφέροντα της γερμανικής πολιτικής στα Βαλκάνια και την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου"

Και συνεχίζει: Η Μέρκελ έρχεται "Να πιέσει ακόμη μια φορά για την υπερψήφιση της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ και την απρόσκοπτη ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. 

Να δηλώσει το «παρών» στις σημαντικές και επικίνδυνες για τους λαούς εξελίξεις που παίρνουν μια νέα τροπή μετά και την ανακοίνωση των ΗΠΑ για αποχώρησή τους από τη Συρία και εμπλέκουν άμεσα Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία.

Να κλειδώσει τη “μετα”μνημονιακή πολιτική σταθερότητας στην Ελλάδα, μέσα από τη δικαίωση των πολιτικών ΕΕ - Γερμανίας, προβάλλοντας την ΕΕ σαν μοναδικό εγγυητή για τους λαούς απέναντι στην κρίση."

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι οργανώσεις:

ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ - Ομάδα Κομμουνιστών/Κομμουνιστριών, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ, ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΈΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ , ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΙΚΤΥΟ, ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Γ.ΚΟΡΔΑΤΟΣ»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αστυνομια ρεθυμνου
Πρωτοφανής αστυνομική εισβολή σε σπίτι φοιτήτριας τα ξημερώματα!
Η όλη επιχείρηση στήθηκε για να… βρεθεί ποιος ευθύνεται  για κάποια συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης που γράφτηκαν στην πόλη στις 25 Μάρτη!
Πρωτοφανής αστυνομική εισβολή σε σπίτι φοιτήτριας τα ξημερώματα!