Βίντεο από την επίθεση του Ρουβίκωνα στην αμερικανική πρεσβεία
Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας

Βίντεο με την επίθεση με μπογιές στην αμερικανική πρεσβεία κοινοποίησε η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας.

Ομάδα με μηχανάκια προσέγγισε το κτήριο και πέταξε μπογιές μαζί με καπνογόνα ώστε να μπορέσουν να διαφύγουν και να μην καταγραφούν τα χαρακτηριστικά τους. 

Ωστόσο, η ομάδα καταδιώχθηκε μέχρι την περιφερειακή οδό του Λυκαβηττού και η επιχείρηση κατέληξε σε 8 προσαγωγές και 2 συλλήψεις.

Το βίντεο από την επίθεση συνοδεύει κείμενο που αναφέρει:

“Ακόμα και σήμερα στις μνήμες των καταπιεσμένων η «Αμερική» διατηρεί κάτι από την λάμψη των παλιών καιρών τότε που στα μυαλά και την φαντασία των μαζών ήταν ο τόπος της ελευθερίας, το καταφύγιο από πρίγκιπες, στρατηγούς και παπάδες που αιματοκυλούσαν την Ευρώπη. Ο τόπος μιας νέας αρχής, εκεί που μπορείς να μιλήσεις ελεύθερα, να δουλέψεις ελεύθερα, να πιστέψεις ελεύθερα. Τι και αν πάντα όταν ο μετανάστης έφτανε εκεί έβρισκε κάτι τελείως διαφορετικό, έβρισκε και πάλι τον μπάτσο, τον μπράβο των αφεντικών, τον μαφιόζο και οπωσδήποτε τα όπλα της κυβέρνησης όταν σήκωνε κεφάλι. Η ελπίδα πολλές φορές «είναι για τον εαυτό της»…”

σχετικά άρθρα

Κραυγή αγωνίας από νέους ερευνητές
Κραυγή αγωνίας από νέους ερευνητές
Το Υυπουργείο Παιδείας οφείλει να προκηρύξει άμεσα τον Γ' κύκλο υποτροφιών για διδάκτορες-μεταδιδάκτορες και να λογοδοτήσει επιτέλους για την...
Κραυγή αγωνίας από νέους ερευνητές