Thumbnail
Του Δημήτρη Βαλαή, Δασκάλου

Στις 27 Δεκεμβρίου 2018, στην ΕΡΤ1 και στην πρωινή εκπομπή ''Απευθείας'', γινόταν η παρουσίαση των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου! Εκεί, διατυπώθηκε η ''πρωτοποριακή'' άποψη, πως, ''είναι θέμα μυαλού και τρόπου σκέψης'', για να γίνει κανείς δισεκατομμυριούχος!

Ένας τηλεθεατής διαφωνώντας, προφανώς, μ' αυτή τη θέση και θέλοντας να αναδείξει την πραγματική αιτία υπερσυσσώρευσης του πλούτου σε ελάχιστους, (τους) έστειλε μήνυμα με τη συμβολική φράση ''είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε''! Για να λάβει, στη συνέχεια, την εξής ''βαθυστόχαστη'' και ''αποστομωτική'' απάντηση: ''Κανένας ηλίθιος δεν απέκτησε δισεκατομμύρια, εκτός και αν τα βρήκε''!!!

Συμπέρασμα; Όλοι οι φτωχοί και οι εξαθλιωμένοι, όλοι οι κοινοί θνητοί αυτού του πλανήτη που παλεύουν για ''τον άρτον τον επιούσιον'', είναι άξιοι της μοίρας τους (σύμφωνα με την ΕΡΤ), αφού δε διαθέτουν, ούτε κατ' ελάχιστο, ''το μυαλό'' των μεγιστάνων του πλούτου (π.χ. του ''διαβολικά καλού'' Τραμπ που -''λόγω μυαλού''- είναι και εκατομμυριούχος και πρόεδρος)!!!

Αλήθεια, κύριοι της ΕΡΤ, έχετε ακούσει ποτέ για άγρια εκμετάλλευση και καταλήστευση  ανθρώπων, λαών, ακόμα και μικρών παιδιών; Έχετε ακούσει για εμπόριο όπλων, ναρκωτικών, για εμπόριο σάρκας και οργάνων; Έχετε ακούσει για αδυσώπητους οικονομικούς ανταγωνισμούς και ιμπεριαλιστικούς πολέμους που σπέρνουν τον όλεθρο και τη δυστυχία; Πίσω απ' όλα αυτά κρύβονται συμφέροντα εκατομμυριούχων, που απλά και μόνο ''διαθέτουν μυαλό'', όπως, κυνικά και απερίσκεπτα, εσείς ισχυριστήκατε!!!

Όποιος έχει μυαλό, κύριοι της ΕΡΤ, αλλά δεν έχει χάσει την ανθρωπιά του, αγωνίζεται για μια άλλη κοινωνία, αγωνίζεται για την ειρήνη, τη δικαιοσύνη, την ευημερία και την ευτυχία όλων των ανθρώπων και δεν ''πατά επί πτωμάτων'' για τα δικά του κέρδη! Εσείς, όμως, τη βαρβαρότητα την ονομάσατε ''εξυπνάδα''!!!

Τέτοιο ξέπλυμα και τέτοια αγιοποίηση του καπιταλισμού και των καπιταλιστών, θα τα ζήλευαν ακόμα και τα ιδιωτικά κανάλια των ''έξυπνων'' επιχειρηματιών, θα τα ζήλευε ακόμα και ο ΣΕΒ! Και σ' ανώτερα, λοιπόν!!!

Διαχρονικά κυβερνητική η ΕΡΤ και πιστός στυλοβάτης του συστήματος! Πίστευε κανείς, ότι, τώρα, με την ''πρώτη φορά Αριστερά'', θα άλλαζε;

Κι όμως, την αγαπάμε την ΕΡΤ! Μ' αυτή μεγαλώσαμε (κυρίως το ραδιόφωνο)... Είχε και τις καλές στιγμές της! Μόνο που, αυτές, σπανίζουν πλέον...

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΠΕΡΓΙΑ 1988
Τι έγινε στην απεργία των καθηγητών στις πανελλαδικές εξετάσεις το 1988
Τέτοιες μέρες πριν από 36 χρόνια, στις 7 Μάη 1988, άρχισε η μεγαλειώδης απεργία των καθηγητών στις πανελλαδικές εξετάσεις!
Τι έγινε στην απεργία των καθηγητών στις πανελλαδικές εξετάσεις το 1988
ypoyrgeio paideias
Λύκεια: 4 μέρες μαθημάτων και μετά εξετάσεις -Οι έλεγχοι προόδου και η έκδοση των αποτελεσμάτων
Η αξιολόγηση των μαθητών, οι έλεγχοι προόδου του δευτέρου τετραμήνου, το πρόγραμμα των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων, η εξεταστέα ύλη, η...
Λύκεια: 4 μέρες μαθημάτων και μετά εξετάσεις -Οι έλεγχοι προόδου και η έκδοση των αποτελεσμάτων
αρχαιοι
Είναι "αωρόλειος" και "γυναικοπίπης": Τι σημαίνουν αυτές οι παράξενες λέξεις που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες
Ποιος χαρακτηριζόταν στην αρχαιότητα «γυναικοπίπης» ή αωρόλειος;
Είναι "αωρόλειος" και "γυναικοπίπης": Τι σημαίνουν αυτές οι παράξενες λέξεις που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες